Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


duminică, 8 iunie 2014

Elixirul Vietii Vesnice

Cele mai mari puteri sunt ascunse in foc: el are puterea de a dizolva, a lichefia, a arde si a transforma. Este atotputernic; nimic nu-i poate sta impotriva. Celelalte elemente, pamantul si aerul, au puteri mari, de asemenea, dar ele nu pot schimba cu adevarat materia. Cutremurele de pamant au puterea de a despica crusta pamantului, de a fragmenta muntii, de a inghiti orase si sate, dar nu pot sa schimbe natura esentiala a lucrurilor. Apa are puterea de a dizloca sau de a dilua; aerul are puterea de a dispersa; numai focul are puterea de a transforma cu adevarat. In urma focului ramane ori numai scrumul ori o totala transformare a corpului. Incercati sa priviti focul ca atunci cand l-ati privit prima data. In foc traiesc niste creaturi foarte puternice si foarte frumoase, nu numai salamandre, spirite ale focului, ci multe fiinte umane care s-au eliberat de corpul lor fizic, incantate sa se contoasca cu focul pentru a dainui vesnic.

Imi amintesc ca atunci cand eram tanar, in Bulgaria, daca raceam si incepeam sa am febra, imi placea sa aprind un foc in soba si sa ma asez cat mai aproape de ea, apoi ma culcam cu un sentiment de recunostinta si dragoste mare pentru caldura. Si cand ma trezeam, eram vindecat. Atunci am inteles proprietatile de vindecare ale focului, pentru ca nu numai caldura era cea care vindeca; focul contine si alte elemente vindecatoare. Fecioarele Vestale au reprezentat cel mai cel mai pur aspect al Mamei Divine. Deoarece puritatea este o conditie necesara a focului si a luminii. Prezenta Mamei Divine este indispensabila pentru ca flacara focului sacru a iubirii sa fie mentinuta vie. In sufletul ei, fiecare fiinta umana trebuie sa devina virgina, pura pentru a aduce acest foc in interiorul ei astfel incat principiul masculin din ea - vointa, spiritul - sa poata fi folosit pentru a crea deoarece toata creatia isi are originea in foc. Priviti ceea este evident: de la un lucru la fel de simplu ca pregatirea mesei la un lucru la fel de complex ca lansarea unei nave spatiale este necesar focul.



Cand veti stii cum sa priviti focul, veti deveni mai lucid si vei gasi pacea si libertatea, pentru ca luciditatea, pacea si libertatetea sunt virtutile centrului. Centrul, asa cum am afirmat adesea, este similar cu varful (trebuie sa fi observat ca flacarile care se ridica din foc formeaza un con, de unde notiunea de varf). Cineva care sta pe varful unui munte poate vedea mult mai clar si mult mai departe decat cineva care sta in vaile sau canioanele de la poalele lui. Focul urca intotdeauna catre varful muntelui pentru a avea o viziune mai clara a orizontului de pretutindeni. Iata de ce, atunci cand focul viziteaza un Initiat, ii deschide inteligenta catre orizonturi mai vaste. Aceasta este ceea ce numim iluminare. Fara foc, focul Spiritului Sfant, nu poate exista iluminare. Asadar, primul lucru pe care il obtinem de la centru este luciditatea, o viziune adevarata a realitatii. De asemenea, miscarea interna a practicantului care se inarce inapoi la centru incepe sa se accelereze si cu cat se accelereaza mai mult, cu atat devine mai intensa. Armonia si pacea prind radacini in interiorul omului, iar el scapa de sub fortele haotice aflate la periferie. Pentru a fi salvati, trebuie sa patrundem intr-un "loc superior" despre care vorbesc Psalmii, iar acest "loc superior" este centrul cercului unde gasim focul, focul etern. Si in cele din urma, cel care ajunge in centru este mult mai liber sa actioneze; el sta la intersectia fortelor si devine extrem de puternic.

