Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


sâmbătă, 25 aprilie 2015

Spiritul liber





Spiritului liber nu-i plac închistările şi nu suportă să fie închis într-o cuşcă. Dacă totuşi vei alege să faci asta, spiritul, din când în când te va atenţiona să îţi aduci aminte cumva şi de el. Iar metodele de a o face, sunt nenumărate.
n propria cuşcă. Îl vei primi, îl vei asculta oare?
Poate îţi va trimite o carte pe care dacă o vei deschide s-ar putea să ai o mare revelaţie faţă de viaţa pe care acum o trăieşti. Vei fi îndeajuns de curios pentru a o deschide?
Poate îţi va trimite o situaţie de viaţă concretă, poate chiar una foarte dureroasă, care te va pune măcar temporar pe gânduri. Oare vei avea tăria să te opreşti, vei avea puterea de a te analiza atunci pe tine însuţi?
Poate îţi va aduce în apropierea ta un om bolnav prin care iarăşi vei avea ocazia să înţelegi ceea ce până atunci treceai cu vederea. Vei avea destul curaj de a privi acel om faţă-n faţă sau te vei ascunde de el aşa cum adeseori faci cu tine însuţi?
Poate sărăcia îţi va bate în geam chiar atunci când nu te aştepţi, deşi până atunci nu te-ai fi gândit vreodată că vei trece şi prin ea. Atunci când nimeni şi nimic nu mai rămâne în jurul tău, vei avea destul de multă putere în tine, astfel încât să nu te prăbuşeşti?
Poate va apărea un copilaş în viaţa ta care nu întâmplător se va naşte chiar în realitatea ta. El vine alături de tine cu o mare lecţie pe care abia aşteaptă să ţi-o predea. Vei înţelege oare această lecţie şi ţi-o vei asuma?
Poate va apărea la un moment dat un iubit sau o iubită care după ce a reuşit să îţi fure inima, ai grijă să nu-ţi fure şi sufletul. Dar dacă tot te-ai predat necondiţionat şi tot ai ales să trăieşti cu el sau ea, nu intra în veşnicul război al orgoliilor, de „care pe care”. Nu crezi că ar fi mai util ca fiecare să descopere în celălalt ceea ce lui însuşi îi lipseşte?
Poate chiar cerşetorul din colţ pe care îl vezi mereu murdar căutând prin gunoaie şi pe care tu nu dai doi bani, poate unul ca acesta are şi el să-ţi predea o lecţie de viaţă. Îţi vei lăsa măcar pentru o clipă mândria şi aroganţa deoparte pentru a putea privi dincolo de aparenţe?
Poate chiar şeful tău de care ţi-e silă sau de care tremuri zilnic în faţa lui, pe care-l bărfeşti pe la spate şuşotind mici răutăţi cu colegii tăi în lipsa acestuia, poate chiar el are ceva de dăruit mai mult decât banii pe care ţi-i oferă. Vei avea oare destulă răbdare de a înţelege care e rostul tău la acel job, mai multă chiar decât răbdarea de a-ţi aştepta plata de la lună la lună?
Poate chiar sportul tău preferat îţi va aduce în faţă un meci a cărui intensitate să-ţi atingă un punct sensibil prin care vei înţelege că nu întotdeauna cel mai mare şi mai puternic învinge sau că talentul de multe ori nu e suficient. Te vei putea detaşa îndeajuns de emoţiile care te invadează, înţelegând ceea ce se petrece dincolo de rezultat şi dincolo de lupta în sine?
Poate vei face o lungă călătorie pe care demult ţi-o doreşti. Iar dacă tot ai reuşit să o faci, nu te întoarce doar ca să arunci cu noroi în stânga sau dreapta pentru că ego-ul tău s-a simţit lezat de condiţiile de acolo sau de oamenii întâlniţi care nu ţi-au fost tocmai pe plac. Când pleci cu mari aşteptări, cu mari dezamăgiri te vei întoarce. Iar dacă faci asta, de fapt nu ai semănat decât vânt pentru a culege furtună, şi nu ţi-a folosit la nimic. Vei alege oare să îţi înveţi lecţia care iarăşi vrea doar să îţi arate încă odată cine eşti?
Poate chiar printr-o criză sufletească te vei elibera din propria cuşcă care te înconjoară cu gratii nevăzute. Tu nu le vezi, dar ele te urmăresc pe tine, pentru că nu sunt gratii de fier, ci gratii construite din emoţiile fricii. Acolo unde vei fi tu, la marginea lumii, pe marea învolburată, pe vârfurile cele mai înalte, în cer sau pe pământ, ele te vor înconjura permanent în chip nevăzut.
Iar pe acestea nu ţi le va putea nimeni şi nimic dărâma, decât tu însuţi, însă doar dacă vei alege conştient să o faci.

Oare vei avea acum destul de mult curaj să spui „Da”?

<*toate drepturile rezervate*>

sâmbătă, 18 aprilie 2015

16 pasi in cresterea frecventei constiintei


Unele zile se simt destul de obisnuite. Alte zile devin amintiri memorabile pe tot parcursul vietii deoarece acestea sunt cu adevarat extraordinare. Care este diferenta dintre ordinar si   extraordinar? Pentru multi oameni este capacitatea de a-si ridica vibratia constiintei lor la nivele superioare.

Iata o veste buna: va puteti creste vibratia constiintei pentru a experimenta zile extraordinare in fiecare zi. Cu acesti pasi, ordinarul, zilele plictisitoare, vor disparea si nu vor mai reveni. Cresterea vibratiei constiintei nu este intotdeuna usoara, dar acesti 16 pasi iti vor oferi un bun inceput. Fa primul pas al calatoriei tale astazi si nu vei fi dezamagit de rezultatele pe care le vei vedea in zilele urmatoare.

1. Fa-ti timp pentru meditatie

Atunci cand meditezi, creezi un mediu in care trebuie sa-ti ridici constiinta. La inceput, acesta poate fi o experienta incomoda pentru ca sunt multi factori cu care te vei lupta. Ego-ul iti poate sta in cale sau grijile zilei pot incerca sa-ti inunde mintea. Nu fii frustrat. Doar permite aceste ganduri si sentimente sa se risipeasca si curge ca apa involburata si in curand vei iesi pe partea cealalta.

2. Fa-ti un plan de urmat

Una din motivele cele mai importante de ce 3 din 4 dorinti ale Anului Nou esueaza cam in 30 de  zile e pentru ca nu exista un plan de urmat. Acelasi lucru poate fi spus despre intentia de a-ti ridica vibratia constiintei. Pentru a-ti oferi o sansa adevarata de a atinge extraordinarul, schiteaza planurile pe care intentionezi sa le iei pentru a-ti atinge scopul. Daca doresti sa-ti urmezi visul prin schimbarea unei alte cariere, fa-ti o lista cu pasii pe care trebuie sa le faci pentru ca visul tau sa devina o realitate. Dorinta de schimbare e buna. Schita care te va ajuta sa obtii schimbarea este si mai buna.

3.Conecteaza-ti visele la realitatea ta.

Visul lucid este una dintre cele mai importante instrumente care se afla in tine pentru a ridica vibratia   constiintei. Preluand controlul asupra visului, poti incepe sa procesezi acele ganduri care te trag inapoi de la atingerea unui nivel adevarat de constiinta superioara. Desigur poate dura ceva timp si practica pentru a realiza un astfel de vis, dar persista! Beneficiile sunt imense.

4.Antreneaza-ti mintea zilnic.

Creierul poate fi considerat un organ, dar multe din functiile sale sunt similare cu tesuturile   musculare. In special, daca iti antrenezi mintea zilnic incercand sa rezolvi probleme complexe sau jucand jocuri dificile, raspunsurile mintii tale devin mai repezi. Vointa ta devine mai puternica. Constiinta ta? Acesta devine mai inalta.

5.Fa-ti un inventar personal.

Daca nu stii ce te retine in timpul unei zile obisnuite, atunci toate bunele intentii de a schimba existenta prezenta sunt lipsite de valoare. Trebuie sa fii in masura sa identifici ceea ce te blocheaza intr-o rutina si singurul mod in care se poate intampla este de a face un inventar personal. Ce iti place la tine? Ce crezi ca te blocheaza? Fa o lista cu argumente pro si contra si apoi incepe sa-ti sustii punctele slabe de pe lista.

6.Practicarea perfecta pentru atingerea unui nivel mai ridicat de constiinta in fiecare zi.  Simpla practica nu este suficienta pentru a-ti ajuta cresterea vibratiei constiintei. Ai nevoie de un nivel perfect de practica pentru a-ti ridica constiinta de la nivelurile obisnuite pe care doresti sa le schimbi. Cum se poate realiza practica perfecta? Prin implementarea unei  constiinte crescute in fiecare aspect al vietii tale. Chiar si atunci cand platesti facturile, poti pune intrebari despre tiparele tale de utilizare ale energiei electrice incurajand o  vibratie cu o constiinta mai puternica.

7.Nu te mai uita in oglinda retrovizoare.

Cea mai mare greseala pe care noi toti avem tendinta de a face este sa permitem alegerilor din trecut sa ne defineasca. Continuam sa traim in constanta mizerie energetica deoarece ne uitam la alegerile si consecintele trecutului si permitem acestor experiente negative sa creeze un declansator intern. Acesta este o greutate pe suflet si nu-l provoaca sa caute nimic extraordinar. Schimba-ti atentia uitandu-te inainte! Fa alegeri care te duc inainte cu inca un pas. Ramai concentrat pe premiul cresterii vibratiei energiei constientizarii si calatoria ta te va duce acasa.

8.Pastreaza-ti mintea deschisa.

Una din cele mai mari obstacole cu care ne confruntam cu totii in atingerea unui nivel mai ridicat de constiinta sunt acelea pe care le punem noi singuri in calea noastra. Fara o minte deschisa catre   abilitatea de a comuta atentia si schimbarea, zilele obisnuite se vor lipi in jur si vor face sa simtim navigarea prin viata fara sens. Permite-ti sa explorezi lucruri noi, sa te redefinesti, sa renasti, ori macar sa stai intr-o stare de spirit pozitiva. Daca nu iti permiti acest lucru, atunci nu vei atinge un nivel ridicat de constiinta. Intr-adevar este atat de simplu.

9.Actioneaza cu empatie in loc de a practica compasiunea.

Una din cele mai frumoase momente din viata apar atunci cand o persoana risca si pune nevoile   altcuiva inainte. Nu trebuie sa fie o poveste virala de compasiune pentru a ajuta sa iti cresti   constiinta. Poate fi un simplu act de bunatate. De aceea port mereu cu mine putin numerar oriunde ma duc. Nu stii niciodata cu cine te poti intalni , cine are nevoie de acei bani pentru satisfacerea nevoilor simple, de baza. Intentionand sa fi plin de compasiune este doar practica si in cele din urma nu reprezinta nimic. De asta e bine sa actionezi.

10.Urmeaza conceptul de ascultare activa.

De cate ori ai anticipat de a fi capabil de a impartasi un fapt sau opinie personala care te-a   determinat sa nu mai asculti? Poate ai intrerupt persoana care iti vorbea pentru ca ai incercat sa-ti imparti intai gandurile tale? Un nivel mai ridicat de constiinta nu vine de la formarea unei opinii personale. Ci vine din ascultarea experientelor si opiniilor altora, gasind binele in acestea, si apoi alegand sa incluzi in viata ta pe cele mai bune din ce ai auzit. Pentru a face acest lucru, trebuie intai sa asculti activ si apoi sa vorbesti.

11.Eliminarea negativitatii ori de cate ori este posibil.

Anumite experiente negative ne pot determina sa ramanem in siguranta. De exemplu, arzand mana   prinzand manerul fierbinte al cratitei iti va reaminti sa folosesti un prosop data viitoare  cand apuci acel maner. Asa ar putea parea un nivel ridicat de constiinta in actiune, dar este doar auto-conservare in actiune. Gandurile negative te tin in viata obisnuita. Gasind pozitivul in toate lucrurile si bucurandu-ne de acestea? De aici incep zilele extraordinare!

12.Pastreaza un nivel ridicat de enrgie ori de cate ori este posibil.

Nivelurile ridicate de energie permit un nivel mai mare de concentrare. De asta avem cu totii   tendinta de a face mai multe treburi dimineata decat dupa-amiaza. Daca poti tine ritmul pentru a   mentine un nivel inalt de energie pe tot parcursul zilei, fara utilizarea stimulentelor, cum ar fi cofeina din cafea, atunci vei putea lua acele masuri suplimentare care iti permit sa iti cresti vibratia constiintei si sa iti mentii concentrarea in toate.

13. Stai deoparte de mancarea proasta.

Luand o gustare nu este un lucru rau, mai ales cand iti este foame. Cand alegi in mod constant de a manca alimente bogate in calorii, care nu prea te satura, atunci "combustibilul" tau nu va fi potrivita cu cresterea energetica pe care o doresti. Daca te simti blocat in timpul zilei, incearca sa alegi gustari sanatoase care pot stimula creierul. Nimic nu creeaza mai multa plictiseala decat dorinta de a trece odata ziua pentru ca te simti mizerabil.

14.Nu-ti fie teama sa pasesti intr-un conflict astfel incat sa o rezolvi inainte de a exploda.

De multe ori credem ca medierea este abilitatea de a face compromisuri intre doua persoane care au pareri opuse pe un subiect anume. De multe ori nu ne gandim ca medierea se intampla in limitele propriilor noastre minti, dar este o abilitate importanta. Multe conflicte pot aparea din cauza preferintelor spirituale, cerintelor profesionale si responsabilitatilor personale. Paseste in aceasta disputa si gaseste un rezultat care va satisface toate nevoile tale cat mai repede posibil si vei trece un alt obstacol pentru atingerea unui nivel mai ridicat de constiinta.  

15.Exploreaza conceptul de atentie pe tot parcusul zilei.

Cand ai savurat ultima oara mancarea pusa inaintea ta? Daca soarele a stralucit in aceasta dimineata, ai luat o pauza de cateva clipe pentru a te bucura de razele ei pe fata ta? Ce zici de atingerea peretelui care este cel mai aproape de tine chiar acum? A fi constient de finele detalii care te inconjoara prin implicarea tuturor simturilor este una dintre cele mai usoare cai de a ridica vibratia constiintei tale.

16.Opreste-te sa mergi atat de repede

Cererile unui stil de viata modern solicita pe cei mai multi dintre noi sa fie destul de ocupati. E bine sa fim ocupati, dar e bine sa incetinim atunci cand este necesar. Chiar trebuie sa ajungi la magazin cu 45 de secunde mai repede decat persoana care conduce cu 5km/h mai incet decat limita de viteza? Sau ai putea investi acesti 45 de secunde apreciind ceva ce se intampla in jurul tau? Cand viziunea tunelului de viteza este eliminat din viata ta, imaginile care se vad sunt cu adevarat uimitoare.

<*toate drepturile rezervate*>

Curatare energetica cu ajutorul luminii albe. Protectie



Pentru a-ti curata mintea, corpul, spiritul sau casa, biroul si orice loc unde petreci mult timp - foloseste lumina alba pentru a indeparta energia negativa care te afecteaza. Foloseste vizualizarea creativa pentru a-ti imagina lumina alba care iti spala corpul, si cum ai fi pasit sub o cascada. Simte-i puterea cum te inunda, din cap pana in picioare, si cum te curata de probleme si energia ostila atasata de tine, in acelasi timp ridicantu-ti vibratia. Odata ce simti cum pulsezi plin de pozitivitate, imagineaza-ti fluxul luminii albe mergand sub picioarele tale, unde formeaza o bula in jurul tau, care te protejeaza de sus pana jos. Acum imagineaza-ti niste oglinzi atasate de aceasta bula de protectie. Scopul acestor oglinzi este sa reflecte orice tip de energie negativa care incearca sa se reataseze de tine.

Poti folosi lumina alba si protectia sa pentru casa, masina sau orice loc pe care doresti sa-l purifici. Acest exercitiu iti demosntreaza cum sa aplici curatarea si protectia luminii albe asupra casei tale, apoi poti folosi aceasta metoda asupra oricarui loc doresti. Incepe la usa din fata si misca-te prin casa, inundand fiecare camera cu lumina alba. Fa lumina atat de puternica incat sa ajunga in fiecare coltisor , chiar si in locurile pe care nu le vezi, pana cand nu ramane nici un locsor din camera neacoperit de lumina. Treci prin fiecare camera din casa facand acelasi lucru.
Imagineaza-ti ca lumina alba este o spuma care se misca repede si umple fiecare camera pana cand casa e plina. Trimite lumina alba prin casa pana ajungi la usa din spate si imagineaza-ti ca iese pe usa afara si se transforma intr-un dom sau o bula protectoare, in forma de oua, care iti acopera intreaga casa. Poti sa-ti imaginezi chiar ca patrunde sub fundatia casei, astfel incat casa sa fie complet imprejmuita. Pune oglinzi de protectie in jurul bulei si foloseste intentia pentru a-i da un scop luminii albe. Scopul este indepartarea influentelor negative in timpul curatarii si pastrarea lor la distanta, cu ajutorul bulei protective si a oglinzilor. Poti face acest exercitiu in cateva secunde , dupa ce ai parcurs viziualizarea de cateva ori. E rapid, eficient, te va curata si te va proteja instantaneu.
Cel mai important, functioneaza!
Poti realiza protejarea prin lumina alba pentru tine, pentru altii (cu permisiunea lor), oriunde si la orice ora.

Lumina alba este o nergie puternica, pe care o poti accesa oricand.

Puteti ajuta intregul pamant....



<*toate drepturile rezervate*>

miercuri, 8 aprilie 2015

OARE ESTE POSIBIL CA DUMNEZEU NICI MĂCAR SĂ NU EXISTE?

Fiind un mesaj important l-am preluat si postat pe blog.


Scrisoare deschisă către lumea noastră:

OARE ESTE POSIBIL CA DUMNEZEU

NICI MĂCAR SĂ NU EXISTE?


de Neale Donald Walsch
22 Martie 2015

Sunt încântat să pot utiliza acest spaţiu de pe Internet, ca lăcaş în care ne putem alătura, pentru a porni şi înfierbânta o cercetare, la nivel mondial, asupra unora dintre cele mai revoluţionare idei teologice care au ieşit la lumină, de o perioadă îndelungată de timp.
Ideile pentru care intenţionez să valorific acest spaţiu virtual, în viitorul apropiat, sunt cele care se regăsesc în MESAJUL LUI DUMNEZEU CĂTRE LUME:M-aţi înţeles complet greşit. Cred că această nouă carte (publicată cu numai patru luni în urmă, de Rainbow Ridge Books) aşază în faţa speciei noastre, câteva dintre cele mai importante întrebări „Dar dacă?”, ce ar putea fi contemplate de societatea contemporană.
Întrebările sunt importante, deoarece ne invită să chibzuim la unele dintre cele mai auto-vătămătoare idei referitoare la Dumnezeu, pe care le-a adoptat specia noastră. De exemplu, după ideea conform căreia Dumnezeu este de temut, cred că cea de-a doua noţiune nocivă pe care unele fiinţe umane o nutresc, cu privire la Dumnezeu, e gândul că s-ar putea ca Dumnezeu nici măcar să nu existe.
Motivul pentru care este dăunătoare se referă la împiedicarea tuturor ateilor şi a numeroşi agnostici de la valorificarea puterii Dumnezeieşti, chiar pe când întreaga omenire năzuieşte şi se străduieşte să coopereze, cu scopul de a crea viaţa pe care noi spunem, cu toţii, că ne-o dorim pentru fiecare fiinţă de pe această planetă.
Dacă vei zări un afiş lipit pe uşa de la intrare, din partea municipalităţii, anunţându-te că este întreruptă alimentarea cu energie electrică, nu te vei mai osteni să aprinzi lampa, întrucât vei fi şti că nu are niciun rost. Atunci, vei fi în beznă. Puterea care „curge” îţi este de prisos, fiindcă tu nu crezi că ea curge. Nici măcar nu vei încerca, pentru că ţi s-a spus de către cineva învestit cu autoritate, că puterea nu există.
Se estimează că, la ora actuală, peste 10 procente din populaţia lumii cred că puterea este stinsă. Este, cu aproximaţie, numărul oamenilor care se categorisesc pe ei înşişi, ca nereligioşi, dintre care 2 procente mărturisesc, realmente, ateismul. Şi, din vasta majoritate a celor care afirmă că într-adevăr cred în Dumnezeu, un număr imens au, în răstimpuri — şi, uneori, pe tot parcursul vieţii — îndoieli cu privire la existenţa aievea, a Dumnezeului în care cred.
Acum se iveşte Marele Dar dacă . . .
Dar dacă este adevărat, fără umbră de îndoială, că Dumnezeu există?
S-ar produce o schimbare? Ar conta? În tabloul general al lucrurilor, ar avea vreun impact semnificativ asupra experienţei noastre planetare?
Da. În cazul în care întreaga lume ar crede, fără ezitare, că există o Putere Supremă, din care s-a ivit viaţa pe Pământ, s-ar crea un context general acceptat, un fundament sacru ori teologic, în vederea formulării, la nivel colectiv, a valorilor fundamentale ale omenirii.
La ora actuală, valorile care îndrumă comportamentul speciei noastre nu sunt colective sau uniforme. Ele sunt risipite pretutindeni.
O persoană ar putea crede că abandonarea religiei ar trebui să fie pedepsită cu moartea; în vreme ce o altă persoană ar putea crede că persoana care a pedepsit cu moartea o altă persoană, pentru abandonarea religiei sale, ar trebui să fie pedepsită cu moartea — pentru a utiliza un exemplu grăitor, adus în discuţie de cronica de ştiri din Capitolul 2.
O persoană ar putea crede că scopul vieţii este de a trăi în aşa fel încât să-L mulţumeşti pe Dumnezeu şi să ajungi în rai; în vreme ce o altă persoană ar putea crede că scopul vieţii nu are nimic de-a face cu mulţumirea lui Dumnezeu; pe când o a treia persoană ar putea crede că nici măcar nu există vreun Dumnezeu de mulţumit.
O persoană ar putea crede că toate sufletele care nu cred în Singura Religie Adevărată vor merge în iad; în vreme ce o altă persoană ar putea crede că toate sufletele care Îl caută pe Dumnezeu, cu o dorinţă pură şi adevărată, se vor sustrage iadului; pe când o a treia persoană ar putea crede că nici măcar nu există vreun iad; şi, cu atât mai puţin, vreun Dumnezeu care să-i trimită pe oameni acolo.
O persoană ar putea crede că binele şi răul sunt definite de către Dumnezeu; în vreme ce o altă persoană ar putea crede că Dumnezeu nu priveşte acţiunile, alegerile şi deciziile fiinţelor umane, dintr-o asemenea perspectivă; pe când o a treia persoană ar putea crede că nu există nicio Zeitate care să aplice asemenea etichete, comportamentelor omeneşti.
O persoană ar putea crede că uciderea oamenilor, ca pedeapsă pentru anumite infracţiuni, ori chiar ca modalitate de „apărare a credinţei” este în conformitate cu Legea lui Dumnezeu; în vreme ce o altă persoană ar putea crede că uciderea oamenilor, din orice motiv, nu este nicidecum în armonie cu Legea lui Dumnezeu; pe când o a treia persoană ar putea crede că nu există aşa ceva ca Legea lui Dumnezeu; şi, cu atât mai puţin, vreun Dumnezeu care s-o proclame.
În lipsa unei credinţe comune în existenţa unei Zeităţi, precum şi a unei înţelegeri împărtăşite, referitoare la ce este adevărat, atât despre, cât şi pentru acea Zeitate, nu putem nici măcar fi de acord cu privire la raţiunea de a exista, la scopul existenţei noastre şi la experienţa — dacă există — care urmează morţii, precum şi la baza pentru deciziile majore ale vieţii (atât la nivel individual, cât şi în societate).
Cred că Dumnezeu ne tot spune, chiar de la începuturi şi constat că devine din ce în ce mai limpede, cu fiecare zi, că fragmentele din Povestea Culturală Veche a omenirii, care insuflă îndoială cu privire la existenţa, ori nu, a unei Puteri Supreme în univers sunt, pur şi simplu, inadvertente.
La ora actuală, este în regulă să înlăturăm această învăţătură veche, din povestea curentă; şi să nu ne-o mai relatăm, nici nouă înşine, nici copiilor noştri.
Dumnezeu există.
Să fie clar! Fără urmă de dubiu.
Dumnezeu există.
Deşi sunt unii care consideră că ştiinţa şi spiritualitatea sunt una o antiteză a celeilalte, cea mai măreaţă minte ştiinţifică a timpurilor noastre, Albert Einstein, a afirmat: “Cred în Dumnezeul lui Spinoza, care Se revelează pe Sine, în armonia ordonată a ceea ce există; nu într-un Dumnezeu care se îndeletniceşte cu destinele şi acţiunile fiinţelor umane.”
Se spune că, atunci când a fost întrebat de David Ben-Gurion (principalul fondator şi cel dintâi prim-ministru al Israelului) dacă crede în Dumnezeu, Einstein — care, după cum bine se ştie, a descoperit şi a propus o formulă revoluţionară, la nivel mondial, în termeni de energie şi masă — a convenit că trebuie să existe ceva dincolo de energie.
Ar merita, atunci, să reliefăm: Să fie clar! Fără urmă de eroare. Dumnezeu există.
Albert Einstein a afirmat, de asemenea: “Nu pot să-mi închipui un Dumnezeu ce răsplăteşte şi pedepseşte obiectele creaţiei Sale, ale cărui scopuri sunt modelate după ale noastre — pe scurt, un Dumnezeu care nu este decât o reflexie a fragilităţii omeneşti.”
Ar fi acesta un lucru asupra căruia să fim de acord? Dumnezeu nu a fost făcut după chipul şi asemănarea Omului.
În acest caz, cine sau ce este Dumnezeu?
Iată o analogie ce ar putea să ne conducă înspre răspunsul la această întrebare străveche.
Pe măsură ce omenirea a pătruns mai adânc în secolul 21, ştiinţa medicală a aflat tot mai mult despre ceea ce ea a denumit „celule stem”. Acestea sunt descrise ca fiind celule biologice nediferenţiate, care se pot diferenţia în celule specializate şi se pot diviza pentru a produce şi mai multe celule, de un fel specializat.
Dacă sunt recoltate dintr-un trup omenesc, înainte de a se diferenţia, ele pot fi “convinse”, în laborator, să adopte identitatea specializată a oricărei celule din corpul uman. Aceasta înseamnă că ele pot regenera orice porţiune din realmente orice organ al trupului — de la celule cerebrale, la ţesutul pulmonar, la muşchiul inimii, până la foliculii de păr de pe cap. Fapt care a dus la apariţia unei ramuri cu totul noi a medicinii, sub titulatura largă de nanobiotehnologie.
Care este scopul menţionării tuturor acestor lucruri, în discuţia de faţă?
Dacă “natura” poate face toate acestea, în cadrul extrem de limitat al unui singur corp omenesc, atunci ce ar putea face o picătură din Forţa Primordială ori Esenţa Esenţială, Chintesenţa, în cadrul nemărginit al cosmosului?
Oare celulele stem umane ne arată ceva, la un nivel micro, cu privire la viaţă, la o scară macro? Oare Dumnezeu ar putea fi, într-un anumit sens, celula stem a universului, capabilă să se diferenţieze în oricare dintre multiplele moduri?
Ia în considerare următoarele: Cosmologii ne spun, la ora actuală, că universul nostru ar putea fi — şi, probabil, şi este — doar unul dintr-un număr infinit de asemenea manifestări. Cu alte cuvinte, oricât de impenetrabil de vast am fi presupus că este universul nostru, el ar putea fi doar o fărâmă dintr-un univers de universuri.
Or, pentru a ne exprima altfel, s-ar putea să nu trăim într-un univers, ci într-unmultivers.
Din această perspectivă, pământul nostru ar fi un punct infinitezimal într-un sistem solar, care este un punct infinitezimal într-o galaxie, care e un punct infinitezimal într-o secţiune a cosmosului, care e un punct infinitezimal într-un univers, care e un punct infinitezimal într-un multivers, ce este infinit.
Putem persista, atunci, în îndoiala că ar exista “ceva” în spatele, ori la baza, ori la originea acestui magnific multivers? Nu ar fi mai logic să presupunem şi să concluzionăm că există o cauză în spatele efectelor din tărâmul fizic? Şi chiar ar fi într-atât de lipsit de noimă să numim această Cauză Primă: “Dumnezeu”?
Este interesant de remarcat că ştiinţa ne oferă dovezi ale unei inteligenţeextraordinare, prezentă în toate aspectele vieţii, la nivel celular şi chiar la nivel submolecular. Viaţa pare să ştie ce face şi să o facă în mod deliberat, metodic, consecvent şi predictibil. Până şi inconsecvenţa poate fi prevăzută! (vezi principiul incertitudinii, al lui Heisenberg.) [*În mecanica cuantică, chiar şi rezultatul unei măsurători a unui sistem nu este determinist, ci este caracterizat printr-o distribuţie de probabilitate, în care cu cât e mai mare deviaţia standard, cu atât mai multă „incertitudine” se va putea spune că respectiva caracteristică prezintă pentru acel sistem. Extinzând această constatare, dincolo de nivelul subatomic, într-un sens larg, filosofic, s-ar putea spune că „nedeterminarea”/”incertitudinea” nu vizează ininteligibilul, ci „imprevizibilul”, ceea ce scapă interacţiunilor si condiţionărilor repetitive, în limite exact determinate, aspect care nu exclude cauzalitatea, dar asupra căreia cunoaşterea umană trebuie să mai zăbovească, pentru a ajunge la o înţelegere viabilă a Universului şi a legilor care îl guvernează. N. Tr]

De asemenea, ar mai fi înţelegerea, destul de recentă, a ceea ce poartă, în fizica cuantică, denumirea de efectul de observator Conform acestuia, “nimic din ceea ce este observat nu rămâne neafectat de către observator.” [*În ştiinţă, termenul efect de observator se referă la schimbări pe care actul observaţiei le va efectua asupra fenomenului observat. De exemplu, pentru ca noi să "vedem" un electron, trebuie ca un foton să interacţioneze cu el, iar această interacţiune va schimba calea acelui electron. Principiul incertitudinii al lui Heisenberg este adesea confundat cu "efectul de observator". Principiul incertitudinii descrie de fapt cât de precis se pot măsura poziţia şi impulsul unei particule, în acelaşi timp — dacă creşte precizia determinării unei mărimi, este afectată precizia în măsurarea celeilalte. Astfel, principiul incertitudinii se ocupă de măsurare, nu de observare. N. Tr.].

Toate acestea, însumate, ne conduc la trei elemente ale „sistemului” pe care îl numim „viaţă”: inteligenţă, plan şi putere. Este greu să privim îndeaproape orice aspect al vieţii, aşa cum îl observăm — fie la nivelul micro, al lumii submoleculare, fie la nivelul macro, al cosmosului — fără a admite că manifestările fizicalităţii sunt, pur şi simplu, complexe, într-un mod prea sofisticat; precum şi alăturate, împletite şi întreţesute, într-un mod prea strâns; de asemenea îmbinate şi interactive, într-un mod prea minunat şi colosal, pentru a fi rezultatul hazardului.
Pare limpede că prezenţa tiparelor vieţii nu este nici „accidentală”, nici „incidentală”, în procesul vieţii înseşi; că inteligenţa şi puterea evidenţiate în tipare reprezintă forţa din spatele acelui proces. Ba mai mult, cu adevărat, Sursa şi Creatorul său.

<*toate drepturile rezervate*>

miercuri, 1 aprilie 2015

Scantei

Ai patit vreodata sa stai undeva la o lumina difuza si sa observi, in colturile de sus ale camerei, puncte mici de lumina? Nu ma refer la particulele de praf in bataia luminii, ci la mici scantei de lumina alba, care par ca se misca pe langa tine la o viteza naucitoare. Eu am patit asta cand am fost sa consult un medium pentru prima data. Era o sesiune de grup si nu am stiut ce erau acele scantei, dar ii tot vedeam plimbandu-se prin camera. Dupa sedinta, cineva m-a intrebat daca am vazut toate spiritele care au fost prezente. Am rugat-o sa-mi explice si asa am descoperit ca scanteile erau manifestarile spiritelor din timpul sesiunii de canalizare a mediumului. La inceput, nu am fost in totalitate convinsa. La urma urmei, era prima oara cand participam la o sedinta de grup si inca nu stiam exact ce sa cred. Ulterior, dupa mai multe viziuni asemanatoare in timpul sesiunii de grup, mi-am dat seama ca ceea ce mi se spusese era adevarat.

S-ar putea sa observi scantei in colturile camerei, zburand in jurul capului tau, sau undeva in viziunea periferica. Sunt semne ca un spirit e prin preajma. Cand le recunosti, te conectezi la energia acelei entitati spirituale, ceea ce te va lumina. Desi micile puncte de lumina si scantei pot indica apropierea unui spirit, nu uita sa elimini din start orice raspuns logic. Daca lumina unui stalp stradal patrunde printre jaluzele si se reflecta pe perete, clar ca nu e vorba de un spirit. E important sa elimini din ecuatie orice motiv non-metafizic, inainte sa asociezi fiecare licarire de lumina unui spirit.

Incearca sa stai intr-o camera cu lumina difuza si vezi daca apar scantei in colturile de sus, langa tavan. Poate cineva cunoscut iti face o vizita, sau pot fi ingerii sau indrumatorii tai spirituali.

Lumea straluceste de prezenta vizitatorilor din alte lumi.

<*toate drepturile rezervate*>