Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


sâmbătă, 27 aprilie 2013

2.Cateva reguli de baza pentru practicarea bunastarii fizice si spirituale

continuarea primei parti http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2013/03/1scopul-dezvoltarii-spirituale.html


Hrana

O prima regula se refera la mancare. Multi oameni dau o foarte mare atentie produselor alimentare. Alimentele furnizeaza hrana pentru diferitele componente ale corpului fizic si eteric ; si daca iei mancare proasta , stimulezi si hranesti atomii mai grosieri, iar daca avem un gust pentru alimentele solare, cum ar fi fructe, porumb copt, apa de izvor, precum si fructe de padure si nuci, hranim atomii care aspira la vibratii inalte in fiinta noastra. Noi ne asistam propria formare spirituala. Daca vom insista asupra tipurilor de produse alimentare grosiere, instruirea noastra va fi mai grea si mai dificila – atat.
De la nastere, maturitate si pana la moarte,  corpul devine saturata cu acumulari otravitoare. Produsele alimentare pe care civilizatia le-a produs, atunci cand sunt asimilate de catre corpul tau, tind sa produca aceste conditii de otravire. O mare parte din apa pe care o bem, de asemenea, are acest efect. Aceste alimente au tendinta de a ingrosa fluxul sanguin si determina, in viata adulta si mai ales la cea in varsta, mult tembelism. Scopul tau, in cazul in care esti pe calea spirituala, este de a purifica atomii fizici ; si daca doresti un vehicul pur, trebuie sa mananci alimente pure.
Nu este bine sa mananci carne, deoarece de atat de multe ori animalele sunt ucise in conditii de frica, si sangele, carnea rosie, iti vor transmite vibratii grosiere si de teama. Ai fi oripilat daca ti-as sugera ca ar trebui sa-ti mananci fratele sau sora. Te-ar soca, nu-i asa ?  A fost un timp cand anumite rase au facut acest lucru, dar tu acuma, o privesti ca pe ceva depravat. Peste putin timp, consumul de carne a oricarei creaturi va fi considerat o depravare, cu totul aparte de cruzimea aplicata. Cruzimea este un subiect foarte important, si cel care este pe calea spirituala se fereste clar de cruzime, in orice forma ar fi ea. Exista mult mai multa cruzime intre oameni decat cruzime intre fratii nostrii animalele. Imi pare rau sa spun ca omenirea nu-si da seama de amploarea cruzimilor pe care le cauzeaza : nu numai animalelor, naturii, pamantului,  dar si semenilor.

Cu toate acestea, ia-ti mancarea si bucura-te de ea. Aceasta este una dintre lucrurile cele mai incantatoare , sa fii capabil de a absorbii cea mai perfecta aroma din mancare. Vei castiga dezvoltare spirituala prin aceasta ; iti vei dezvolta simtul gustului. Ia-ti mancarea multumind lui Dumnezeu pentru ea si Mamei Pamant pentru darurile ei de alimente pentru tine. Mereu depune eforturi pentru a obtine cea mai pura si cea mai de calitate mancare. Cauta mereu perfectiunea : nu se poate intotdeuna sa-l avem, dar cauta-l. Lucreaza pentru frumusetea in tot ce te inconjoara, si pregatirea si prezentarea mancarii ar trebui sa fie un tot armonios, in acest fel contribuind la sentimentul interior al gustului.
Nu numai alimentele pe care le mananci conteaza, ci si gandurile  si viziunea ta generala. Prin urmare, primul lucru este de a cultiva o atitudine care aspira la viata. Viata ta ar trebui sa fie o aspiratie, nu te degrada, si intodeuna ar trebui sa tii minte ca trupurile tale – fizic, mental, astral, spiritual – sunt templul Duhului Sfant, al Dumnezeului interior. Prin urmare, trebuie sa te acordezi sa traiesti la vibratiile lui Dumnezeu, la vibratiile bune, la vibratiile care aspira.

Calmul
Unul din lucrurile pe care trebuie sa inveti este sa te relaxezi. Asta nu inseamna de a deschide calea pentru orice spirit care te contacteaza, dar relaxarea atunci cand o faci corect inseamna a deveni in armonie cu Dumnezeu. Nu te poti relaxa intr-adevar fara a fi umplut cu lumina -Dumnezeu si stiind ca nici un rau nu te poate atinge. Incordarea deschide sinele inconstient la iritare din invizibil.
Primul lucru de facut, atunci, este de a invata sa te scufunzi in Iubirea Divina. Radiatia extrema a Luminii din centrul vietii tale, sau centrul inimii, formeaza un cerc de protectie in jurul tau, un cerc de lumina, si acest cerc de lumina este foarte puternica. Ea are proprietati magice. Cand spun « magic », sa nu intelegi gresit ! Ma refer la o putere care este creativa, o putere care este atotcuprinzatoare, care nu cunoaste nici o bariera, nici un obstacol de natura fizica sau astrala care nu se poate depasii. Aceasta nu este limitata nici de timp, spatiu, sau substanta. Poate realiza ceea ce numim,  miracole.
Calmul corect si pozitia corpului fizic te pot ajuta. De exemplu, daca te antrenezi pentru a sta drept, cu amandoua picioarele in unghiul corect, cu greutatea sprijinita pe labele picioarelor, in loc de calcaie, coloana vertebrala se indreapta in mod natural si devine drept, aducand polarizarea tuturor corpurilor.
Incearca si  vezi ce diferenta face pentru perspectivele tale mentale atunci cand stai cu spatele drept. Pozitia pare sa te umple cu lumina, de fapt chiar asta se intampla, pentru ca lumina spirituala poate intra prin crestetul capului si sa treaca, prin intermediul coloanei vertebrale , pana la baza,  fara sa fie deranjat. Picioarele tale, libere si suple, asa cum ar trebui sa fie, sunt in masura sa atraga magnetismul din pamant ; pentru picioare sunt doua centre psihice importante, mainile. Acest magnetism ,circuland prin intermediul aurei tale, te poate ajuta dandu-ti putere si vitalitate care tine mult timp. Ori de cate ori stai in meditatie, contemplare sau orice activitate spirituala, coloana vertebrala sa fie drept, capul drept, mainile impreunate slab, corpul relaxat, mintea in pace. Acesta va crea o atitudine pozitiva care te va proteja impotriva fortelor negative.

Respiratia
Respiratia in mod corect este nu doar in partea superioara  a plamanilor, ci umplandu-le; respiratia profunda este necesara pentru o meditatie buna. Respira, fara a face o munca grea din aceasta: este o greseala pe care multi o fac. Ai nevoie de a respira foarte linistit si uniform. Daca exista vre-un stres in respiratie, este gresit ; nu te fa pe tine insuti sa te simti ca o sa explodezi.
Cand inspiri, simte ca respiri in viata lui Dumnezeu. Expira foarte lent, expira o binecuvantare asupra omenirii. Niciodata nu fa acest exercitiu cu ideea de a beneficia doar tu, ci mereu cu acel sentiment iubitor de respiratie in viata lui Dumnezeu, acea viata glorioasa benefica a Tatalui. Expira in iubire. Vei vedea ca devine absolut firesc de a ne gandi la Dumnezeu mai mult decat la noi. Respira in mod armonios cu o respiratie lunga ; expira din nou pentru a binecuvanta omenirea. Asta poate fi o meditatie foarte frumoasa !  Zilnic, de mai multe ori pe zi, scufunda-te in centrul cel mai intim al tuturor formelor de viata, constant amintindu-ti de iubirea a-tot-invaluitoare a Tatalui si de prezenta vesnica in sufletul tau a fiului lui Dumnezeu, Hristos, care este Domnul omenirii.
In timpul meditatiei, pozitia corecta si respiratia lenta sunt atat de favorabile pentru a atinge starea de armonie intre spirit, suflet si trup. Totusi, atunci cand tu dai mai departe iubirea ta, revarsand-o in serviciul planului pe care o servesti, tu, in mod natural provoci dezvoltare spirituala in acel loc, sau om.(vorbeam pe facebook de acel « click » ).



Uite un exercitiu : dupa ce sunt curatate narile, deschide fereastra si in timp ce inspiri fiecare respiratie aspira la Dumnezeu, simte ca Dumnezeu intra in tine. Apoi, asa cum expiri, trimite binecuvantarea ta creatiei. Acest in-respiratie va provoca lumina soarelui spiritual sa te umple si sa te lumineze, o vei inregistra pe un centru chakra sau pe centrul psihic situat la frunte. Din acest centru poti directiona mental lumina la centrul inimii , cu scopul de a aduce lumina soarelui spiritual la samanta atom . Fa acest lucru in fiecare zi daca poti, si atata timp cat iti place, dar fara efort. Asa cum te antrenezi sa stai, sa te asezi si sa umbli in mod corect si drept, de asemenea iti vei accentua pozitia spirituala corecta – cu ochii stralucind, uitandu-te chiar in lumina Soarelui spiritual, astfel incat nu vei vedea nimic altceva decat slava soarelui, slava lui Hristos. Vezi tu, nu confuzia din mintile pamantesti din jurul tau, ci numai lumina stralucitoare a lui Hristos. Cu coloana vertebrala dreapta si postura corecta, respira in aceasta lumina in care tu te uiti, inhaleaza si absoarbe, apoi trimite-l mai departe cu totul natural pentru cei care sufera pe acest pamant.
Vezi tu, aceasta este un proces atat de bland, natural si linistit, cand te vei acorda si armoniza cu ea. Respiratia are un efect de armonizare la divin, la Dumnezeu, la cel mai intim, la centrul sinelui. Prin incetinirea respiratiei si respirand viata lui Dumnezeu,  intreaga fiinta este armonizata si Energia Divina de care am vorbit mai devreme, este adusa in fiinta.

