Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


marți, 4 iulie 2017

Învățături ezoterice 1.


Energia primită în meditație trebuie îndreptată către ceea ce ar trebui să fie vitalizat în conformitate cu intenția sufletului. Intenția și scopul sufletului sunt de a continua evoluția conștiinței.
Este important să ne dăm seama că omul interior, conștiința, evoluează și că formele exterioare urmează și se adaptează la starea interioară a conștiinței.

Meditația asupra valorilor și principiilor sufletului începe un flux de energie de calitate superioară în conștiința persoanei și stimulează procesul de gândire. Utilizarea sporită și îmbunătățită a minții tinde să producă alte modificări necesare și să ridice calitatea vibratorie a formei triple.
Energia sufletului stimulează natura inferioară a personalității cu posibilități mai mari și suntem conștienți de o sensibilitate mai mare la impulsurile provenite din două direcții: stimularea accelerată; și necesitatea de a alege modul în care se va folosi noua energie a voinței sale libere.
Este, de asemenea, momentul oportun al sufletului, deoarece oferă impulsul de a avansa în conștiință și de a deveni o parte integrantă a societății de a servi suflete.

Noile fluxuri de energie se îndreaptă către zona în care atenția este concentrată în mod obișnuit. În timp ce unul rămâne identificat cu vehiculele de personalitate, noua energie va tinde să supra-stimuleze unul sau altul dintre aceste vehicule de contact. Exemple de energie defectuoasă și modul în care aceasta afectează persoana sunt:
a. Suprasolicitarea mintală duce la discurs excesiv și compulsiv.
b. Agitația emoțională duce la tulburări nervoase și la supraexcitații ale celulelor corpului.
c. În corpul eteric, aceasta duce la supraactivitatea centrelor inferioare și la o viață sexuală prea stimulată.
Conștientizarea noastră față de forțele energetice care se opun atenției asupra conștiinței noastre și incapacitatea noastră de a controla reacția noastră față de ei este ceea ce provoacă stres psihologic.
Scopul intrării unei noi energii este de a integra personalitatea într-o unitate funcțională controlată de voința spirituală și motivată de scopul sufletului, astfel încât forțele celor trei corpuri să fie transmutați și:
a. Discursul excesiv va fi controlat și va deveni discurs creativ.
b. Agitația emoțională va deveni liniște și seninătate, iar corpul emoțional va fi un reflector clar al sufletului.
c. Viața sexuală va fi controlată și puterea creatoare transferată pe planul mental și folosită pentru a ajuta la construirea unei noi lumi.

În timp ce învățăm să trăim simultan pe două planuri - până când impulsurile sunt controlate în mod conștient - răspunsurile vor alterna în ambele direcții și persoana va suferi.

Sufletul, totuși, nu suferă în timp ce personalitatea își face adaptarea treptată, uneori dureroasă.
Sufletul este în permanență conștient de scopul său și conduce în mod regulat energia la reflecția sa asupra planului fizic pentru a întări răspunsul și a crea noi condiții care vor schimba conștiința omului.

Energia este îndreptată de gândire. Deci, gândirea profundă despre înțelepciunea lui Dumnezeu în organizarea și dirijarea energiilor aferente în univers trebuie să aducă, în timp, înțelepciune în relațiile oamenilor.

Se descoperă, atunci când mintea este guvernată și disciplinată în mod corespunzător, că este capabilă de răspunsuri mai largi și mai profunde; că poate deveni conștient de idei și concepte care provin dintr-un domeniu profund spiritual și care sunt comunicate de suflet.

În loc de impresii din viața zilnică exterioară înregistrată pe placa de recepție sensibilă a minții inferioare minore, ele pot ieși din împărățiile sufletului și sunt cauzate de activitatea sufletului unui om sau de alte suflete cu care sufletul poate fi în contact.

Apoi, mintea intră într-o utilitate nouă și proaspătă, iar domeniul său de contact include nu numai lumea omului, ci și lumea sufletelor.

Funcția sa este să acționeze ca un intermediar între suflet și creier și să transmită creierului, din care omul, ca suflet, a devenit conștient.
Acest lucru, totuși, nu este cauzat de nici o metodă de a face mintea pasivă și receptivă sau de orice sistem de "golire" a minții sau de asomare în negativitate sau de alte forme de auto-hipnoză.
Este cauzată de forța expulzantă a unui interes nou și mai mare și de atenția unică a facultăților mentale concentrate către o nouă lume a fenomenelor și a forței.

De la intelect la intuiție - A. Bailey.


<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: