Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


sâmbătă, 25 iulie 2015

Meditatia in intuneric

Shardza Rinpoche-Corpul Curcubeu

"Daca meditati in intuneric total, veti descoperi Lumina intelepciunii. Daca practicati si veti deveni familiarizati cu aceste meditatii in intuneric complet, veti atinge rapid Iluminarea. Ochiul intelepciunii (al treilea ochi) se va deschide si veti cunoaste totul in cele trei lumi. De aceea practicam meditatia in intuneric complet", afirma maestrul tibetan Shardza Rinpoche ( in 1935 a manifestat Corpul Curcubeu - Corpul de Lumina ).

Tao spune: "Cand intri in intuneric si acesta devine complet, curand el se transforma in lumina."

Retragerile si meditatiile in intuneric complet au fost folosite de mii de ani in toate religiile si traditiile initiatice ale lumii ca metode de reintoarcere la Divin, de dezvoltare a intelepciunii, de crestere a claritatii mentale, de aparitie a viziunilor spirituale, pentru linistirea mintii si accelerarea evolutiei spirituale.


Traditia tibetana a folosit si mai foloseste si astazi meditatia in intuneric complet atat in pesteri, cat si in camere speciale, izolate complet de lumea inconjuratoare. Nivelul atins de maestrii si initiatii care folosesc aceste practici depaseste cu mult imaginatia noastra si anume realizarea Corpului de Lumina (Corpul de Curcubeu), care este posibila in urma acestor practici. 

Multi maestri tibetani au manifestat acest Corp de Lumina in momentul trecerii "dincolo", transformand complet sau partial corpul fizic in Corp de Lumina. In unele cazuri nu mai ramane nici o urma din corpul fizic (transformare totala), in altele raman doar unghiile si parul (transformare partiala), care devin relicve sfinte.Stim cu totii ca la Isus a fost o transformare totala.  

Samanii foloseau retragerile si meditatiile in intuneric inca de la originile civilizatiei noastre. Au fost gasite indicii de acest gen in numeroase pesteri din lumea intreaga. 

Preotii egipteni si cei mayasi se foloseau de piramide pentru retrageri in intuneric complet. Esenienii foloseau in acest scop pesterile de la Marea Moarta. Hristos a fost initiat de esenieni. 

In traditia taoista se folosesc de mii de ani practicile meditatiei in intuneric complet in sistemul alchimiei interne. In Taoism maestrii afirma : "Cand te retragi in intuneric total, intunericul se transforma in Lumina" Multi profeti ai Israelului si Greciei antice au meditat in intuneric in numeroase pesteri pentru a receptiona intelepciunea divina. 

Parintii civilizatiei noastre (Pitagora, Parmenides), practicau meditatii in intuneric complet, meditatii pe care le numeau “incubare in intuneric“. Ei au scris multe poeme in care sunt relatate calatoriile initiatice avute in timpul acestor retrageri, invataturile primite de la ajutoarele subtile etc. 
Grecii antici practicau retragerea in pantecul pamantului, in intuneric complet, cel mai des sub templul lui Apollo – Zeul Soare. Aici initiatii, preotii si vindecatorii se “incubau in intuneric“ si nu faceau nimic altceva. Doar se predau Divinului si asteptau ca intelepciunea, vindecarea sau mesajele de la Dumnezeu sa apara… 

Oracolele din Anatolia erau construite deasupra unor pesteri unde initiatii se retrageau in intuneric cand doreau calauzire din Lumile Divine. Studiile stiintifice recente au descoperit ceea ce initiatii stiau de mii de ani si anume ca retragerea si meditatiile in intuneric complet produc activarea unor centri din creier si a unor neurotransmitatori nefolositi in mod obisnuit, precum melatonina si DMT ("molecula spiritului"). Glanda pineala devine activa si duce automat la aparitia si dezvoltarea viziunilor spirituale – deschiderea celui de-al treilea ochi si a perceptiilor extrasenzoriale. 

Ca urmare a trezirii glandei pineale, intreaga perceptie asupra lumii se schimba. Realizam ca totul are la baza Lumina Divina. Ajungem sa vedem in intuneric. Percepem aura si corpurile subtile. Mai mult, intreaga viata nocturna se schimba. Visele devin din ce in ce mai clare si mai intense. Corpul de vis (corpul astral) se trezeste si incepe explorarea Universului… 

Retragerile in intuneric complet sunt o binecuvantare pentru simturile noastre suprasolicitate de viata de zi cu zi. Chimia intregului corp se schimba. Pineala, pituitara, thalamusul si hipothalamusul intra in procese unice de transformare. 

Procesul imbatranirii se opreste. Concludent in acest sens este faptul ca parul si unghiile se opresc din crestere in timpul retragerii in intuneric complet. Corpul fizic devine mai tanar. La iesirea din intuneric, lumea noastra cotidiana pare complet schimbata. Totul este mult mai viu si mai vibrant. Incepem sa deschidem cu adevarat ochii... 

Am studiat personal camerele de retragere si de meditatie in intuneric din manastirea tibetana samanica Bon, Triten Norbutse din Kathmandu (Nepal). Mare atentie pentru cei care isi fac retragerile in intuneric acasa, in camere cu ferestre termopan!!! Fara un curent de aer proaspat, in loc de viziuni spirituale apar halucinatii!!! Este necesar un sistem de ventilatie!!! In timp, se aduna in camera dioxid de carbon iar meditatia sau retragerea este compromisa, ba mai mult, pot aparea probleme respiratorii. Mai ales la meditatiile in intuneric de cateva zile. Retragerile si meditatiile in intuneric complet practicate in toate traditiile initiatice folosesc posturi corporale, tehnici de respiratie si tehnici speciale de privire a intunericului. Este bine de stiut ca doar statul in intuneric cu ochii inchisi nu aduce mari beneficii spirituale, ci eventual un somn foarte bun. Toate meditatiile in intuneric se fac cu ochii deschisi. In acest mod nu apare pericolul alunecarii in somn sau in reverie.

In stagiile de Invataturi si Initieri cu Dalai Lama si cu alti maestri tibetani si orientali am vazut ca toate invataturile, initierile, meditatiile sau alte activitati similare se organizeaza pe baza de donatii. Cu cat se pune mai putin accent pe partea materiala, cu atat mai inalta este energia si vibratia. Dalai Lama a afirmat la Invataturile si Initierile Kalachakra ca ar fi bine ca invataturile spirituale sa fie oferite liber, din compasiune si iubire pura. Daca se amesteca aspectele financiare cu cele spirituale apare contaminarea invataturilor...

<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: