Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


luni, 26 noiembrie 2012

Semnificatia culorilor aurei


Puterea pendulului
Baghetele sunt considerate precursoarele pendulului, astfel că pendulul lucrează după acelaşi principiu. El pur şi simplu interacţionează cu un anumit câmp energetic, iar modul său de funcţionare se bazează pe principii bioelectrice. Ca şi baghetele, pendulul nu dă răspunsuri de unul singur.
 Subconştientul comunică cu tine prin intermediul sistemului nervos. Având în vedere faptul că aura se extinde în toate direcţiile în jurul tău, subconştientul este sensibil la orice se întâmplă în preajma ta. Conştiinţa este atentă doar la ceea ce are legătură cu obiectul concentrării într-un moment anume, perceput prin intermediul celor cinci simţuri - gust, pipăit, văz, auz şi miros. Cu toate acestea, unul dintre cele mai extraordinare organe de simţ pe care le posedă omul este pielea, care este sensibilă la multe dintre elementele subtile ignorate de obicei de cele cinci simţuri.
 Bazându-te doar pe acestea pentru a interpreta o situaţie, poţi pierde uşor din vedere jocurile subtile de energie din viaţa ta. Pe de altă parte, subconştientul este atent la toate interacţiunile energetice cu propriul tău câmp, inclusiv cele care depăşesc capacitatea de percepţie a celor cinci simţuri. Aceste interacţiuni sânt asimilate şi pot fi accesate şi conştientizate prin meditaţie, hipnoză sau cu ajutorul altor tehnici şi instrumente pentru amplificarea conştiinţei. O asemenea metodă este radiestezia. Pentru a înţelege aceste lucruri, trebuie să ştii mai multe despre felul cum funcţionează subconştientul, comparativ cu modul de lucru al conştiinţei.
 Conştiinţa este sediul activităţii organizate a creierului. Aceasta controlează percepţia senzorială şi exprimarea. Când te concentrezi în mod conştient asupra unei activităţi oarecare, creierul tău emite unde electrice. Conceptul de unde cerebrale de tip beta este folosit în mod obişnuit pentru a desemna formele de energie emise în timpul unor activităţi dirijate în mod conştient. Deoarece ai ajuns să te identifici peste măsură cu facultăţile tale intelectuale, fie ignori, fie ratezi cu totul percepţiile subtile ale vieţii.
Undele cerebrale de tip alfa apar în stări de relaxare, iar în astfel de momente undele emise de creier au o frecvenţă de aproximativ 10 cicluri pe secundă. Cu cât eşti mai relaxat, cu atât frecvenţa undelor cerebrale este mai scăzută şi devii mai senzitiv.
 Doar aproximativ 10% din activitatea corpului şi a creierului tău este controlată în mod conştient. Prin urmare, dacă vrei să trezeşti percepţiile mai subtile înregistrate de eul tău, trebuie să înveţi să te relaxezi şi să deschizi calea către subconştient. Subconştientul dirijează sistemul nervos autonom, care reglează funcţionarea organelor vitale şi a muşchilor involuntari, în mod obişnuit, nu eşti conştient de activitatea lui de reglare a energiilor vieţii, reproducerii şi autoconservării. Aceste acţiuni includ, de pildă, funcţiile stomacului, plămânilor, intestinelor, inimii, ficatului, organelor de excreţie, de reproducere, precum şi formele mai dezvoltate de senzaţie şi percepţie. Acest sistem nervos autonom este parte a sistemului nervos central.În corp, sistemul nervos central acţionează ca un sistem de coordonare între organele de simţ ale corpului, muşchi şi glande.
 De exemplu, dacă te înţepi la deget cu un ac, mesajul va fi transmis la creier şi de acolo unei glande. In momentul acela îţi spui că te doare. Pielea este un organ extrem de sensibil, ce are capacitatea de a simţi schimbările subtile de energie din jurul nostru. Cand o energie exterioară interacţionează cu câmpul auric ce emană din piele şi din întregul corp uman, mesajul este transmis corpului şi creierului. Cu toate acestea, în cazul unor astfel de percepţii subtile nu există întotdeauna un răspuns care să poată fi recunoscut. Insă mesajul este recepţionat şi poate fi accesat şi conştientizat.
E ca şi cum ai avea un mesaj înregistrat pe o bandă magnetică: dacă ştii să foloseşti magnetofonul, poţi derula înapoi şi afla care este mesajul. Aici îşi poate dovedi utilitatea folosirea baghetelor şi a pendulului. Sistemul nervos al corpului omenesc constituie încă ua mare mister - dar ştim că este un sistem de comunicare dinamic, delicat şi sensibil. El comunică cu subconştientul şi cu percepţiile lăuntrice superioare. Bagheta şi pendulul amplifică semnalul pe care sistemul nervos îl transmite către un muşchi involuntar, pentru a da naştere unui răspuns perceptibil, uşor de recunoscut.
