Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


joi, 31 mai 2012

Oare ce se intampla cu gandurile noastre ?


Unde incepe responsabilitatea noastra?
Raspunzi de toate gandurile tale!


La inceputul Zodiei Pestilor, Domnul nostru Iisus Hristos, ne-a transmis simplificat , o Lege straveche. Aceasta lege spune ca : in lumea pamanteana orice ne merge greu, atata practicam, pana cand , prin noi, in mod spontan, devine un succes.

Ei bine, exact acelasi lucru este valabil pentru gandurile, emotiile, cuvintele si actiunile noastre desfasurate :toate acestea sunt practicate pana cand apare Iubirea Dezinteresata.

Adica : vom primi testele , stricate candva, atata timp, pana cand ne vom da seama de greselile facute , si le vom remedia.
De ce a simplificat Domnul Iisus informatia ?

A subliniat responsabilitatea Gandurilor, pentru ca Esenta ,sa se fixeze mai bine in noi, deoarece in spatele variatiilor stricate se afla Gandul.

Pentru ca EL asa a considerat oportun, sa urmam noi insine calea Gandului, dar sa tinem minte  ca acelasi lucru este valabil pentru emotiile traite, cuvintele rostite si actiunile noastre aplicate, adica :  noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru ele ; povara responsabilitatii pentru deciziile noastre.

Majoritatea oamenilor cred (in cazul in care se gandesc efectiv la acest lucru), ca gandurile noastre – dupa formularea lor se “evapora”, “dispare « , nu ne mai ingreuneaza ; nu ramane nici o urma. .se volatizeaza.

Dar Gandul – pe care l-am creat – nu se evapora – deoarece inregistram fiecare gand al nostru in propria noastra aura eterica – si repet ; acelasi lucru se aplica la emotiile, cuvintele, actiunile noastre.

De dragul simplitatii, sa  ne familiarizam cu drumul, soarta formarii si exprimarii Gandului. Nu avem probleme cu Gandurile pana cand tocmai « le gandim ». Dar de unde vin, si ce se intampla cand se inghesuie urmatorul gand ?

Pentru fiecare adult matur, din regiunile sublime, din Constiinta Umana Colectiva, personalizate, ajung impulsurile Gandurilor.( Pe acestea ,in aceasta stare, sa le imaginati ca pe impulsuri de lumina sau germene de ganduri).

E uimitor sa te gandesti ce aparatura mentala, ce activitati de fundal sunt necesare pentru asigurarea fiecarui om de pe Pamant , zilnic 3-5 milioane, de impulsuri, ganduri de lumina, germene de ganduri , si fiecare dintre acestea – personalizate, dupa caracter si proiectat peste Spiritul Sfant – sa fie doar pentru misiunea lui zilnica -  plasmuite, nascocite, aranjate si trimise. In acest mod , gandurile personalizate ajung in Inima si nu in creier. vezi de ce aici:  http://spirituminfinitum.blogspot.com/2012/04/de-ce-inima.html

Pulsatiile gandurilor cu vibratii inalte ajunse in Inima, sunt clasificate datorita muncii pline de responsabilitate a Inimii, si prin Ea se proiecteaza -  o parte in emisferele creierului -  si o alta parte in trunchiul cerebral. Milioanele de pulsatii luminoase trimise din Inima catre emisferele creierului sunt primite de Minte,(activitatea EGO-ului), si care impuls ii convine , se agata de ea si il transforma in Gand. Iar din impulsurile trimise catre trunchiul cerebral vor fi Sentimentele.

In urma constatarilor stiintifice, un om adult -  alegand din multimea acestor impulsuri – prin EGO, cu ajutorul activitatii cerebrale, poate lega, inchega, ghida rational aproximativ 70.000 de ganduri pe zi.

Restul stim…


Dar oare ce se intampla daca in interiorul creierului se formeaza urmatorul gand ?

Gandul precedent se « expulzeaza »  din creier, si in campul energetic al pamantului tridimensional, incepe sa pluteasca deasupra capului persoanei respective. In aceasta stare, ia o forma luminoasa tridimensionala, indepartandu-se plutind de « stapanul lui ».   Din pacate, acest fenomen este vazut de putini oameni , in cea mai mare parte de catre adolescenti, carora le provoaca panica, « socuri nervoase », deoarece habar nu au ce vad, din pacate nu se invata asa ceva la scoala .


Forma luminoasa tridimensionala a Gandurilor frumoase, sigur ca sunt frumoase ; seamana cu petale de flori, aripioare, stelute, dar, din pacate, gandurile frumoase, sunt mult diminuate.
Formele de lumina 3D ale Gandurilor urate, de la sagetile care zboara prin aer pana la craniul clampanitor al crocodilului – o multime de variante blestemate ies din capul omului. (Vizualizarea acestora provoaca sensibililor probleme uimitoare).

Din fericire, aceste forme luminoase 3D stau pentru scurt timp in campurile de energie a pamantului, apoi dispar brusc (seamana cu spargerea unui balon) si trec in planul campurilor energetice 4D.

Fostele noastre ganduri au proprietati « fizice » ciudate in 4D, apoi in multi-dimensiuni : incep sa atraga ,ca un magnet, gandurile similare.
In acest fel, gandurile umanitatii – ca si energii create de catre om – in timp ce « se plimba» pe drumul lor in campurile energetice non-umane – devin din ce in ce mai groase, se ingrasa , cresc, in timp ce ii tine in miscare vie fluxul gandurilor a  constiintei umane.

Dar legea Cauza si Efect, incontinuu are repercursiuni (sau urmari ), si mai devreme sau mai tarziu, va cadea pe acel om , care pe timpul vietii lui pamantesti, le-a creat, le-a gandit.

Si daca Gandul initial a fost frumos, pe persoana respectiva va cadea fericirea si bucuria –adica :  binecuvantarea Cerului Inalt, iar daca acel gand  a fost groaznic, atunci si reactiile vor fi.  Un exemplu : ajunge sa « creezi » un gand cu « ce a-si mai da un sut in cur  acestui om ! » , reactia acestui gand (atunci cand legea creatiei a Cauzei si Efectului ii retrimite persoanei in cauza), este echivalent  cu o lovitura deosebit de dureroasa fizic, pe care respectivul il va simti, si pe care altii il vor aplica pe el.

Aceasta « reactie », in timpul careia Gandul isi strabate drumul in spatiul atemporal, poate sa dureze 5 secunde, o saptamana, 40 de ani, sau 600 de ani ; ne este indiferent.
Posibil sa simtim efectul gandului « rau » instantaneu si dupa 3 secunde sa ne poticnim sau sa cadem in nas, dar este posibil sa ne renastem pe acest Pamant pentru a 4-a oara, cand un gand vechi, din trecut, sa ne loveasca in plin.
« Acolo « , in « Ceruri », chiar si formularea gandului de a asasina pe cineva, este un asasinat autentic. Si cu siguranta poate sa turbeze, sa fie manios oricare aici , pe acest Pamant, ca viata este mizerabila sau ca nu exista Dumnezeu, sa dea vina pe Creator ca i-a murit copilul, cand acesta pata, taciune, negreala in Planul Divin, el singur si l-a adus printr-un gand vechi uitat/ sau actiune, fie asa a tratat alte persoane.

SOLUTIA

Nu avem nevoie de prea multa fantezie ca sa gandim : cum sunt si ce calitate au gandurile Romanilor. Daca ar fi constient « patriotul » nostru de toate expresiile urate folosite, si daca imediat l-ar si simti, precis ca l-ar durea, si urland s-ar scapa de el insusi.

Dar nu exista eliberare,dispensa, scutire ; pentru ca nu exista constiinta. Noi credem ca gandul se evapora, ca nu exista responsabilitate, dar asta nu a fost niciodata asa, deoarece arcul promotor se afla (si) in noi. Se numeste KARMA.
Karma, care nu este pedeapsa, ci Lipsa Experientelor Personale ale Sufletului.
Solutia : Constietizarea.
A-ti veni in fire, a constientiza, a-ti deschide inima, a te trezi, chiar in timpul vietii de pe pamant ! A deveni constient si a cere Iertare in numele Iubirii Christice. Sa ii cautam pe cei pe care i-am ranit. Daca acest lucru nu este posibil, atunci sa incredintam Cerurilor Inalte, dar sa ne cerem iertare oricum este necesar, pentru ca « pericolele » viitoarelor noastre ganduri formulate, sa se dizolve.
Sa credem : merita ! Nu este o exprimare adecvata aici, dar « merita !».
Merita sa Constietizam, si merita sa ne Schimbam !
 GRATIA (HARUL)

Asa ceva inainte nu s-a intamplat, doar sporadic. Aztazi avem posibilitatea, pe care fiecare dintre noi o poate primi, si ajunge :

Daca oricare, in orice moment in timpul vietilor anterioare, sau in aceasta viata, cu gandurile, sentimentele, cuvintele rostite sau cu actiunile, a adus orice prejudiciu oricui, Legea creatiei a Cauzei si Efectului il va pune sa exercite in continuare indeplinirea acestei sarcini. Si daca a calcat pe spatele cuiva, cu proxima ocazie, pe spatele lui se va calca, iar daca a omorat, trebuie sa moara…

Dar in PREZENT, aici si acum printre noi , cu o forta vie, actioneaza GRATIA !

Sa presupunem, ca cineva, in epoci anterioare a omorat o persoana, sau a  avut ganduri de ucidere. Gandul a pornit, si asa el – posibil inca in aceasta viata -  trebuie sa moara, si nu oricum, adica il vor ucide pe el.
Ei bine, persoana respectiva  – desigur, nu stie nimic despre aceste lucruri -  in prezent isi ajuta semenii cu placere, adica e serviabil, saritor, nu duce lipsa de daruire, ajuta dezinteresat, sprijina pe altii, imbratiseaza pe cei cazuti, traieste omeneste. In jurul lui, aura eterica incepe sa straluceasca auriu, deasupra capului poate are chiar si gloria, pe care aproape nimeni nu vede,din nefericire, vezi http://spirituminfinitum.blogspot.com/2011/10/vederea-si-citirea-aurei-partea-ii.html

Si dintr-o data,i se pravaleste brusc , karma veacurilor trecute, a popriilor ganduri si actiunii iresponsabile , din cauza careia trebuie sa moara. Consecintele faptelor trecute se pravalesc asupra lui prin actiuni, intamplari, si prabusindu-se asupra lui, toate acestea, de pe prezenta armura aurala, se preling !
Si, desi in conformitate cu cea mai importanta Lege a Ceatiei, trebuia sa moara ; il ating doar cateva zgarieturi ; greutatea fostei iresponsabilitati nu se mai intoarce niciodata.

Ei bine, aceasta este GRATIA, care s-a dat ,azi, prima data  de la Potop, de cand suflete individuale traiesc in corpuri individuale !  Si asteapta , sa traim in legatura directa cu aceasta optiune, a carei esenta este :

  • a observa durerea altora,
  • a ajuta pe cei in nevoie,
  • a asculta pe cei care se confrunta cu probleme,
  • a practica daruirea si devotamentul.
A Servi * Invata * Accepta * Ierta * oriunde este posibil.

Dar si aceasta GRATIE functioneaza doar pana in ultima clipa a vietii noastre terestre. Daca pana atunci nu-l folosim, dupa, nu exista nici o scutire, eliberare.

« Pe ultima zi atata ti-a ramas, cat ai dat altora ».




joi, 24 mai 2012

Calea Lucratorilor de Lumina


Trezirea puterii noastre spirituale pentru punerea in aplicare a cunoasterii spirituale si vindecarea planetei

In Viata Infinita, pe scena existentei noastre, totul este perfect, intreg si complect. Asa este reala natura a fiintei noastre sufletesti . La nastere inca stiam acest adevar.
De atunci, sub influenta corpului fizic si a mediului social , multi am uitat. Posibil sa te fi crescut parinti care au invatat sa se uite la viata cu teama si groaza. Frica e trasabila pe mai multe generatii. Parintii, bunicii, strabunicii nostrii au pierdut acest adevar divin, etern. Traind printre oameni plini de frici , si noi ne putem rupe cu usurinta relatia cu acea fiinta spirituala, care suntem cu adevarat. De fapt suntem Manifestarile Minunate a Vietii Ceresti, si chiar daca suntem nascuti intr-un corp fizic, avem posibilitati imense. Nu ne dam seama ce abilitati si potential se afla in noi.
Abilitatea de a vindeca este mostenirea noastra, a tuturor. Este un proces natural. Unii oameni vorbesc de « punerea mainilor » ca de ceva ciudat si neobisnuit. Cu toate ca daca ne ranim in oricare parte a corpului nostru, imediat ne punem mana pentru a atenua  durerea. Toti fac acest lucru, pentru ca este ceva firesc, o avem in noi. Asa ar trebui sa ne uitam la toate formele de vindecare. Daca careva simte o indemnare, o chemare sa aiba orice activitate terapeutica, preluare de mesaje, atunci trebuie sa stie, ca are in el capacitatile de baza necesare. Dorim sa incurajam toti viitori vindecatori si pe cei care au iesit din coconul limitat si care permit ca abilitatile lor naturale sa se dezvolte (am scris despre cele 12 abilitati naturale in http://spirituminfinitum.blogspot.com/2012/05/sunt-o-entitate-cosmica-omul-nou-pe.html
Urmati-va visurile, dezvoltati-le, monitarizati cu atentie intuitiile meditative si invatati totul despre metodele de vindecare, despre stiinta interactiunii dintre trup si suflet.
 Omul este o fiinta magica, gandurile noastre au puterea enorma de a crea conditiile noastre de viata. Gandirea despre noi insine, despre altii si despre viata in general, influenteaza intr-o imensa masura viata noastra. Ceea ce revarsam din noi, sa fie un gand, un cuvant sau o actiune, se va intoarce intotdeuna la noi.
Conditiile de viata armonioase, senine se realizeaza cand le cultivam in mod constant in mintile noastre, dezvoltand si protejand armonia.
Trebuie sa cream arii de ganduri iubitoare in interiorul nostru, si un mediu cu vibratii armonioase in jurul nostru.
Asa se manifesta caracterul natural al lucratorului de lumina. Este suficient sa devii un om armonios spiritual, nu exista un cadou mai mare pentru umanitatea suferinda, ca lucratorul de lumina radiind puteri vindecatoare : armonie, lumina, pace, iubire, compasiune,empatie ,unitate ! Niciodata nu vom fi in stare sa vindecam aceasta planeta minunata,plina de viata, daca incontinuu criticam, judecam oameni, situatii, evenimente. Pentru a fi un vindecator adevarat, ne concentram energia mentala ca sa vedem pozitivul in tot, orice imagine ne-ar
arata realitatea.

Uneori omul poate simti ca este atat de nesemnificativ pentru un proces de vindecare globala, dar tineti minte, ca Sinele Etern si Creatorul cel Atotputernic este sursa de vindecare. Increderea pusa in sinele nostru fizic, material , nu are nimic de a face cu vindecarea. Noi toti ne sprijinim pe o forta mult mai puternica. Cand ne conectam cu acea putere, atunci umblam pe calea eterna a Lucratorilor de Lumina si nestingherit se pot intampla minuni.
 Rezumand, Lucratorii de Lumina sunt cei care inainte de nasterea lor pe acest pamant, s-au oferit voluntari sa ajute planeta si locuitorii ei sa se vindece de teama si consecinte.
Fiecare lucrator de lumina a venit cu o sarcina sacra. Se intampla des ca pur si simplu sa se sufoce si sa cada in mocirla fara suflet , supertehnologizat a civilizatiei la a carei curatare au venit (cititi mai multe aici : http://spirituminfinitum.blogspot.com/2011/06/ingeri-deghizati.html)
Uita de identitatea lor perfecta, divina si uita de capacitatile (abilitatile) lor, ca pot ajuta in mod miraculos Pamantul si toate fiintele de pe ea. Atunci cand uita de adevarata lor natura si de misiunea (telul) lor, se simt pierduti si se tem.

Si tu esti un lucrator de lumina daca : simti o chemare de a vindeca si ocroti fiintele pamantului, doresti sa gasesti solutii la problemele sociale si de mediu, crezi ca intr-un mod spiritual , orice situatie se poate rezolva.
Ai avut experiente mistice, de pilda ai avut o perceptie super senzoriala, o previziune, sau te-ai intalnit cu fiinte angelice. Ai avut experiente grele de viata care au sfaramat, au zdrobit credinta in perfectiunea ta divina. Primul pas catre vindecarea lumii este ca doresti sa-ti vindeci propria ta viata…Simti ca doresti sa scrii, sa vorbesti si sa inveti si pe altii despre experientele tale de vindecare. Stii, esti constient ca esti aici pentru un scop superior, chiar daca nu stii precis ce este, sau cum ai putea realiza. Lucratorii de Lumina aud o chemare interioara pe care nu-l mai pot ignora. Aceasta chemare este un memento ca a sosit timpul de a opri jocul viselor materiale, si sa ne apucam de lucru.




joi, 17 mai 2012

Ajutorul vine de pretutindeni



Ajutorul vine de pretutindeni
 Drumul pe care il alegeti in viata si care poarta denumirea de „planul vietii” sau „linii esentiale” are suisuri si coborasuri. Desi s‑ar putea sa aveti senzatia ca drumul pe care ati apucat este napadit de buruieni, continuati sa mergeti tot inainte. Daca o faceti, ingerii va vor ajuta... si, nu peste multa vreme, isi va face aparitia si un calator mistic.
Cu alte cuvinte, atunci cand simtiti ca va aflati intr‑un punct mort – ceea ce eu numesc „o perioada depresiva” – nu numai ca puteti cere ajutorul Tatalui Ceresc si al Mamei Divine, al ghidului vostru spiritual si al ingerilor, dar puteti solicita si sprijinul calatorului mistic – iar ajutorul neconditionat al acestuia (sau al acesteia) va duce la atenuarea suferintei. Calatorii mistici trec si ei prin asemenea perioade, la fel ca toata lumea (ceea ce explica si faptul ca, desi aceste suflete se lovesc de mai multe necazuri, ele se bucura si de momente frumoase, cu o mai mare intensitate). 
Nu va lasati cuprinsi de tristete, gandind: Nimeni nu ma iubesteNimeni nu ma place sau Nimeni nu‑mi este alaturi. A va plange de mila este un lucru care va trage in jos – si nu aveti nevoie de asa ceva. Amintiti‑va ca in jurul vostru exista entitati care va protejeaza – ca sa nu mai vorbim de cei dragi care au trecut in lumea de dincolo si care va ajuta si ei. 
Dintre toate planetele, Pamantul este, intr‑adevar, planeta pe care e cel mai dificil sa traiesti, iar cei care vin pe Pamant isi doresc sa‑si desavarseasca evolutia spirituala – acesta fiind motivul pentru care, in zilele noastre, exista atat de multi calatori mistici. Francine spune ca ea insasi este calator mistic si ca nu a existat niciodata un spirit elevat, care sa nu agreeze sau care sa nu‑si doreasca acest statut.
Multi dintre cei care nu s‑au gandit niciodata sa devina calatori mistici, de fapt devin astfel de entitati – declara ghidul meu spiritual – in urma constatarii ca aceasta planeta are foarte mare nevoie de spiritualitate. Atunci cand aceste spirite si‑au alcatuit propriile planuri, in lumea de dincolo (planurile vietii, pe care oamenii si le aleg pentru a‑i ajuta in procesul de invatare si de evolutie spirituala), au luat in considerare nebunia razboiului, existenta in aceasta lume, epidemiile si cruzimea oamenilor fata de semenii lor si chiar fata de animale – si astfel, au lasat loc pentru optiunea de a deveni calatori mistici.
Chiar daca cineva ar fi complet neinformat – imi explica ghidul meu spiritual – tot ar vedea, auzi sau citi despre evenimentele de rau augur, care se petrec in fiecare zi in lume. Francine sustine ca cei aflati in lumea ei sunt perfect constienti de ceea ce se intampla aici, pe Pamant, si ca in special ghizii spirituali discuta unii cu altii, despre aceste lucruri. De fapt, toti cei aflati in lumea de dincolo sunt deja convinsi ca este inceputul sfarsitului pentru acest ciclu al reincarnarilor. Am spus‑o in repetate randuri: in ultimele doua decenii am vazut, mai mult ca niciodata, oameni care au ajuns la cea din urma reintrupare. Si acestia sunt oamenii care, de obicei, devin calatori mistici.
Pe Pamant exista mai multe spirite elevate decat pe oricare alta planeta si ca in fiecare zi apar tot mai multe asemenea entitati. Si mai spune ca un numar incredibil de mare dintre copiii care se nasc in zilele noastre, vor deveni calatori mistici; cu toate acestea, multi dintre cei care devin calatori mistici solicita acest statut, chiar in timp ce sunt intrupati pe Pamant. Si mi se pare de inteles, pentru ca atunci cand te afli in cautarea spiritualitatii, intelept ar fi sa chemi ajutoare, dar si sa te asiguri ca te poti baza pe propriile tale puteri – nu numai pentru a te proteja pe tine, dar si pentru a ajuta aceasta lume sa atinga nivelul de spiritualitate la care aspira.
In cazul in care aveti astfel de inclinatii, puteti deveni voi insiva calatori mistici, dar – si subliniez acest lucru – numai daca va puteti dedica, in totalitate, acestei misiuni. Faptul de a deveni calator mistic, nu va veni in contradictie cu planul vietii voastre; mai degraba, s‑ar putea spune ca veti trece prin aceleasi situatii prin care ati fi trecut oricum, dar cu mai multa indrazneala. Poate parea derutant la inceput, dar, odata ce veti intelege ce se intampla, lucrurile se vor aseza pe un fagas normal.

Calatori mistici si entitati care au o misiune in viata
 Alaturi de calatorul mistic, un alt tip de existenta care implica un nivel avansat al spiritualitatii este reprezentat de entitatile care au o misiune in viata. Este un tip mai putin complex de existenta, dar nu mai putin caracterizat de spiritualitate – de fapt, toti cei preocupati de spiritualitate sunt, aproape in mod automat, entitati cu o misiune in viata. Calatorul mistic este o forma superioara a entitatii cu o misiune in viata, de o mai mare complexitate si mai greu de atins. Aceste doua categorii sunt singurele care si‑au lasat loc in planul vietii, pentru eventuale schimbari petrecute chiar in timpul intruparilor pe Pamant – si toti cei care aleg sa se intrupeze pot opta pentru a apartine uneia dintre aceste doua categorii.
Asa cum stim, tot ceea ce sta scris in planul vietii noastre este stabilit de noi dinainte; singura schimbare pe care o putem face in acest plan este aceea de a alege sa devenim entitati cu o misiune in viata sau calatori mistici. Aceasta alegere implica un nivel ridicat al spiritualitatii si supunere in fata vointei Tatalui Ceresc si a Mamei Divine, pe care multi aleg sa nu le traiasca. Toate intruparile entitatilor de Lumina reprezinta intelegeri pe care le facem cu Parintii divini, pentru propria noastra evolutie spirituala (voi explica ulterior, in cuprinsul cartii, diferenta dintre sufletele de Lumina si cele intunecate). Dar vietile pe care si le aleg entitatile cu o misiune in viata sau calatorii mistici, implica un angajament mult mai substantial fata de Parinti, care depaseste granitele a ceea ce am putea considera ca fiind de datoria noastra.
Cu toate acestea, se pare ca, in ultimii douazeci de ani, oamenii au devenit tot mai constienti de acest drum... nu ca n‑ar fi existat dintotdeauna oameni care au urmat aceasta cale. De exemplu, calatori mistici au trait cu siguranta pe vremea lui Iisus – sau aproximativ in acea perioada – dar si pe vremea Cavalerilor Templieri. In zilele noastre, astfel de entitati pot fi ori foarte cunoscute, ori aproape necunoscute – de existenta lor stiind doar Creatorii divini – ceea ce, in esenta, este extrem de important. De fapt, poti fi calator mistic sau entitate care are o misiune in viata, fara a avea aceasta titulatura; cred insa, ca a da lucrurilor un nume si a avea o anumita orientare ne ajuta sa ajungem mai repede acolo unde ne dorim.
 
fragment din cartea Calatorul Cosmic de Sylvia Browne 

marți, 15 mai 2012

Sunt o entitate cosmica – Omul nou pe planeta Pamant


Multumesc prietenului meu drag, Armand Sadhoe , pentru permisiunea de a traduce din raportul lui « Sunt o entitate cosmica – Omul nou pe planeta Pamant ».

Pe scurt despre autor :
M-am nascut intr-o societate multi-culturala,in padurile tropicale din America de Sud, ca cel mai mare fiu si nepot al unor vindecatori si exploratori spirituali.
Deci, propriile mele abilitati paranormale mi-au oferit informatii interminabile despre viata pamanteasca si omenire, de asemenea am crescut cu invataturile tuturor religiilor majore, culturi si intelepciune ezoterica.

La varsta de 16 ani (limba materna fiind olandeza), am putut citi si scrie in urdu, araba si hindi, alaturi de cateva alte limbi din Vest si Est, practic arte martiale, yoga, mai multe tipuri de meditatie si auto-hipnoza pentru a descoperi limitele mintii si a corpului uman.
Totusi mi-a luat mult timp,60 in 2012, sa explorez si in final sa verbalizez intuitiile,descoperirile,perspectivele cu care m-am nascut, intr-un mod in care fiecare cititor se poate raporta cu usurinta.

Sunt convins ca aceste Noi Informatii Revolutionare au fost destinate sa fie dezvaluite in aceasta perioada a Schimbarii accelerate cu care ne confruntam.

Trezirea accelerata a Omenirii acum nu include numai sa devii constient de Realitate in toate aceste frecvente si vibratii, detalii si functionalitati valoroase, Trezirea inseamna mai mult : activarea si utilizarea Abilitatilor Interne cu care fiecare om se naste.

A.S.

Transformare personala, Trezire, Ascensiune
Sunt o entitate cosmica – Omul nou pe planeta Pamant


"Oriunde merg, merg cu Dumnezeu.
Exprim cea mai profunda recunostinta Consiliului Cosmic al Inteleptilor si tuturor Ingerilor pazitori, care ,ca si entitati umane si cosmice, au fost, si inca mai sunt, cei mai dragi suporteri, Ghidurilor si Mentorilor Interiori din timpul sederii mele pe aceasta planeta,Pamant."
Va multumesc tuturor ! A.S.

Zorii Epocii de Aur

Trezeste-te copilul meu,trezeste-te,
In spatele orizontului
Un nou Soare se naste.
Abandoneaza iluzia mintii
Care te-a tinut in lanturi atat de mult timp.
Trezeste-te copilul meu, elibereaza-te acum
Din somnul tau paralizant al epocii vechi de apatie.
Trezeste-te !
Cu fiecare respiratie o noua lumina a constiintei transcede
Si creste pe cerul vietii vesnice.
Uite, mai sus si mai inalt.
Trezeste-te ! O copilul meu, trezeste-te !
Nu lasa aceasta poarta de acces sa se piarda pentru tine !
Trezeste-te ! Ne vom intoarce la realitate !
 *TheWriter*

In aceste timpuri provocatoare de transformari accelerate globale la toate nivelurile de constientizare a societatii umane si a persoanelor din ce in ce mai constienti de abilitatile lor interioare, de a co-crea o lume mai buna pentru toata lumea, este o onoare pentru mi se prezint in acest prim raport despre expeditia mea, observatiile si examinarile despre aceasta planeta vie, Pamant.
Libertatea poate fi celebrata numai atunci cand alegerile se pot face si cand exista spatii pentru co-creare.
Eu sincer sper ca acest raport sa fie utila pentru tine, sa pasesti individual in urmatoarele etape ale Constiintei Globale in cazul in care vei gasi Poarta spre Epoca de Aur.
Unitatea este una dintre vibratiile de Iubire si un generator de sinergie.Intr-un moment de tacere, vizualizeaza puterea si posibiliatile Umanitatii Unite, toate conectate de la inima la inima. In timp ce randurile din fata ale omenirii intra deja in constientizarea de a  fi un participant al Unitatii Globale, realitatea infloritoare pentru noul om de pe Pamant este :
« Suntem pe deplin constienti de sine, entitati cosmice ambalate pentru urmatorul nostru pas, acum stand in fata Portii Epocii de Aur.
Da, pe valuri de evolutie cosmica, fiecare om este pe punctul de a-si trezi abilitatile interioare ,cu care fiecare om se naste, si sa co-creeze Epoca de Aur , deconectandu-si mintea de « legaturile firelor » din trecut, si pasind in AICI si ACUM.
Pentru a face saltul dintr-o epoca expirata in epoca de aur al umanitatii, e nevoie de alegerea ta individuala si de efort personal, pentru ca nimeni nu poate realiza acest lucru pentru tine.
Legea cosmica, cunoscut sub numele de « libertatea de a alege »(liberul arbitru), va preveni intotdeuna orice amestec din afara.

Cum sa reintrii in gratia Naturii

Pentru a te reconecta cu evolutia energiei cosmice si cu armonia universului, prima oara trebuie sa recunosti si sa controlezi dinamica corpului, cu creierele si mintile active in interiorul frecventelor, vibratiilor trezirii transcedentale.
Aceasta e numita Trezirea – devenind constient de fiecare aspect al Realitatii, cu toate dinamicile si frecventele in care noi, cu constiinta umana, participam in fiecare moment.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Fiecare inspiratie poate deveni in Nou Inceput. Doar trebuie sa alegi urmatorul pas si sa te gandesti atent care este de fapt scopul tau pe Pamant. Atunci toate abilitatile native se vor activa si dezvolta si le vei putea utiliza.
Trezind Era de Aur

Stim ca am trait inainte sa intram in aceasta lume,
Stim ca vom calatori dupa ce vom pleca de aici,
Aceasta implicare a corpului si aceasta realitate densa,
Dar nu putem admite ca suntem entitati cosmice ?
De ce nu ?
Din cauza ca inca nu suntem constienti de
Cosmosul nostru, abilitatile noastre si cum
Le putem noi folosi in viata de zi cu zi.
 *TheWriter*

Trezirea accelerata a omenirii catre cosmic, cu abilitatile native, nu doar ca include fiecare persoana in a deveni constient de Realitatea in toate vibratiile ei, detalii si functii valoroase, dar cu cat evoluam mai mult, cu atat activarea si utilizarea abilitatilor native se vor dezvolta.
Esti pregatit sa treci portile de cristal in Era de Aur ?
Daca da, comtempleaza cu mine peste subiectele pe care le voi mentiona de acum incolo.

Ce este : a fi om ?

*TheWriter* : »Un om este o entitate cosmica suverana care este in prezent « nascut » pe Pamant intr—un corp organic genetic evoluat, cu creier, minte si simturi care pot fi folosite. Ca om ,entitatea cosmica, este un barbat sau o femeie si e aici pentru o sedere sigura cu un scop specific altruist  pe care trebuie sa il indeplineasca.
Scopul principal este de a decodifica Constiinta Cosmica intr-o fluiditate de constientizare-cosmica care poate fi utilizata pentru a transcede in continuare ca o entitatea cosmica. Cu acest corp organic, fiecare entitate cosmica, acum ca oameni, are puterea de a adauga abilitatile native,prin efort si sinergia unita pentru o transcenderea in continuare a abilitatilor cosmice,acum interioare. »

Urmatorul pas este,cum s-a mentionat mai devreme, este o alegere departe de orice persoana,chiar si pentru tine ; pentru a deveni un co-creator activ a unei lumi mai bune AICI si ACUM pentru fiecare persoana intrebarea este sa stai intr-o societate inrobita si confuza, victimizat de lacomia inumana pentru obtinerea luxului si a puterii de scurta durata. Fiecare persoana poate indeplini tranzitia catre o constientizare eliberata de la cateva saptamani, luni sau ani, timpul de pe pamant oricum nu conteaza daca vorbim despre crestere cosmica si transcendentare, dar cu cat faci alegerea mai rapida cu atat vei fi mai in echilibru cu armonia universala, cu atat este mai bine pentru tine, pentru mine si pentru toata lumea conectata cu tine, acum si pentru toate generatiile care vor veni.
Doar tine minte ca de indata ce ti-ai facut alegerea in timpul sederii tale aici, in fata Portii de Aur, tu vei fi stimulat anume in aceasta directie.Timpul pentru aceste schimbari preconizate a sosit !

Esti pregatit pentru urmatorul pas ?

In aceste rapoarte voi incerca sa elaborez cat mai detailat  despre experientele si explorari de abilitate. Sper ca toti cititorii vor recunoaste cateva indicatii cu care sa rezoneze in actuala frecventa,care este deja « trezire » , in timp ce citesti in cautarea unor puncte de conectare.

Aceste rapoarte vor de fapt sa te incurajeze sa sapi mai adanc in potentialele tale de entitate cosmica, care sta acum pe scarile Portii de Aur care deja este deschisa.
Dar nu te astepta ca aceste rapoarte sa fie cumva niste solutii miraculoase instantanee.
Pentru fiecare intrebare pusa in mintea ta ar trebui sa faci in asa fel incat sa gasesti cuvantul cel mai potrivit care te ajuta sa te conectezi cu perceptiile tale noi.
Fiecare dintre noi are potentiale individuale, drumul propriu cosmic si directia de urmat prin universuri ale constiintei, chiar daca aceasta se afla in acelasi Intreg de Constientizare. Orice informatie  si cai de ghidare pe care le poti recunoaste in mod clar, ar trebuie sa te conecteze cu experientele personale  si cu potentialele energetice pe care le ai.

Acum activeaza-ti gandirea-critica a mintii si nu ignora nici o intrebare care iti apare in minte ; claritatea optima in constiinta ta activa este necesara pentru a stinge fiecare teama si indoialasi de a stabili o incredere de nezdruncinat de a continua pe calea ta personala, si, mai important, de a evolua. In acest timp si spatiu de turbulente cosmice suntem aici pentru a realiza armonia globala, fundatia pentru pace si prosperitate, pentru toate generatiile care vor veni.


Cele 12 abilitati naturale are entitatii cosmice

In urmatoarea lista voi rezuma pe scurt primul set de abilitati de baza interioare pe care le-am explorat ca instrumente in cufarul cu comori Cosmice cu care fiecare dintre noi se naste. Activarea acestui prim set de  “instrumente de receptionare” este necesara  pentru a permite colectarea unor game largi de informatii . Dupa cum stiti, a avea informatii adecvate este o nevoie de baza pentru orice fel de contemplatii si planificari. Aceste intrumente cosmice pe care le cunoastem ca pe abilitati paranormale sau spirituale vor deveni activate in mod natural de indata ce vom ajunge la maturitatea noastra spirituala si incepem sa ne trezim ca o entitate cosmica pe aceasta planeta Pamant. Asa cum am scris mai devreme, putem compara viata pamanteasca cu participarea la doua colegii cosmice in acelasi timp. In primul rand  avem nevoie pentru a ne pastra inima, mintea deschisa pentru a transcedenta natural la straturile profunde a simturilor noastre, si o data constienti de acestea, sinergizarea transformarilor corpului, simturilor, creierului si mintii active.

 Intr-un mod naturala, noi oricum primim prin curgerile de transcedenta evolutiva, transformarile continue in timpul nostru, locuri si spatii, cu fiecare respiratie sau pas, mai multe abilitati cosmice pe care sa le practicam in cadrul acestui organism uman. Cu senzori evoluate si dispozitive, creierul, mintea si inima, acest corp organic lucreaza  acum ca cel mai sofisticat receptor/transmitator,decodor/codificator,  transformator, laborator, biblioteca, etc.

Pentru a folosi toate aceste abilitati trebuie sa iesim din coconul nostru limitat si sa permitem naturii sa ne modeleze impulsurile interioare si dinamica in modul cel mai echilibrat cosmic. Acesta e alegerea pe care trebuie sa o facem, foarte bine pregatiti si gata pentru urmatorul pas al transcendentei noastre. Ce stim noi ca fenomen spiritual si paranormal  sunt abilitatile noastre naturale  pe aceasta planeta Pamant.  Acum totul depinde de fiecare in parte  de cum ne deconectam de toate ‘cablurile’ din trecut si toate invataturile vechi, expirate, si sa ne mutam urmatorului pas  catre Portile Erei de Aur care este in fata noastra. Mai tarziu voi elabora cateva atributii entiatii cosmice, conditiile si practici de care avem nevoie pt acestea. Momentan voi prezenta o lista scurta ca parte a introducerii bazele abilitatilor noastre interioare pe care le caram in inima comorii cosmice, si nu ma pot opri din repetare, inima comorii cosmice este in fiecare dintre noi si ne-am nascut cu ea pe Pamant.
  1. Perceptia super senzoriala
  Perceptia super senzoriala este abilitatea de a localiza, receptiona si recunoaste informatiile  primite de dincolo de cele 5 abilitati sau simturi cunoscute de organele noastre senzoriale. Exemplu :
campuri electro-magnetice , vibratiile Pamantului, frecvente si radiatii, de asemenea controlul telecomenzilor, telefoamelor mobile, care sunt dincolo de perceptia abilitatilor noastre comune.
Deasemenea radiatii, vibratiile si chiar frecventele incetarii activitatii inimii, sanatate, emotiile/sentimentele altor oameni din apropriere sau chiar de la distante lungi.

  1. Previziunea
Previziunea se bazeaza pe o combinatie de intuitie si informatie memorata. Acest lucru poate fi practicat de exemplu cu astrologia, tarot, numerologia, etc.

  1. Simpatie »empatie »telepatie
Telepatic, schimbul de informatii incepe atunci cand frecvente comuna intre inimile conectate este activata. Simtind caracterul ascuns si personalitatea dezvoltata a persoanei conectate (aflata in legatura) cu acuratete este un bun indiciu ca conexiunea este clara, buna.

  1. Clarviziunea
Clarviziunea este vizionarea imaginilor care sunt dincolo de vederea fizica. Acest lucru poate fi realizat pe mai multe domenii si in mai multe modalitati.

  1. Clarauzul
Clarauzul este simtul sunetelor/vocilor care sunt dincolo de audierea noastra fizica, de ex de la Ingeri, fantome sau spirite care sunt in lumi mai putini dense. Personal am comunicat toata viata mea cu Ingerii Pazitori si Ghizii care m-au insotit pe Pamant si sunt mereu in jurul meu, deci pt mine aceasta conectare ‘paranormala’  este cea mai usoara pt fiecare pt a decoda si intelege, sau chiar sa ‘aud’ in mod clar.

6.Psiho-sensibilitate

Psiho-sensibilitate este abilitatea de a ‘citi’ informatii despre cineva tinand un lucru a acelei persoane, de exemplu o fotografie, batista, s.a. Conectarea si comunicarea telepatica cu o persoana este , atunci cand ai un obiect de la el/ea, deasemenea este o alta posibilitate.

7.Post-cunoastere

Post-cunoasterea este abilitatea de a vizualiza un eveniment dupa ce s-a intamplat, un fel de rechemare sau « de a merge inapoi in timp » pentru a asista si decoda informatii despre ceva care s-a intamplat mai devreme in timp.

8.Memoria fotografica sau memorie senzoriala controlata

Memoria fotografica este abilitatea pe care eu o numesc, memorizarea flash. Aceastea este posibilitatea de a viziona o scena, pagina dintr-o carte, din ziar s.a., doar printr-o scurta privire, ca orice aparat de fotografiat care face poze, si dupaia recheama imaginea, textele etc., exact pentru a descrie si de a examina fiecare detaliu. De fapt este o necesitate de a fi calificati cu aceast comun « instrument » pentru a putea utiliza abilitatile noastre native mentionate anterior.

9.Telekinezia

Ceea ce este cunoscut sub numele de telekinezie si capacitatea de a muta si manipula materia fara nici un contact fizic, nu este o abilitate a mintii, cum, in general, se presupune.

10.Iesiri in afara corpului

Deasemenea cunoscut ca si OBE (out of body experiences), fenomenul iesirii in afara corpului, cunoscut si sub numele de experienta in pragul mortii; se efectueaza prin parasirea corpului organic pentru a strange informatii de oriunde de pe Pamant, de exemplu, vizitarea familei, prieten sau ruda ; in general persoana observata sau oamenii nu sunt constienti de prezenta ta in aceste circumstante. Dar cand OBE se efectueaza intr-o ‘frecventa inalta’, cand cineva e pe punctul de a muri si isi viziteaza membrii familiei, atunci persoana care performeaza poate aparea ca si cum ar fi fizic acolo si poate chiar primi sau sa dea mesaje clare care sunt primite ca si cuvinte rostite. Deci este o interactiune dintre lumea fizica si realitatile non-fizice ale vietii.

11a. Observatii Cosmice

Efectuarea observatiilor cosmice este abilitatea de a explora universuri pe care le cunoastem ca « spatiu exterior » si inregistrarea faptelor,situatiilor grele, tari. Sumerienii din antichitate sunt foarte bine cunoscuti pentru cartografierea constelatiilor Cai Lactee si dincolo de aceasta.

11b. Calatoria Cosmica

Calatoria Cosmica este abilitatea de a explora universuri mai putin dense,pe care le cunoastem ca si « spirite de lumi » in timp ce stam pe deplin constienti si in contact cu creierul,care simultan decodeaza si inregistreaza informatiile colectate.

12. Intrarea in Constiinta Cosmica

Constiinta cosmica este « baza de date », a toate si orice exista, al tuturor informatiilor , cunoscut exploratorilor spirituali sub numele de « Cartea Eternitatii ». Ceea ce se memoreaza in Scrierile Akasha sunt mai multe sectiuni in baza de date. Fiecare din aceste sectiuni are o intrare « diferita » care este conectata cu simturile corpurilor. Putem intra ca si entitati cosmice trezite Ca o entitate cosmica trezite ,citi, decoda si chiar si studia orice informatie in timp ce suntem conectati la corpul uman organic. De fapt facem asta destul de des in visele noastre si chiar in timpul activitatilor noatre de zi cu zi, « clipand intermitent » prin universuri si explorand Constiinte pentru informatii noi sau necesare. Aceasta e un obicei natural pentru noi ca si entitati cosmice sau « spirite » dupa cate stim pana acum ca suntem. Principala limitare este ca creierul (ego) nu este « inchis », iar mintea nu este suficient de instruita si calificata pentru a decoda infomatia instantaneu. Creierele organice nu sunt inca « pornite »  pentru acest nivel de prelucrare si procesare si ca atare, nu este pregatit pentru a decoda informatiile percepute imediat si suficient de bun pentru a contempla si memoriza pentru perioade mai lungi. Deci aceste vizite si observatii intra in memoria scurta ca niste vise simbolice si in cateva secunde deja sunt sterse, le uitam. Totusi, daca ne antrenam , cateodata ne intoarcem cu destule informatii si le traducem prin simturile noastre si chiar decoda destul de clar pentru noi insine.

Table of Contents
Chapter 00: Foreword
Chapter 01: The 12 natural abilities
Chapter 02: My adventure to this point
Chapter 03: Heading for the Light
Chapter 04: The Creation
Chapter 05: The Human-body
Chapter 06: The Brains; hardware of the Mind
Chapter 07: DNA; The Cosmic-code to crack
Chapter 08: Entering Reality
Chapter 09: New Perspectives
Chapter 10: The 2 Cosmic Colleges on Earth
Chapter 11: The faces of a Human
Chapter 12: Résumé; Preparing for the Golden Age

This eBook is licensed for your personal enjoyment only and may not be copied, printed or given away to other people. Your support is much appreciated and needed.

This Report is written on behalf of our 
United Humanity Movement
to co-create a healing and protective'World Wide Grid 
of Connected Hearts around this living planet Earth.



As eBook this Report is available to purchase in any format for e-Readers at :

This book is also available in print at:

























duminică, 13 mai 2012

Bomba de la Congresul Cancerului - Paris

  -cu multumiri lui Tavi-   

     Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare !!!  "Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat.
     Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala, a lasat si leacurile care o pot vindeca.
 "De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. "Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
     Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata, sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer..
      Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali.
      Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului..
      Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC..
 - Consumati cat mai multe fructe si legume. Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu aprox. 40%.
 - Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport.
     "Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.
      - Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon. Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si cel putin un fruct la desert.
      Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru.
      La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra.
      Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag.
      Uitati carnea, mancati peste. Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare.
      - Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata.
      - Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc...
      - Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui.
      Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri.
      In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii.
      Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.
      Leguminoase si cereale complete: Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan.
      - "E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. "Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
      Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza...
      In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea..
      Optati pentru o alimentatie variata. Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate. Si ... reduceti consumul de alcool.
      De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline..
      Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile.
       Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.
       Miscare!
      O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt
 feriti de teribila maladie.
       Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic. Si la fel, intreaga structura corporala.
       Exista o planta anume pe care o preferati?
       Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri. Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana. Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare.
      Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.

      Farmacia naturii.
      Ucigasii cancerului:
      - Varza (si, in general, cruciferele) Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
      - Strugurii. Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.
      - Rosiile. Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas,
 de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.
      - Cerealele. Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial..
      - Citricele Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.
      Inapoi la natura! Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
      - Alcool cu masura: - barbatii: maximum 2 pahare/zi; - femeile: maximum 1 pahar/zi.
Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
      - Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita.. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe..
      - Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
      - Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
      - Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
      - Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale.
      - Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii...
      - Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi.
      - Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.        - Ceaiul verde: bautura ideala..
      - Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere!

SANATATE va doresc !