Inca odata, in aceasta seara, ne vom gasi in prezenta celui mai mare mister al vietii: focul. Spun cel mai mare mister al vietii pentru ca focul se afla la originea vietii; focul detine secretul vietii eterne si trebuie sa incercam sa devenim prieteni cu el, sa il cunoastem, sa-l atragem spre noi si sa vibram in armonie cu el. Focul pe care l-am aprins aici in aceasta seara contine o anumita cantitate de viata, dar la soare trebuie sa ne intoarcem pentru a gasi focul care este sursa vietii intr-o masura cu mult mai mare. Iata de ce este atat de important sa invatati sa va uitati indelung la soare, sa cautati sa va contopiti cu soarele: datorita focului din el. Focul produce caldura si lumina, dar focul insusi nu este nici caldura si nici lumina; nu este nici fierbinte, nici luminos. Este gresit sa credem ca focul este arzator si luminos. Omul inca nu cunoaste focul; focul pe care-l stim noi este numai o reflectare palida a focului adevat. Noi inca nu stim nimic despre focul adevarat; noi putem vedea si simti lumina si caldura pe care le produce, dar nu avem nici o perceptie asupra focului insusi. Un copac nu ar putea stoca razele soarelui si toate energiile care il bombardeaza zi si noapte daca structura lui nu ar include un element material capabil sa le absoarba; iar acest element este pamantul. Omul este facut din foc si acest foc vine de la soare. O fiinta umana poseda aceeasi chintesenta ca focul soarelui. De ce oamenii indruma gresit alti oameni spunandu-le ca sunt facuti din materie si ca este necesara numai hrana materiala? Din contra, Initiatii ne spun ca suntem facuti din foc, din lumina.


Asa cum am spus deja, exista doua feluri de foc. Primul este focul celest al soarelui, focul divin care ne elibereaza de imperfectiuni si slabiciuni si genereaza tot ceea ce este mai pur si mai bun in noi pentru a ne face sa stralucim: calitatile, vitalitatea, frumusetea, puterea si inteligenta. Celalalt este focul pamantului, focul dorintelor noastre de baza, care ne devoreaza si reduce la stadiul de cenusa tot ce atinge. Este recomandabil sa cereti ajutor unui Maestru spiritual in cautarea focului divin pentru ca este extrem de dificil sa aprindeti acest foc de unul singur. Sacrificiul este secretul oricarei transformari. Toti Initiatii adevarati au inteles acest lucru, si de aceea ei se ofera victime voluntare, care sa fie desavarsite si mistuite de Ingerul Focului sau, cum se mai spune, de catre iubirea divina. Si acest foc ii transforma in lumina si caldura. Chiar si corpurile noastre fizice trebuie sa fie purificate si iluminate focul divin deoarece aceasta munca de transformare nu se limiteaza doar la gandurile si sentimentele noastre. Daca omul trebuie sa fie transfigurat total, acesta transformare trebuie sa aiba loc si in planul fizic.

Crearea lumii a inceput cu focul, cu lumina. Dumnezeu a creat lumina, focul inainte de orice altceva. O parte din acest foc s-a condensat si a devenit apa; o parte din aceasta apa s-a condensat si a devenit pamant. Focul a fost la inceputul tuturor lucrurilor; focul este in centrul tuturor lucrurilor. Elixirul Vietii Vesnice nu este altceva decat condensarea focului. Iata de ce cineva care a sorbit o picatura din acet Elixir s-a simtit arzand ca si cand ar fi inghitit foc si apoi a devenit inconstient. Dar cand si-a revenit cateva secunde mai tarziu, intregul sau organism se eliberase de impuritati si, incepand cu acel moment, a triumfat asupra bolii si mortii.

Daca vrem sa ardem impuritatile care impiedica atat curentii spirituali, cat si cei fizici sa circule liber in noi, trebuie sa invocam focul, focul iubirii divine, focul care ne elibereaza. Dar acest foc va veni la noi numai daca facem sacrificii, daca ne dedicam muncii nu numai pentru noi insine ci si pentru principiul divin. Acesta este intregul secret. Aceasta este ceea ce trebuie sa incercati sa intelegeti si sa simtiti. Stiu ca este o sarcina lunga si dificila; in ceea ce ma priveste, incerc sa o inteleg un pic mai bine in fiecare zi.


Apa, asa cum stiti, este compusa din doua gaze, oxigen si hidrogen si, pentru a face ca cele doua gaze sa se combine si sa produca apa, este necesara interventia focului. Fara foc nu se intampla nimic, dar indata ce amestecului i se adauga o scanteie, cele doua gaze se aprind intr-o iubire eterna una fata de cealalta si se unesc pentru a forma apa. Lucrul socant este ca, in loc sa formeze un alt tip de gaz, ele se combina pentru a forma un lichid; ele se transforma din starea gazoaza in starea lichida. Dar fuziunea celor doua gaze si schimbarea de stare nu se pot realiza pana ce nu este introdus un element nou. Oxigenul si hidrogenul sunt invizibile, intangibile si volatile, pe cand apa poate fi vazuta, atinsa, manevrata si chiar pastrata intr-un vas. Daca incalziti apa, ea se va transforma in aburi si va disparea, iar daca o raciti suficient, se solidifica si devine gheata.

Apa este expresia vietii. Formula chimica (H2O) indica faptul ca este facuta din doi atomi de hidrogen pentru fiecare atom de oxigen. Hidrogenul este asociat in mod traditional cu principiul feminin (apa), iar oxigenul cu principiul masculin (focul). Daca combinarea celor doua gaze (cu o preponderenta a hidrogenului) produce apa, pare rezonabil sa gandim ca focul trebui sa fie si el, de asemenea, o combinatie a principiilor feminin si masculin dar, in acest caz, cu predominanta principiului masculin. Focul este un principiu activ, iar apa este pasiva, dar misterul ei este ca principiul pasiv reprezentat de apa este, prin el insusi, o combinatie a doua principii, activ si pasiv.

Deci apa, H2O, este alcatuita din doi atomi de hidrogen si unul de oxigen. Principiul feminin corespunde numarului 2, iar principiul masculin, numarului 1. Ezotericii exprima adesea dualitatea femeii descriind-o asemenea unei carti deschise. Cartea inchisa corespunde numarului 1, iar cartea deschisa numarului 2, polarizarea lui 1. Oxigenul (numarul 1) si hidrogenul (numarul 2) se combina pentru a produce numarul 3, care este apa. Dar exista un al patrulea element care intra in compozitia apei: elementul focul vietii, pentru ca viata este focul. Viata se naste din foc; apa, ea insasi, nu are viata; are nevoie ca focul sa ii insufle viata si acesta este soarele, focul care priveste apa si o impregneaza cu viata. Pentru un alchimist, focul insufleteste intreaga creatie; desi latent, el este prezent in metale si pietre, precum si in apa, chiar si in adancurile oceanelor.

Deci, apa este simbolul materiei asupra careia actioneaza Spiritul pentru a-i da forma, pentru ca proprietatea principala a apei este adaptabilitatea: ia orice forma alegi sa-i dai. A doua caracteristica este ca poate fi impregnata. Soarele impregneaza apa cu razele sale; pamantul cu diverse substante; prin contactul cu apa, animalele si oamenii o impregeaza cu numeroase elemente. In acest fel, apa da nastere la o mutitudine de creatii diferite. In mod similar, materia cosmica primara ia orice forma alege Spiritul sa-i dea si devine impregnata si prolifica datorita samantei Spiritului. Iata de ce, cei care stiu cum sa munceasca au puterea de a crea cu ajutorul acestei materii.


Isus a detinut cu siguranta stiinta focului si a apei pentru ca El a spus: "Daca un om nu este nascut din apa si Spirit, nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu". Intelesul acestor cuvinte a ramas ascuns majoritatii crestinilor in ultimii 2000 de ani. Ce inseamna a fi nascut din apa si Spirit pentru a putea intra in noua stare numita Imparatia lui Dumnezeu? Apa si Spiritul, sau altfel spus, apa si focul, cele doua principii principale, principiile masculin si feminin sunt simbolizate in planul spiritual prin iubire si intelepciune. Este uniunea in interiorul nostru a iubirii si intelepciunii care ne da acces la acea stare inalta de constiinta cunoscuta sub numele de Imparatia lui Dumnezeu, o lume superioara a ordinii, frumusetii, armoniei si luminii.

Alchimistii au pus aurul si argintul intr-un creuzet pentru a fi incalzite impreuna, aurul simbolizand soarele, iar argintul luna. Ei au mai spus ca cel mai potrivit moment pentru aceasta actiune este chiar in momentul in care soarele intra in Berbec si luna se afla in Taur, pentru ca soarele este exaltat in Berbec si luna in Taur. Aici, din nou, nu avem numai o transpunere a principiilor feminin si masculin simbolizate de soare si luna, ci il avem si pe Marte, care are casa Berbec si pe Venus, care are casa in Taur. Marte in Berbec si Venus in Taur: Venus urmeaza lui Marte.