Se consideră că subconştientul controlează 90% din funcţiile corpului şi ale creierului, fiind şi sursa formelor superioare de percepţie şi intuiţie (care nu se realizează prin intermediul celor cinci organe de simţ obişnuite), a memoriei, creativităţii şi gândirii abstracte. Sistemul nervos trimite semnale electrice şi impulsuri determinând mişcarea pendulului. Legănarea pendulului este un răspuns ideomotor cauzat de acţiunea involuntară a muşchiului, stimulată de subconştient prin intermediul sistemului nervos simpatic al organismului. Mesajele subtile primite prin intermediul aurei sunt depozitate în sistemul nervos. Prin tehnici divinatorii, aceste mesaje sunt eliberate (sub forma unor impulsuri electrice), stimulând răspunsul muscular involuntar pe care îl poţi percepe în mod conştient prin mişcarea pendulului. Pendulul devine astfel o punte între conştient şi subconştient. E simplu s ă-ţi construieşti un pendul. Poţi folosi obiecte pe care le găseşti în casă sau poţi cumpăra unul dintr-un magazin de specialitate - în mod obişnuit se folosesc nasturi, inele sau cristale. Cele mai bune pendule sunt de formă rotundă, cilindrică sau sferică şi lucrează cel mai bine dacă sunt simetrice. Obiectul folosit este atârnat de un fir de aţă, un lănţişor etc. Pendulul ţinut liber de capătul lănţişorului sau al firului de aţă, iar mişcările sale oferă răspunsuri şi informaţii pentru conştientizarea energiilor subtile. Este un amplificator. Mai jos vei găsi patru exemple de pendule obişnuite. Este uşor să înveţi cum să foloseşti un pendul. Ai nevoie doar de un pic de timp şi practică într-un loc liniştit. În plus, mai trebuie şi să te poţi relaxa. Învaţă să-ţi stăpîneşti emoţiile în timpul utilizării pendulului, deoarece pot scurt - circuita sistemul electric.
1. Primul pas în folosirea pendulului este să te obişnuieşti cu el. Aşază-te la masă, într-o poziţie confortabilă. Ţine talpile picioarelor pe podea şi sprijină-ţi cotul pe suprafaţa mesei.
2. Apucă pendulul de lănţişor, folosind degetul mare şi arătătorul. Timp de un minut sau două, lasă pendulul să atârne pur şi simplu. Apoi începe să-1 roteşti uşor în sensul acelor de ceasornic. Ai răbdare să se oprească, după care roieşte-1 din nou, în sens invers. Deplasează-1 apoi orizontal, vertical şi pe diagonală. Deocamdată te obişnuieşti pur şi simplu cu mişcările pendulului. Incepe să faci câteva experimente. Chiar şi cea mai mică mişcare va determina balansarea pendulului. După cum vei vedea la punctul 8, poţi produce mişcarea pendulului fără să depui eforturi în acest sens. Lasă-1 să atârne liber. Spune-ţi în sinea ta: „Rotire în sensul acelor de ceasornic". Vizualizează acest gând alunecând de-a lungului braţului tău, prin lănţişor, până la pendul. Nu-1 roti tu însuţi. Fă acest lucru doar prin puterea gândului. Cînd începe să oscileze, gândeşte „Stop" şi urmăreşte-1 cum îşi opreşte mişcarea. Ai răbdare cu tine însuţi. Nu uita că lucrezi cu impulsuri electrice trimise de creier prin intermediul sistemului nervos pentru a stimula acţiunea musculară involuntară.
 3. Acum trebuie să-1 înveţi cum vrei să răspundă. Este ca şi cum ţi-ai programa computerul. Îi spui ce fel de feedback astepţi de la el. Vrei să-i poţi înţelege mişcările când pui o intrebare. Trebuie să dai de înţeles subconştientului ce fel de mişcări te aştepţi să primeşti. Mai jos se află o diagramă simplă pe care o poţi utiliza pentru această procedură de programare - foloseşte-o sau construieşte-ţi una asemănătoare. Începe cu două linii intersectate, ca în diagrama. Pune desenul pe masă şi poziţionează pendulul în centru. Spune-ţi cu voce tare:„Când pun o întrebare al carei răspuns este «da», pendulul se va mişca in (direcţia) (în acest caz, oscilaţie de-a lungul axei verticale). În acest moment, mişcă pendulul de-a lungul liniei verticale. Lasă-1 să se legene uşor şi repetă formularea de mai înainte. Cu acest exerciţiu stabileşti vocabularul pentru procesul de comunicare. Testează acest vocabular. Pune-ţi o întrebare la care ştii că răspunsul este „da", dar de data aceasta nu mişca pendulul în mod conştient. Lasă forţele lăuntrice ale sistemului nervos să creeze răspunsul fizic. Foloseşte întrebări de genul „Mă cheamă (spune numele tău) ? " sau „Sunt în vârstă de... ani?". în felul aceasta, nu numai că reuşeşti să stabileşti vocabularul de comunicare pentru lucrul cu pendulul, dar îţi şi dovedeşti faptul că nu trebuie să intervii nicicum în producerea mişcării. Exersând, vei putea pune întrebări al căror răspuns nu-1 cunoşti.
4.  Acum procedează la fel pentru răspunsul „nu", folosind aceeaşi frază şi deplasând pendulul de-a lungul axei orizontale. Spune-ţi cu voce tare: „Când pun o întrebare al cărei răspuns este «nu», pendulul se va mişca (direcţia) (în acest caz, oscilaţie de-a lungul axei orizontale). Leagănă-1 uşor de-a lungul liniei orizontale şi repetă fraza de mai sus. Nu uita că deocamdată doar stabileşti vocabularul pentru comunicare. Apoi verifică-ţi abilitatea de a mişca pendulul fără un control conştient. Pune una sau două întrebări la care ştii că raspunsul este „nu" şi lasă pendulul să se mişte singur, fără a-l ajuta în vreun fel. Pur şi simplu concentrează-te asupra intrebării şi repet-o de mai multe ori - pendulul se va mişca.
5. Repetă exerciţiul câte cinci minute în fiecare zi, timp de o săptămână. Va fi de ajuns pentru a programa subconştientul să deplaseze pendulul conform codului stabilit.
6. Dacă vrei, poţi folosi mai curând mişcări circulare decât orizontale sau verticale. Rotirea în sensul acelor de ceasornic înseamnă „da", iar în sens invers acelor de ceasornic - „nu".
7. O dată programat pendulul, concentrează-ţi atenţia nu numai asupra direcţiei mişcărilor, dar şi asupra intensităţii şi vitezei lor. Sunt elemente de asemenea semnificative, deoarece oferă indicaţii asupra gradului de atenţie pe care trebuie să o acorzi răspunsului primit.
8. Pe măsură ce deprinzi programarea pendulului, testează-1:convinge-te că se deplasează fără nici un ajutor fizic conştient din partea ta. Foloseşte liniile intersectate. Sprijină-ţi cotul comod pe o suprafaţă plană. Lasă pendulul să atârne nemişcat şi gândeşte cuvîntul „da". Repetă cuvântul în minte şi deplasează-ţi privirea în susul şi în josul liniei „da". Continuă pînă când pendulul începe să se deplaseze singur de-a lungul liniei respective. Nu durează mai mult de un minut sau două. Fii relaxat.
Acum spune-ţi în minte „stop". După ce pendulul se opreşte, repetă acţiunea folosind cuvântul „nu" şi linia „nu" de pe diagramă. Încearcă apoi din nou, folosind mişcările circulare în ambele direcţii. În acest fel înveţi să mişti pendulul doar cu puterea minţii.
9. Trebuie să înveţi să-ţi pui întrebări al căror răspuns este „da"sau „nu". Cu cât sunt mai specifice, cu atât răspunsul va fi mai clar.De pildă, unii întreabă pendulul dacă o anumită mâncare este comestibilă. Pendulul ar putea răspunde afirmativ. Dar dacă întrebarea este formulată „Această mâncare este bună pentru mine?", pendulul s-ar putea să răspundă negativ. Încearcă şi tu. Pune-ţi întrebări care au un răspuns clar „da" sau „nu" :
Am mai trăit înainte, într-o altă viaţă ?
• Voi fi promovat în cursul acestei săptămâni ?
• Am avut vreodată înainte experienţe extrasenzoriale ?
• Visul pe care l-am avut astă-noapte are vreo semnificaţie care
mie îmi scapă ?
• Mă va suna_________diseară ?
• Am un suflet ?
• Ar trebui să încep să studiez ceva nou ?
10. Este foarte important să nu te implici emoţional în procesul chestionării. Unele persoane nu se relaxează, astfel încât primesc doar răspunsurile pe care le aşteaptă. Dacă te relaxezi şi rămîi cât se poate de impasibil, răspunsurile vor fi foarte precise. Cu cât ţii conştientul mai departe de acest proces, cu atât mai puternice şi mai apreciabile vor deveni percepţiile tale. Aminteşte-ţi că, prin formele de unde cerebrale alfa - care apar când eşti relaxat - devii mai sensibil la interacţiunile dintre câmpul tău auric şi energiile subtile care te înconjoară. Când te afli în starea de emisie a undelor cerebrale beta (concentrare conştientă), percepţiile tale sunt de cele mai multe ori limitate doar la cele cinci simţuri.

Verificarea aurei cu ajutorul pendulului
Măsurarea dimensiunii aurei cu ajutorul pendulului nu este la fel de simplă ca atunci când foloseşti baghetele, dar se poate face. De fapt, există două metode.
Prima constă pur şi simplu în folosirea întrebărilor, apelînd în acest scop la
diagramele „da - nu". Pune-ţi întrebări referitoare la dimensiunea aurei:
„Aura mea măsoară între 5 şi 6 metri?"
„Aura mea măsoară între 3 şi 5 metri ? "
„Aura mea măsoară între 0 şi 3 metri ? ". începe cu întrebări generale, de
acest gen, apoi treci la întrebări mai specifice:
„Aura mea măsoară 3,5 metri?"
„Aura mea măsoară 2,5 metri? "...
A doua metodă este asemănătoare cu cea specifică folosirii baghetelor. Cere-i partenerului să stea în picioare la aproximativ 6 metri distanţă. Relaxează-te câteva clipe. Spune-i că vrei să obţii informaţii despre aura persoanei respective în acest fel, datele pe care le obţii nu vor fi raportate la propria ta aură. Păşeşte uşor şi încet înainte. Deplasându-te, va fi foarte probabil ca pendulul să oscileze, motiv pentru care este bine să foloseşti o mişcare circulară pentru a semnala contactul cu aura partenerului - de pildă, răspunsul afirmativ (rotire în sensul acelor de ceasornic). După fiecare pas opreşte-te, lasă pendulul să rămână nemişcat şi apoi să răspundă. Este o metodă ceva mai lentă, dar eficientă. Chiar dacă nu e foarte exactă, te ajută să-ţi dezvolţi capacitatea de percepere a energiilor subtile din jur.
Deşi nu e la fel de simplă şi de rapidă ca metoda specifică folosirii baghetelor, este o metodă ce poate fi totuşi eficientă. La fiecare pas pe care-1 faci pentru a te apropia de partener, opreşte-te şi lasă pendulul să rămână nemişcat şi apoi să-ţi răspundă conform codului stabilit. Cel mai bine este să foloseşti o mişcare circulară, în sensul
acelor de ceasornic, pentru indicarea contactului cu marginea exterioara a aurei.
Semnificatia culorilor aurei
Culoarea este o parte intimă a vieţii noastre : ne afectează pc toţi şi, de asemenea, constituie o reflectare a fiinţei noastre - o folosim pentru a ne descrie starea de sănătate fizică şi mentală, atitudinile, reacţiile, chiar şi experienţele spirituale. Ascultă-i pe oameni cum vorbesc şi vei observa cât de des este folosită culoarea ca parte a vocabularului lor descriptiv : „Astăzi văd viaţa în roz" ; „Era aşa de furios, si s-a făcut roşu ca racul" ; „Situaţia era cam albastră" ; S-au cam înverzit de invidie" ; „S-a îngălbenit de frică" ; A fost o experienţă de aur".

Culoarea este o proprietate a luminii. Când lumina este descompusă pe diferite lungimi de undă, obţinem culori diferite. Este ca şi cum am ţine o prismă în lumina soarelui: pe suprafaţa opusă va apărea curcubeul. Cele şapte culori ale curcubeului sunt doar o mică parte din spectrul luminii, fiecare culoare are o multitudine de nuanţe şi de tonalităţi.
Energia aurei se reflectă ea însăşi în lumină şi culoare. Culoarea, limpezimea şi poziţionarea ei sunt elemente care oferă diverse informaţii privind starea fizică, emoţională, mentală şi spirituală a unei persoane. Pe măsură ce vei efectua exerciţiile, vei începe să detectezi în mod vizibil culorile aurei. Până atunci însă, ajută-te de bagheta fântânarului şi de pendul pentru identificarea culorilor aurei. Determinarea culorilor este un lucru simplu - mai greu este să înţelegi şi să interpretezi aceste culori.
Suntem cu toţii sensibili la culori, dar şi la ceea ce ne indică ele. Însă pur şi simplu nu acordăm destulă atenţie acestui fapt. Am trecut cu toţii prin momente când ne făceam griji din pricina unui prieten care nu avea o „culoare" tocmai sănătoasă. Am auzit şi comentarii despre cât de bine îi stă unei persoane culoarea unei bluze sau unei cămăşi şi cât de rău îi vine alteia. De multe ori, în mod inconştient, asemenea comentarii reflectă impresii ale aurei. Diferite culori reflectă diverse atitudini, reacţii şi tipuri de energie. Deşi în general poţi identifica semnificaţia anumitor culori, nu uita totuşi că spectrul unei culori are o multitudine de nuanţe. Există multe nuanţe de galben, de verde etc. Iar pentru a înţelege semnificaţia acestor nuanţe este nevoie de timp şi exerciţiu.
Pentru a determina culorile aurei trebuie avute în vedere următoarele elemente orientative:
1. Culorile mai apropiate de corpul fizic reflectă de obicei condiţiile şi energiile fizice. Culorile exterioare reflectă energii emoţionale, mentale şi spirituale, ce pot afecta culorile fizice;
2. Cu cât culorile sunt mai clare şi mai pastelate, cu atât mai bine. Culorile mai întunecate şi mai şterse pot indica dezechilibre, excese sau alte probleme posibile în domeniile corespunzătoare;
3. Culorile închise, strălucitoare indică niveluri energetice ridicate, ceea ce nu reprezintă neapărat un aspect negativ. Nu te grăbi să tragi concluzii;
4. Adeseori, o aură conţine mai multe culori, fiecare dintre ele reflectând diferite aspecte. Trebuie să ştii modul în care interacţionează aceste culori şi care este efectul unor asemenea combinaţii. Însă repet, îţi trebuie timp şi exerciţiu;
5. Cînd începi să vezi aura altor persoane, să ai în vedere faptul că te uiţi la persoanele respective prin propria ta aură - deci, pentru a interpreta ceea ce vezi, trebuie să-ţi cunoşti propria aură. Folosirea exerciţiilor optice prezentate mai înainte te poate ajuta să-ţi vezi aura în oglindă. Dacă este de culoare predominant galbenă, iar aura celeilalte persoane este albastră, s-ar putea să o vezi verde, deoarece combinaţia galben-albastru dă culoarea verde. De multe ori, subconştientul îşi dă seama de acest lucru şi face corecţia în mod firesc, dar trebuie să fii atent înainte de a trage concluzii;
6. Este foarte important să nu judeci oamenii pornind de la ceea ce vezi în aura lor, căci ceea ce vezi şi felul în care interpretezi depinde foarte mult de starea ta sufletească în momentul respectiv. Analizează culoarea respectivă sub toate aspectele, precum şi
zonele specifice pe care le reflectă. Nu ai dreptul să spui altcuiva ce să facă. Impărtăşeşte-ţi observaţiile, explică posibilele semnificaţii, după care lasă persoana respectivă să hotărască singură în privinţa propriilor decizii;
7. Invaţă să-ţi foloseşti intuiţia în interpretările pe care le faci. Pune-i întrebări celuilalt cu privire la ceea ce observi şi ce crezi că ar putea avea legături cu observaţiile respective. Doar în acest fel, folosindu-te de feedback-ul oferit de cealaltă persoană, îţi poti stabili criteriile pentru interpretări. Nu uita că fiecare culoare, poziţia şi limpezimea ei sunt elemente care pot indica diferite aspecte - iar misiunea ta este să înveţi cum să le sintetizezi;
8. Aura se schimbă în mod frecvent. Culorile cele mai apropiate de corp (până la aproximativ 30-60 cm) se pot schimba de multe ori în cursul unei singure zile. Orice emoţie puternică sau activitate fizică ori mentală deosebită poate determina fluctuaţii ale culorii şi luminozităţii aurei; în plus, aura se schimbă de-a lungul întregii noastre vieţi. Pe măsură ce-ţi dezvolţi capacitatea de a vedea aura, vei descoperi că fiecare individ are una sau mai multe culori predominante, care rămân în permanenţă în câmpul său auric (chiar dacă pot interveni variaţii de tonalitate). Care sunt culorile secundare şi ce legătură există între ele şi cele primare ?
9. De cele mai multe ori, primele culori sau tonalităţi care apar sunt nuanţe de gri şi albastru pal. Însă nu te descuraja dacă nu distingi culorile imediat. Pe măsură ce exersezi, lucrurile se vor schimba. De obicei oamenii sunt foarte perseverenţi la început, dar în acelaşi timp se aşteaptă să obţină rezultate după o anumită perioadă. Iar dacă aceste rezultate nu apar destul de repede sau nu sunt destul de spectaculoase, se descurajează. Culorile pot avea diferite forme, nuanţe şi poziţii în jurul corpului figura B) sau se pot reflecta în benzi de culori uşor întrepătrunse in figura A).
10. Pe măsură ce-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei începe să vezi aura în jurul a tot ce te înconjoară, ceea ce te-ar putea deruta. Exerciţiile sunt destinate să te ajute să-ţi dezvolţi capacitatea de a-ţi activa sau dezactiva viziunea aurică, după bunul tău plac. Nu uita că nu ai dreptul să pătrunzi în energiile celorlalţi fără permisiunea lor -de multe ori este ca şi cum le-ai citi corespondenţa. Chiar dacă percepi ceva, nu ai dreptul să divulgi ceea ce ai aflat decât dacă persoana respectivă îţi cere acest lucru. Asumă-ţi  responsabilitatea viziunilor tale.
Culorile pot lua diferite forme,nuante si pozitii in jurul corpului (fig B) ori se pot reflecta in benzi de culori imbinate (fig A)
Semnificaţia culorilor

Culorile pot fi constructive sau destructive, pot stimula sau indispune, pot atrage sau respinge. Pot chiar să aibă caracter feminin sau masculin, pot reflecta pozitivul sau negativul iar atunci când sunt percepute în interiorul aurei oferă informaţii asupra

personalităţii, stării de spirit, maturităţii şi sănătăţii individului, reflectând aspecte fizice şi spirituale.
Este nevoie de foarte mult exerciţiu pentru a interpreta nuanţele culorilor observate în aură. Fiecare culoare are caracteristicile ei proprii, însă fiecare nuanţă a sa îi modifică întru câtva aceste caracteristici. Trebuie avute în vedere poziţia culorii, intensitatea şi chiar forma ei în interiorul timpului aurie.
Nu intenţionam să oferim toate subtilităţile de interpretare a nuanţelor culorilor ce pot fi percepute în câmpul aurie. Vom analiza culorile principale şi energiile pe care acestea le indică în mod obişnuit la nivel fizic şi la celelalte niveluri, ceea ce îţi va oferi un punct de plecare eficient pentru înţelegerea informaţiilor pe care ni le oferă culorile aurei.
Culorile cele mai apropiate de corp reflectă aspecte ale condiţiei fizice a individului, semnalând şi energiile care se manifestă şi-i influenţează cel mai des viaţa. Culorile şi energiile mai îndepărtate indică adeseori energia pe care persoana respectivă îl atrage, il construieşte, îl îndreaptă în viitor. Prin exerciţiu, vei fi in stare să determini aspecte temporale ale unor forme de energie în funcţie de culoare şi poziţionarea ei faţă de corpul fizic.

Culorile curcubeului
Roşu
Roşul este culoarea unei energii intense, a focului şi a forţei creatoare primare. Este energia dătătoare de viaţă; este fierbinte. Poate indica pasiune, minte şi voinţă puternica. Este o culoare dinamică, ce poate reflecta furie, dragoste, ură şi schimbări
neaşteptate. Poate indica renaştere şi strămutare. Este o culoare ce afectează sistemul circulator al corpului, sistemul reproductiv (energie sexuală) şi trezirea unor capacităţi şi talente aflate în stare latentă. Prea mult roşu sau o nuanţă ştearsă ar putea reflecta stimulare excesivă, inflamare sau dezechilibru; poate reflecta nervozitate, temperament, agresivitate, impulsivitate sau excitare.
Portocaliu
Portocaliul este culoarea căldurii, creativităţii şi emoţiilor. Este semn de curaj, bucurie şi caracter sociabil. Este o culoare ce poate reflecta deschiderea către noi dimensiuni ale conştiinţei - în special spre tărâmurile subtile (planul astral) ale vieţii. În funcţie de nuanţă, poate indica, de asemenea, dezechilibre emoţionale şi agitaţie. Unele nuanţe mai şterse de portocaliu pot reflecta mândrie şi extravaganţă. Poate exprima îngrijorare şi vanitate.
Galben
Galbenul este una dintre primele culori care pot fî observate cu uşurinţă în interiorul aurei. Galben pal în jurul conturului părului indică optimism. Galbenul este culoarea activităţii mentale şi a noii lumini solare. Reflectă noi posibilităţi de învăţare, iluminare, înţelepciune şi inteligenţă. Nuanţele mai pastelate reflectă adeseori entuziasmul pentru ceva în viaţă, forţa ideilor şi dezvoltarea spirituală (în special spectrul de la nuanţa de galben pal spre alb). Culoarea galbenă reprezintă forţa ideilor şi trezirea capacităţilor psihice şi de clarviziune. Nuanţele mai profunde şi cele mai şterse de galben pot reflecta gândire şi analiză în exces. Poate reflecta criticism exagerat, dogmatism şi sentimentul lipsei de recunoştinţă din partea celorlalţi.
Verde
Verdele este culoarea sensibilităţii şi a unei compasiuni si mai mari. Reflectă dezvoltare, simpatie şi calm. Poate reflecta o persoană de încredere, pe care te poţi baza, şi deschisă la minte. Spectrul de la verde strălucitor la albastru in culorile aurei indică puteri vindecătoare. Este culoarea bunăstării, forţei şi prieteniei. Nuanţele mai închise sau mai şterse de verde pot reflecta nesiguranţă şi zgârcenie. Nuanţele mai şterse reflectă adeseori gelozie şi caracter posesiv; pot indica îndoială şi lipsă de incredere în forţele proprii.
Albastru
Asemenea galbenului, şi albastrul face parte dintre acele culori care pot fi văzute cel mai uşor în aură. Este culoarea calmului şi a liniştii. Reflectă devotament, adevăr şi seriozitate. Poate indica existenţa unor capacităţi de claraudiţie şi posibilitatea dezvoltării aptitudinilor telepatice. Nuanţele mai deschise de albastru reflectă o imaginaţie activă şi o bună intuiţie. Cele mai închise pot indica un sentiment de singurătate, care, la un anumit nivel, reflectă căutarea de o viaţă a Divinului. Nuanţele mai închise de albastru reflectă diferite niveluri de devoţiune. Albastrul cu nuanţă de violet indică cinste şi o minte sănătoasă; poate indica şi o persoană care şi-a găsit sau este pe cale să-şi găsească vocaţia. Nuanţele mai şterse de albastru pot reflecta blocarea unor percepţii; pot indica melancolie, grabă şi îngrijorare, dominare, teamă, uitare şi hipersensibilitate.
Violet şi purpuriu
Violetul este culoarea căldurii şi a transmutaţiei. Este culoarea îmbinării dintre inimă şi minte, fizic şi spirit. Reflectă independenţă şi intuiţie, precum şi o activitate dinamică şi importantă a viselor. Poate indica o persoană aflată în căutare. Nuanţele de purpuriu reflectă adeseori abilitatea de a conduce diverse afaceri cu judecată şi simţ practic. Nuanţele pale şi mai deschise de violet şi purpuriu pot reflecta umilinţă şi spiritualitate. Nuanţele de roşu-purpuriu pot indica o mare pasiune sau putere de voinţă. De asemenea, pot reflecta necesitatea unui mai mare efort individual. Nuanţele mai închise şi cele mai şterse pot reflecta nevoia de a depăşi o anumită situaţie, precum şi o imaginaţie erotică intensă. Tendinţele spre autoritate, nevoia de simpatie şi sentimentul de a nu fi înţeles pot fi de asemenea reflectate de nuanţele mai şterse.
Alte culori ale aurei
Roz
Rozul este culoarea compasiunii, a iubirii şi a purităţii. Poate reflecta bucurie, relaxare şi un puternic sentiment de camaraderie. Când apare în aură, poate indica o persoană liniştită, modestă, iubitoare de artă şi frumos. In funcţie de nuanţă, rozul poate reflecta şi lipsa de maturitate, mai ales nuanţele mai şterse. Poate indica sinceritatea sau lipsa ei, precum şi timpul unei noi iubiri sau al unei noi viziuni.
Auriu
Auriul este culoarea care reflectă energie spirituală dinamică şi o întărire a propriilor forţe. Reflectă cele mai înalte energii de devoţiune şi restabilire a armoniei. Indică entuziasm puternic şi inspiraţie profundă, un timp al revitalizării. Nuanţele mai şterse pot indica faptul că persoana respectivă se află într-un proces de trezire a inspiraţiilor superioare, nereuşind încă să clarifice influenţa lor asupra propriei vieţi - reflectă procesul alchimic în plină desfăşurare : individul lucrează încă la transformarea vieţii sale în aur.
Alb
Albul este deseori vizibil în aură, înaintea oricărei alte culori. De multe ori apare ca o nuanţă diafană. Albul conţine toate culorile, astfel încât atunci când apare în aură cu o mare intensitate, de cele mai multe ori, acest lucru este în legătură şi cu alte culori. Astfel, poţi şti dacă e vorba într-adevăr de o culoare de energie sau pur şi simplu de o percepţie slabă a aurei. Când albul apare în aură ca o culoare de sine stătătoare, reflectă adevăr şi puritate. Indică faptul că energia persoanei respective se curăţă şi se purifică. De multe ori reflectă şi o dezvoltarea unei mai mari creativităţi.
Gri
Este o culoare a iniţierii. Poate indica o tendinţă de trezire a unor capacităţi înnăscute. Acele nuanţe de gri care bat mai mult spre argintiu reflectă o trezire a energiilor feminine - sunt energiile şi abilităţile pentru iluminare, intuiţie şi imaginaţie creatoare.
Nuanţele mai închise de gri pot indica dezechilibre fizice, mai cu seamă dacă apar în aproprierea anumitor zone ale corpului fizic. Pot reflecta şi nevoia de a nu lăsa lucrurile neterminate; iar mult gri în aură poate indica o persoană retrasă, genul „lupului singuratic".
Cafeniu
Este o culoare ce apare adeseori în câmpul aurei. Deşi multă lume consideră că această culoare reflectă o lipsă de energie sau un dezechilibru, lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Maro este culoarea pământului. Cînd apare în aură, în special deasupra capului sau în jurul picioarelor, cafeniul poate reflecta o nouă dezvoltare. Indică stabilirea de noi rădăcini şi o dorinţă de împlinire. Este o culoare care poate reflecta sârguinţă, perseverenţă şi spirit de organizare. Pe de altă parte, cafeniul de-a lungul feţei sau atingând capul poate indica o lipsă şi nevoia de discriminare. Dacă apare în zonele chakrelor, poate însemna faptul că centrele "respective trebuie curăţate, deoarece în astfel de cazuri este vorba de o blocare a energiilor. De multe ori, culoarea maro este dificil de interpretat, având în vedere că poate reflecta uşor probleme fizice - însă trebuie să fii foarte atent şi să nu te pripeşti în a trage concluzii atunci când o vezi. Cea mai bună modalitate de a o înţelege este să foloseşti feedback-ul persoanei respective.
Negru
Negrul este una dintre cele mai derutante culori din spectrul aurei. Am auzit spunându-se că, atunci când apare în aură, negrul indică moarte sau boală gravă. Nu este adevărat! Negrul este o culoare de protecţie : poate acţiona ca un scut protector împotriva energiilor exterioare. Atunci când apare în aură, această culoare poate indica faptul că persoana respectivă se află într-o situaţie de autoapărare sau ca are secrete. Nu-i nimic rău în asta, atâta timp cât nu se ajunge la extreme. Negrul poate reflecta şi iminenţa unei noi înţelegeri a responsabilităţilor şi sacrificiilor.
Negrul poate indica şi dezechilibre - dezechilibrele fizice se manifestă deseori ca zone negre sau întunecate în aura din jurul corpului fizic, a căror localizare oferă indicaţii precise în acest sens. In marginile exterioare ale aurei, negrul poate indica existenţa unor găuri în câmpul aurei. Am văzut aşa ceva în aurele celor care au fost victime ale unor abuzuri în copilărie şi ale celor ce consumă sau au consumat în exces substanţe toxice (alcool, droguri, tutun etc).
Scînteieri argintii
Aş menţiona un alt fenomen pe care l-am observat: de multe ori am văzut în aură un fel de sclipiri luminoase. De obicei sunt foarte strălucitoare şi au culoarea argintie. Am constatat că, aproape întotdeauna, aceste „scânteieri", cum le-am numit, sunt semn de mare creativitate şi fertilitate - când apar în câmpul aurei al unei persoane, indică faptul că o mai intensă activitate creativă este activată în viaţa persoanei respective. Cel mai des le-am observat în jurul femeilor. De cele mai multe ori aceste scânteieri se manifestă în jurul femeilor gravide şi al celor care au născut cu şase-nouă luni în urmă. Nu uita însă că nu orice femeie care are scânteieri în aură este gravidă, chiar dacă majoritatea celor care aşteaptă un copil au astfel de sclipiri în aură. Sunt de părere că aceste scânteieri indică activarea creativităţii şi fertilităţii în viaţa unui individ - iar creativitatea şi fertilitatea pot îmbrăca diverse forme, nu numai aceea a gravidităţii.
In orice caz, teoria mea este că atunci când creativitatea devine atât de activă încât se manifestă sub forma unor luminiţe în câmpul aurce, ea atrage noi suflete către individul respectiv. Şi, dacă se iveşte ocazia, se „infiltrează”.
Dacă fertilitatea nu culminează sub forma unei sarcini fizice, va găsi o altă cale de împlinire într-un alt domeniu din viaţa persoanei respective. De obicei, în nouă, maximum zece luni, în viaţa ei va apărea ceva nou care, în cele din urmă, îi va schimba existenţa asemenea naşterii unui copil , o poartă pozitivă, benefică se va deschide în viaţa ei. De îndată ce şansa creatoare îşi face apariţia, pot trece şi şase luni până când evenimentele ajung la apogeu - dar de obicei este un proces foarte dinamic şi pozitiv.
Pe măsură ce-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei deveni conştient de nuanţele subtile ale culorilor. Studierea cromo-terapiei şi culorilor te va ajuta nu numai să-ţi dezvolţi capacitatea de a le percepe mai bine, dar şi să le înţelegi semnificaţia.

Determinarea culorilor primare ale aurei
Până vei reuşi să-ţi dezvolţi capacitatea de a vedea culorile aurei, pentru determinarea culorilor primare poţi folosi mijloacele radiestezice - bagheta fântânarului sau pendulul. Aminteşte-ţi că subconştientul deja este la curent cu toate aspectele legate de
energiile aurei, pe care pur şi simplu nu ai reuşit încă să le percepi în mod conştient şi vizibil. Baghetele şi pendulul te vor ajuta să scoţi la iveală aceste percepţii subconştiente şi să le aduci la nivelul conştientului. In acest scop, poţi folosi figurile de mai jos.
1.Dacă vei folosi baghetele, construieşte-ţi o diagramă circulară după modelul celei de mai sus. Deseneaz-o pe o foaie albă de hârtie, cu un diametru de cel puţin 30 cm, iar în loc să scrii numele culorilor, ai putea colora fiecare căsuţă în parte. Dacă alegi pendulul, foloseşte modelul de diagramă din josul aceleiaşi pagini şi colorează pătratele cu nuanţele corespunzătoare.
2.Relaxează-te şi aşază-ţi tălpile pe podea. Sprijină-ţi coatele pe suprafaţa plană pe care ai pus diagrama. Pentru determinarea cu ajutorul baghetelor, foloseşte una singură. Ţine bagheta la o distanţă destul de mare, astfel încât capătul ei să nu te atingă. Verifică dacă poate face, liber, o rotaţie completă. Nu strânge minerul prea tare, iar mâna să se afle deasupra centrului cercului. Şi acum concentrează-te asupra persoanei a cărei aură o citeşti (sau asupra propriei persoane). Dacă vrei să-ţi citeşti propria aură, închide ochii şi gândeşte-te la tine însuţi.
3.Pune-ţi câteva întrebări - în gând sau, dacă vrei, cu voce tare: „Care este culoarea primară a aurei lui__________? ". Fă o pauză şi lasă bagheta să se rotească şi să indice acea zonă de pe diagramă care descrie cel mai bine culoarea respectivă. Ai putea pune întrebări şi despre culorile secundare : „Care este a doua culoare ca
importanţă în aura lui____________?". Dacă bagheta indică o zonă aflată între două culori, reflectează asupra semnificaţiei amândurora. Nu uita că există mai multe nuanţe de culori, care nu pot fi trecute toate pe diagramă. Ai putea folosi întrebarea: „Care din aceste culori este mai apropiată de culoarea aurei lui ?
4.Procedeul este acelaşi şi în cazul diagramei pentru pendul. Sprijină-ţi cotul pe suprafaţa plană, astfel încât pendulul să atârne la 8-15 cm deasupra diagramei culorilor (vezi figura). Porneşte de la un capăt şi parcurge fiecare culoare. Pentru determinarea culorilor aurei, vei folosi întrebări cu răspunsuri „da - nu". Pune întrebări de tipul:
„Culoarea roşie face parte din aura lui____________?" ; „Este roşul culoarea primară a aurei lui__________? " etc. Fii atent la felul în care răspunde pendulul - lasă-1 să-ţi dea răspunsurile pentru „da" sau „nu". Urmăreşte cu atenţie şi puterea răspunsurilor sale: cu cât răspunsul este mai puternic, cu atât mai probabil că respectiva culoare face parte din aură.
5. Parcurge fiecare culoare de pe diagramă cu ajutorul pendulului. Nu uita să-ţi formulezi întrebarea astfel încât să poată primi răspunsuri prin „da" sau „nu". Poţi folosi acelaşi procedeu şi pentru localizarea culorilor în interiorul aurei: „Acest roşu este poziţionat îndeosebi deasupra capului ? " ; „Oare acest verde oferă o informaţie despre corpul fizic?"; „Albastrul este de nuanţă închisă?" ; „In interiorul aurei, acest galben este poziţionat deasupra sau dedesubtul capului ? ". Nu ezita să faci experimente. Cu cât foloseşti mai mult aceste instrumente, cu atât mai mult vei conştientiza faptul că energiile tale depăşesc limitele trupului fizic. Îţi sporeşti capacitatea de percepţie şi distrugi acele bariere care ţi-ar putea stăvili dezvoltarea sensibilităţii.







Niciun comentariu: