Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


sâmbătă, 22 iunie 2013

Meditatia contemplativa

"Toate lucrurile bune vin din liniste"
- Joseph Cornell Bharat
Simte bucuria, seninatatea, si dragostea care vin de la a fi pe deplin constient de momentul prezent. John Muir a declarat ca a cunoaste copacii (si toata natura) trebuie sa fim cat mai liberi de griji si timp ca si copacii insisi. Cand ne linistim dialogul nostru intern si nu mai suntem auto-preocupati - fiecare frunza, floare si piatra ne va vorbi.
Secretul de a experimenta natura este de a "fura" gandurile noastre astfel incat sa putem primi pe deplin si sa ne unim cu lumea din jurul nostru. Li Po, poetul chinez, exprima frumos modul in care mintea devine oglinda -atunci cand aceasta devine tacere.
"Pasarile au disparut in cer, și ultimul nor se scurge,
Stam impreuna, muntele si eu, numai pana cand doar muntele ramane. "
Simturile se accentueaza atunci cand traim in prezent. Fiecare copac, ciripitul pasarilor si nori , par vii si plini de bucurie pentru ca atentia noastra este complet concentrat in aici si acum.
Vedem lumea ca fiind nu separat, dar unificat cu noi, si simtim minunata bucurie cand zburam cu norii si ne inaltam de a lungul cerului.

Sfaturile lui Thoreau
Henry David Thoreau a fost serios despre plimbarile in natura si a dat urmatorul sfat pentru oricare dintre noi care ne plimbam contemplativ in aer liber:
"Ar trebui sa mergem mai departe ... in spiritul aventurii nemuritoare, niciodata sa se intoarca. Daca esti pregatit sa-ti parasesti tatal si mama ... sotia si copilul si prietenii, si sa nu-i mai vezi niciodata, - daca ti-ai platit datoriile, si ai facut voia ta, si ti-ai stabilizat toate afacerile tale, si esti un om liber, atunci esti gata pentru o plimbare. “
"Cand suntem in salbaticie, noi nu trebuie sa caram problemele cu noi sau bucuria este pierduta."
-Sigurd Olson

Calmeaza-te
Respiratia reflecta starea mentala a oricui. Cu cat respiratia devine mai calma, asa si mintea, si vice-versa. Relaxeaza-ti mintea prin aceste exercitii simple de respiratie:
Inspiri si tensionezi tot corpul. Asa cum expiri, relaxeaza-ti corpul si simte cum energetic arunci deoparte toate grijile, problemele si gandurile. Fa acest lucru de trei ori.
Inspira incet numarand de la unu la opt, tineti respiratia numarand incet pana la opt, apoi expira incet numarand pana la opt. Aceasta este o runda de "chiar conteaza respiratia." Fa-o de cinci ori.

Meditatia Linistii
(Aceasta este o variatie a Tehnicii de Concentrare Hong-Sau predat de catre Yogananda)
Observa fluxul natural de respiratie. Nu controla respiratia in nici un fel. Pur si simplu urmareste-o cu atentie. De fiecare data cand inhalezi, gandeste -te la "Acum." De fiecare data cand expiri, la "Liniste."
Repetarea " Acum ... Liniste ", cu fiecare respiratie completa ajuta sa se concentreze mintea si impiedica atentia sa rataceasca de la momentul prezent.
In timpul pauzelor dintre inhalare si expire, ramai in momentul prezent, observand calm tot ce este in fata ta. Daca ganduri din trecut sau viitor iti tulbura mintea, adu calm atentia inapoi la ceea ce este in fata ta, si continua repetarea " Acum ... Liniste ", cu respiratia ta.

Devinind Totul
Cand mintea rataceste, repeta urmatoarea poezie. Aceasta te va ajuta săa vii inapoi in prezent.
"Si mintea mea sa devina tacuta,
Și gandurile mele sa se odihneascăa.
Vreau sa fiu
Tot ceea ce este inaintea mea.
În uitarea de sine,
Am devenit totul. "
- Joseph Cornell


Simte-te in fiecare sunet si miscare
Este minunat cum totul in natura salbatica este o parte din noi.
"Soarele nu straluceste pe noi, ci in noi.
Raul curge nu trecutul, ci prin noi. "
- John Muir
Pe parcursul plimbarii, simte ca totul in jurul tau este o parte din tine. Simte-te in copaci, in trunchiul inalt si ferm. Simte in interiorul tau miscarile ramurilor si frunzelor lor, cum se leagana si flutura la cea mai mica adiere a brizei. Devine pasarile care se muta din creanga in creanga. Asculta vocile lor si simte cantecele lor vesele rezonand in tine.
Urmareste vantul prin sunetele si miscarile pe care le creeaza in timp ce curge prin, in jurul si peste copaci, pajisti si roci.
Simte-te in fiecare sunet, miscare, si creatie a naturii.

A trai expansiv
Daca mintea ta incepe sa se opreasca asupra trecutului sau anticipeaza viitorul, concentreaza-ti gandurile cu urmatoarele practici:
In cursul plimbarii, fa un zambet cu tot corpul si repeta cu bucurie cuvintele:
"Sunt pace ... Sunt bucurie.
Sunt ... in toate lucrurile. "
Intotdeauna traieste expansiv. Bucura-te de contrastul dintre a fi egoist si mic - si imbratisand toata viata din jurul tau.