Apa
Oh, un rau de munte, apa datatoare de viata pentru voi toti, sa va scaldati in ea !  Desigur nu este posibil intr-un oras aglomerat. Sugerez ca baile reci sunt o alternativa dura la fluxurile noastre de cristal. Nu fa nimic din ce ti-ar putea da un soc, poti reduce temperatura apei pana cand te revigoreaza, dar fara soc termic.
Apa filtrata ar trebui aleasa pentru baut, daca este posibil, pentru ca apa din retea a orasului este adesea incarcata cu impuritati si minerale daunatoare pentru sanatatea corporala, lasand depuneri daunatoare in urma lor.
Am scris foarte multe articole despre curatare energetica , treceti in « cautare » ...un articol mai scurt este : http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2011/09/curatare-energetica.html
iar despre furtul energetic, care se intampla fara sa va dati seama uneori, gasiti informatii aici: http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2011/09/furt-energetic.html

luni, 1 aprilie 2013

Cristos a inviat! Lumina! Pace!



Ne-am pregatit pentru sarbatorile de Pasti. Ne purificam interior, exterior si in jurul nostru. Umblam pe drumul crucii a lui Isus Hristos, ne marturisim pacatele, ne impacam cu noi insine si cu ceilalti, si incercam sa intelegem misterul invierii.

Drumul sufletului catre lumina...Cine crede in Fiul, acela va trai vesnic!

Tatal a creat omul pentru viata vesnica, dar din cauza pacatului original, a pierdut acest privilegiu. Gradina edenica este pazita de catre ingeri care invartesc o sabie invapaiata. Cum nici la nunta nu se cade a merge in haine murdare, asa si in Cerurile Inalte ale lui Dumnezeu doar cu sufletul curat, pur se poate intra.

In Isus,  raiul a coborat jos , pe pamant. « Cine ma vede pe Mine, acela Il vede si pe Tatal »- spune. Sfintenia Lui si in acelasi timp, simplitatea Lui, reflecta frumusetea vietii vesnice. Apostolii, invataceii, poporul , sunt atrasi catre El. Cei care s-au ajustat  (acordat) la aceasta nobila viata , au primit o intelegere, o introspectie in lumea interioara a lui Dumnezeu. Pentru ca Isus a venit pentru a descoperi vocatia sublima a omului, care poate beneficia de caracterul lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu este o realitate indepartata, ci este cineva care poate trai in comunitate si care ne accepta ca prieteni. Fiul este fereastra prin care putem arunca o privire in Ceruri. Nu este nevoie de experienta anterioara, doar de Credinta adanca, si Iubire pura…

Inca aici pe pamant, desi suntem in mijlocul incercarilor , necazurilor, putem primi din darurile supranaturale ale vietii pe care Dumnezeul Tata ni le-a promis. Exista o singura conditie, si aceasta este credinta. Prin credinta sa ne apropiem de El si de Fiul sau pe care L-a trimis. Nici Isus nu cere altceva decat sa credem in El, si in cel care L-a trimis. Acesta este firul secret care ne conecteaza  cu Dumnezeul Tata si cu Fiul Sau, Isus Hristos, si astfel, intr-un mod mistic, sa simtim inceputul vietii vesnice. Sa nu ne miram de acest fapt, deoarece chiar Isus a spus : «  Imparatia lui Dumnezeu este in tine ! »

In matase albastra straluceste cerul,
Se scald in balti copacii inmuguriti,
Pe sol ici si colo cate-o-pata alba
Briza proaspata se leagana.
Baietasi cu sticlute pantecoase
Duc esenta florilor parfumate
Fata visatoare pune oua rosii
Magazinele se umplu cu oamenii
Vuieste spiritul, veselia erupe,
Se-mbata de parfum Pamantul,
Imbracand rochia de primavara.
Dinspre est, dintr-o groapa adanca
Aruncand piatra,cu rani stralucitoare
Se inalta Sus, in Ceruri
Omul Dumnezeu.

M.Gy.



Cristos a inviat! Lumina! Pace!