Trupul muritor si lumina spiritului

duminică, 3 martie 2013

1.Scopul dezvoltarii spirituale


Cu teluri egoiste, cu foamea de senzatie si curiozitate nu este recomandat  a pasii pe calea dezvoltarii spirituale. Singurul motiv acceptabil este, daca admitem, ca aceasta cale ne face trupeste mai sanatos, sufleteste mai stralucitor, si astfel putem oferi mult mai mult ajutor semenilor nostrii.  Dezinteresul si altruismul trebuie sa fie scopul de baza a formarii spirituale!

Foarte importanta este rabdarea, si trebuie sa intelegi ca este posibil ca munca ta niciodata sa nu fie efectuata in mod public, nu poti impresiona sau impune cunoasterea ta, nu primesti vreun premiu sau recunoastere.

Foarte probabil in liniste, in culise vei lucra, dar si viata retrasa poate fi foarte creativa. Fii convins de faptul ca in viata pamanteana fiecare ajunge exact in acel loc unde este cea mai mare nevoie de el si unde poate sa faca mult bine. Un om necunoscut contribuie cu mult mai multe la dezvoltarea umanitatii , decat cel a carui nume este pe toate buzele. Scopul dezvoltarii spirituale este desfasurarea individuala, care ,prin practica, devine centrul puternic radiant a iubirii divine a Tatalui Ceresc. El nu va mai dori lucrurile “grozave”, pe care ego-ul atat de mult le ravneste. Sinele Suprem doar doreste, ca prin el ,sa radieze cat mai multa iubire in lume.
A-si dori sa accentuez ca acele persoane care aleg calea vindecatorilor sufletesti -  astfel devenind un canal intermediar al luminii – are nevoie de o minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Trebuie sa puna deoparte orice obicei care ii oboseste corpul si ii inclina gandirea spre idei nesanatoase.
Modul corect a dezvoltarii spirituale ajuta crearea sanatatii trupesti si intelectuale; la randul ei, mintea sanatoasa ajuta dezvoltarea proprietatilor si abilitatilor spirituale.
Nu uitati ca noi toti suntem “statii de transmitere si receptie”  in acelasi timp. Suntem in stare sa reactionam la influentele venite din nivelurile superioare, dar ne afecteaza si sensibilitatea si vibratiile pe care le creeaza viata si gandurile semenilor nostrii. Lasam des sa ne invadeze furia, ura si un intreg sir a sentimentelor pasionale, sa predomine asupra noastra frica si bolile fizice. Nu intotdeuna intelegem sentimentele care ne cuprind, si – cu toate ca luptam din greu impotriva lor – dusmanul pare de neinvins. O asemenea stare intr-adevar este nesanatoasa.
Sunt prea deschisa si directa? Doar doresti sa mergi pe calea dezvoltarii spirituale, si doresti sa-ti dezvolti abilitatile spirituale! Atunci trebuie sa inveti sa folosesti instrumentele care iti stau la dispozitie. Am amintit mai demult ,ca sa ajungi sa canti la un instrument muzical , trebuie sa inveti tehnica adecvata;  trebuie sa inveti arta cuvintelor inainte de a incepe sa scrii, si trebuie sa stapanesti lumea culorilor si formelor , daca doresti sa pictezi.  Tot asa, trebuie sa te pregatesti sa platesti pretul dezvoltarii spirituale, si sa te supui pregatirii pe care ti-o cere calea dezvoltarii spirituale. Acest lucru implica curatare mentala constanta, pana cand atingi un anumit grad a sanatatii si a performantei.
Dragii mei !! Cum va puteti astepta ca trupurile sa fie sanatoase, daca mintea este plina de ganduri nesanatoase?
Sigur, puteti raspunde ca aveti cunostinta de oameni sanatosi fizic care cu greu pot fi numiti sanatosi mintali. Aceasta este doar o chestiune de timp. Sanatatea nu tine mult timp daca din minte lipseste armonia .
Ganditi-va tot timpul sanatos, constructiv, optimist! Nu un optimism nesabuit, ci bucurie si incredere, stiind ca in aparenta dezordine a vietii pamantesti, predomina planul divin a dezvoltarii sufletului uman. Daca mintea ar fi primit o instruire sanatoasa, niciodata nu ar fi ajuns oamenii in vartejul deznadejdii si a depresiei. Incarcati cu ganduri pozitive, ar sti precis, ca pentru interesul binelui totul conlucreaza, si orice ar aduce viata, binele intotdeuna este prezent.
Se intampla des sa fii ingandurat si tulburat. Sunt asa de multe care iti distrag atentia si in gand lucrezi din greu. Anumite lucruri le executi mental de sute de ori, cu toate ca ar ajunge doar o singura data. Iti spui odata si inca odata: trebuie sa fac si asta, mai am si aia de facut; dar nu se realizeaza cu “si asta”, “si aia”.
Indreapta-ti eforturile ca sa poti sa primesti  sarcinile aflate inaintea ta in momentul prezentarii lor, - si rezolva-le calm!  Primeste senin si calm orice iti aduce viata, executa sarcinile primite atunci si acolo, apoi definitiv iti poti inchide acele griji. Ai trecut testul. Ai inteles cat de important este?
Pune deoparte si intrerupe din fluxul gandurilor toate sarcinile si problemele pana cand se vor ivi ocazii pentru rezolvarea lor. Grabeste-te sa scapi de obiceiul de a te ingrijora incontinuu de orice!
Majoritatea oamenilor au mintea ca un sac carpit, dezordonat. Nu este usor ca in aceasta gramada de boarfe sa primesti mesajele venite din Cerurile Inalte. Daca creierul este super aglomerat, respinge lumina spirituala. Se poate intampla ca lumina sa ramana un timp, si in clipe mai linistite sa patrunda, dar daca mintea este arhiplina, cum ar putea sa primeasca impresiile sosite din lumile inalte, cum ai putea deveni constient de ingerul care te vegheaza?
Ia-ti in maini carma vietii tale si fi Tu cel care ii determina directia! Pentru ca noi toti pentru asta lucram. Sa ajungem maistri spirituali.