Apa este alba si sangele este rosu, pentru ca rosu si alb sunt doua culori ale energiei divine manifestate in cele doua principii: in planul spiritual, alb este pentru femei si rosu pentru barbati, iar in planul fizic rosu este pentru femei si alb este pentru barbati. Atunci cand alchimistii au dorit sa exprime aceste doua principii, ei au vorbit despre soare, care este rosu si despre luna, care este alba. De fapt, sangele rosu si apa alba nu sunt doua principii diferite, ci cei doi poli ai unuia singur, principiul feminin. Celalalt, principiul masculin, este focul, iar polul sau opus este lumina. Focul este rosu si lumina este alba, dar ele sunt de aceeasi natura. Puteti spune ca sunt frate si sora, dar si ca unul da nastere celuilalt. Lumina vine din foc; focul este cel care da nastere luminii; pe cand sangele vine din apa, apa da nastere sangeluiAlbul da nastere rosului dedesubt, iar rosul da nastere albului deasupra. Exista o traditie care spune ca atunci cand Zoroastru l-a intrebat pe Dumnezeul suprem, Ahura Mazda ce a mancat primul om, acesta i-a raspuns: "El a mancat foc si a baut lumina". Omul inca mananca foc si bea lumina, dar nu este constient de ceea ce face. Oamenii acorda importanta numai lucrurilor vizibile si tangibile, astfel incat ei spun ca mananca, beau si respira, cu alte cuvinte, ca se hranesc cu materie solida, lichida si gazoasa. Este adevarat, dar nu este intregul adevar. Daca omul ar fi fost hranit numai cu aceasta mancare materiala, el ar trebui sa fie intotdeauna subnutrit pentru ca adevarata lui hrana este focul si lumina. Deoarece omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, poate si el sa creeze asa cum Dumnezeu a creat, cu si prin puterea luminii. Iata de ce Stiinta Ezoterica ne spune ca daca aveti lumina, puteti avea orice altceva. Trebuie sa cautati lumina, sa va umpleti cu lumina, cu aceasta substanta pura, stralucitoa, radianta, o substanta atat de subtila incat nu poate fi cantarita, masurata sau chiar atinsa si, cu toate acestea, o substanta multumita careia omul poate crea. Desigur, lumina salasluieste undeva foarte sus, alaturi de Dumnezeu si putem sa ajungem la ea numai daca ne gandim la ea in mod constant, meditam asupra ei, ne-o dorim, o inspiram odata cu aerul pe care il inspiram. Cel care reuseste sa se umple de lumina, poate sa inceapa sa o transforme, sa o modeleze si sa creeze astfel ceea ce are nevoie. Cineva care este cu adevarat capabil sa lucreze cu lumina ar trebui sa fie capabil sa refaca un organ din corpul sau care a fost distrus de boala. Daca aceasta va frapeaza ca fiind ceva total imposibil, chiar nebunie, se datoreaza faptului ca fiintele umane au pierdut secretul de a lucra cu lumina.

Initiatii, pentru care numai realitatea adevarata este lumina, lucreaza cu ea in mod constant si o folosesc ca sa stabileasca comunicatii intre ei si cu lumea divina. Este esential sa intelegeti aceasta: fiintele umane pot comunica cu lumea divina numai daca ele insele impletesc "funii" de lumina, care sa le lege de Cer. Odata ce au creat aceasta retea de comunicatie intre cele doua lumi, ele se pot interschimba si uni intr-un fel de osmoza. Acela care taie legaturile cu lumina, cu soarele se condamna la moarte spirituala. A manca, a bea si a respira este, poate, suficient pentru viata fizica, dar pentru a trai spiritual trebuie sa ne hranim cu hrana spirituala a caldurii si a luminii, cu focul soarelui. Din fericire, Dumnezeu o organizat lucrurile in asa fel incat, chiar fara sa stie, fiintele umane se hranesc cu lumina si caldura soarelui. In acest fel, veti lucra asupra corpului eteric, Corpul vostru de Glorie cu ajutorul luminii siocului. Acestea sunt mancarea si bautura adevarata, focul iubirii divine si lumina intelepciunii divine. Cel care intelege acest lucru se va bucura de o viata fara regrete. "Secretul vietii vesnice este foarte simplu: munciti pana deveniti la fel de luminos, cald si datator de viata ca mine. Daca veti face asta, veti trai vesnic". Da, dar desi acest secret este foarte usor de inteles, este foarte greu de dus la indeplinire. Ia foarte mult timp, cateva mii, poate cateva milioane de ani. Dar filozofia focului, filozofia soarelui este atat de minunata incat merita sa-ti construiesti intreaga viata pe baza ei. Focul este asociat cu soarele, cu lumina, caldura si iubirea. Cand va ganditi la foc, trebuie sa va ganditi la aceste idei, sa le rasuciti pe o parte si pe alta, sa le examinati din toate unghiurile, sa le explorati, sa le cercetati pana cand descoperiti misterul focului. Daca nu vreti ca inima voastra sa devina rece, nu trebuie niciodata sa va opriti din a iubi. Atunci cand Iisus a venit, a incercat sa oduca oamenii catre o notiune mai inalta de sacrificiu. In loc sa sacrifice niste biete animale, care nu au facut nimanui nici un rau, el a invatat oamenii sa-si sacrifice propriile lor animale interioare, poftele si pasiunile etc., deoarece sacrificarea acestor animale elibereaza energii care sunt mult mai pretioase si care pot fi folosite in munca spirituala. Aceia care au inteles acest lucru sunt pe drumul catre perfectiune; aceia care nu l-au inteles sunt inca blocati in grajduri sau custi - simbolic vorbind - impreuna cu propriile lor animale.

de OMRAAM AIVANHOV

<*toate drepturile rezervate*> 

Niciun comentariu: