Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


vineri, 8 februarie 2013

O abordare simpla


Gasirea adevarului! Aceasta este scopul vietii omului. Dar adevarul poate fi gasit doar in interiorul nostru. Cum ni se releva treptat adevarul, barierele ridicate de catre eul exterior dispar, si devenim liberi.  Drumul – care conduce spre culmile cerurilor-  este lung si abrupt. Pana nu incepe sa straluceasca lumina divinitatii , omul este fortat sa mearga pe calea obositoare a lumii materialiste. Durerea il tortureaza, boala il doboara, sufera de singuratate , si optiunile ii sunt limitate. Devine victima fricii, jignirii si a anxietatii, il lovesc conflicte si razboaie.
Nimeni nu trebuie sa astepte ca doar scapand de greutatile corpului fizic, sa experimenteze fericirea si sa realizeze pe deplin adevarata lui fiinta divina. Fapt, ca acel om, care nu invata sa caute calea sufletului  in cursul vietii lui de pe pamant, nu va gasi libertate totala si fericire nici dupa ce se elibereaza de corpul fizic. Fara exceptie un viitor glorios ii asteapta pe toti, dar acest lucru poate fi realizat doar prin munca asidua. Natural ca munca grea poate fi extraordinar de interesanta. De exemplu, daca iubesti muzica, si doresti sa te exprimi prin muzica, exercitiile devin bucurii care conduc la preluarea controlului instrumentului. Cand doresti din tot sufletul ceva ce pentru tine este valoros, nu te intereseaza greutatile si nici nu te intrebi cat te costa. Asa trebuie sa fie si atunci cand lucrezi cu sinele interior la dezvoltarea spiritual.

A lucre cu sinele interior nu inseamna ca tot timpul trebuie sa te izolezi si sa petreci ore lungi in meditatii. Calea meditatiei nu este neaparat calea ta. Dar daca ti-ai ales calea ta individuala, tine-te de ea! Nu alerga incoace si incolo, cu acel gand, ca cineva a gasit un drum mai bun, si tu trebuie sa probezi si calea lui. Cum alearga copiii cand culeg flori, temandu-se ca celalalt aduna un buchet mai frumos, asa alearga copiii Pamantului dupa adevarurile sufletului.

Nu aceasta este Calea!!!

Vine vremea, cand in interior , o voce  iti spune: “ Aceasta este calea mea. Pe acest drum imi voi gasi pacea interioara si linistea. Pe acest drum vreau sa merg, sa vina ceea ce trebuie sa vina”.                                                                                     
Odata decizia luata, tine-te de ea! Nu este intotdeuna usor. Dar daca esti perseverent si rabdator, si mai ales, daca nu iti vei pierde niciodata credinta, calea te va conduce catre obiectivul tau.

Un invatator intelept spunea ca in lume exista doua feluri de oameni: unul care stie, celalalt care nu stie. Unul este constient  de omniprezenta lui Dumnezeu. De aici izvoreste sentimentul de securitate constanta , si primeaste ghidare din intelepciunea si frumusetea lumilor mai inalte, inspiratie si iluminare.  Celalalt, care nu stie nimic de aceste lucruri – le ignora sau le ridiculizeaza – in consecinta ,traieste in celula intunecata a vietii sale pamantesti.

Voi, care stiti, sau incepeti sa intelegeti: nu uitati ca pentru a atinge gradul de constientizare spirituala  actuala - ati depus eforturi sustinute, ati trecut prin experiente si suferinte! Dar ca sa pastrati aceasta cunoastere, trebuie sa lucrati mai departe. Desi exista o forta imensa , care lucreaza la cresterea luminii sufletului, este prezenta si mintea fizica care se indoieste, condamna,si chiar poate sa distruga lumina care creste progresiv in inima. O lupta lunga si grea precede acel moment cand lumina interioara devine atat de puternica incat indoiala nu-l mai poate ataca. 

Indoielile si intrebarile , abordate in acelasi mod ca a sarpelui din Gradina Edenului, care l-a determinat pe Adam si Eva, uitand de porunca lui Dumnezeu, sa guste din cunoasterea pamanteasca, si din fructul vietii materiale. In pofida atacurilor nelinistite ale vietii pamantene, noi toti ne straduim sa auzim vocea indrumatoare a sufletului. Sa nu va tulbure acei oameni, care sustin ca lumea spiritelor nu exista, si ca nu se pot vindeca bolnavi cu “unelte” spirituale. Ei traiesc in intuneric.  Lumina cunoasterii inca nu i-a atins pe ei.  Cum spune Biblia “ Mortul nu stie nimic”.

Trimiteti spre ei lumina iubirii, si intelegeti, cu timpul vor invata si ei!
Propria voastra opinie sa nu o fortat pe nimeni!  Argumentele foarte rar  isi ating tinta, sau reusesc sa convinga.  Acesti oameni doresc binele, dar pe acel drum, pe care TU l-ai ales,  trebuie sa ramai loial vocii sufletului.