Un maistru spiritual niciodata nu este tulburat si niciodata nu se grabeste. In mediul lui nu gasim dezordine.  Deoarece a devenit maistru peste eu-l sau, in mod natural tine sub control lumea inconjuratoare. Niciodata nu se imbolnaveste, niciodata nu-l doare capul, nu-l chinuie raceala, sau alte boli.
Desigur, nu  putem astepta de la nimeni sa atinga acest nivel. Nu, fratilor! Inca nu sunteti maistrii. Dar acesta este scopul spre care noi toti ne straduim.
Demult, cand barbatii intrau in manastiri , ca sa-si ofere viata lui Dumnezeu, era un pacat daca careva se imbolnavea. In amintirea unei vieti precedente traiesc fratii nostrii, sefii indieni, care nu cunosteau boala, si nici trupul lor pamantesc nu l-au parasit din cauza vreunei boli. Asta se intampla doar atunci ,cand incarnatia lor speciala se incheie, si soseste timpul dizolvarii vietii pamantesti in viata de dincolo.
In asemenea momente sufletul se retrage intr-o dimensiune mai inalta, ca sa se revigoreze. Asa cum scolile mistice stravechi ne-au invatat: “ Dupa munca pamanteana mergem in ceruri sa ne revigoram, apoi ne intoarcem din nou sa lucram pe Pamant”.  Sa asteptam cu incredere acel viitor in care vom fi intregi si sanatosi! Este dorinta Tatalui Ceresc ca sa se realizeze, si nu avem nici un motiv sa credem ca nu se va realiza in aceasta viata.
Sigur , exista drumuri, si adevarul e , ce este potrivit pentru cineva, nu va corespunde pentru altii. Cu toate acestea, exista cateva reguli de baza pentru practicarea bunastarii fizice si spirituale, pe care le vom expune in urmatorul articol.
 partea a doua http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2013/04/2cateva-reguli-de-baza-pentru.html








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu