Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


marți, 13 noiembrie 2012

Abilitatea de a vedea aura si cateva exercitii



     Mintea dispune de variate forte minunate – mult mai multe decat indraznim sa visam – si omenirea abia a inceput minunata calatorie, numita dezvoltare, pe parcusul careia poate culege din fiecare. Abilitatile noastre se dezvolta doar daca le folosim.  Putem sa facem multe lucruri minunate, si intre timp aflam din ce in ce mai multe despre proprietatile interioare ale mintii si sufletului. Daca perseveram cu aceste abilitati, atunci ele se vor consolida – ca si vederea mentala si spirituala, prin aceasta largind aria de actiune a fortei vitale.
Ne-am nascut ca sa putem creste spiritual, si daca nu folosim aceste abilitati cu care ne-am nascut prin perceperea si intelegerea acestuia – atunci intoarcem spatele darului Vietii, Iubirii, Frumusetii, Fericirii, care sunt ratiunea suprema a Creatiei.  Invatand si practicand, deschidem portile psihicului catre Noi Lumi ale Mintii si Spiritului. In realitate ajungem intr-o lume noua. Toate acestea ne fac sa acceptam responsabilitatea acelor lumi pe care le putem forma si influenta.
Orice fiinta are aura, inclusive animalele, plantele, rocile. Fiecare a observat sau remarcat campul energetic a persoanelor din jurul sau. Majoritatea oamenilor din pacate trece cu vederea sau  atribuie fenomenul altor cauze.
Misticii din toate colturile lumii sustin ca vad in jurul capului la oameni, cercuri de lumina. Dar nu trebuie sa fi mistic ca sa vezi aura. Oricine poate invata sa vada si sa experimenteze. Nu e nimic magic ,doar trebuie recunoscut si contientizat ca pe o experienta. Daca alocam timp, exersam si persistam, vom intelege usor despre ce este vorba.
Copiii vad si simt mult mai bine aura decat oamenii maturi. Desenele vorbesc de la sine , in jurul chipurilor, personajele lor au umbre de cele mai diverse si neobisnuite culori - aceste culori reflecta adesea energiile subtile pe care copiii le-au observat in jurul acestora.  De cele mai multe ori, asemenea desene sunt primite cu observatii de tipul:„De ce este cerul rosiatic in jurul mamei?", „De ce ai desenat pisica cu verde si roz?"sau „De ce l-ai desenat pe fratele tau albastru ? ". Desigur ca pisica nu este verde si roz, la fel cum nici fratiorul nu este albastru. Copilul pur si simplu percepe aceste nuante aurice si foloseste creioanele colorate pentru a exprima ceea ce a vazut. Din pacate, asemenea comentarii nu fac decat sa blocheze aceste perceptii subtile si constientizarea lor.
Desi a fost definita in multiple moduri, aura in esenta este campul energetic care inconjoara orice forma de materie. Orice structura atomica are o aura, sau un camp energetic. Fiecare atom din orice substanta este alacatuita din electroni si protoni aflati in continua miscare. Acestia sunt vibratii de energie electrica si magnetica. La organismele vii desigur ca sunt mai active si mai vibrante decat atomii materiei „fara viata”. Nimic nu este fara viata, nici macar o piatra sau un minereu, doar ca aceste campuri energetice sunt mai usor de perceput in jurul copacilor, plantelor,animalelor,oamenilor.
Ai simtit vreodata campul de energie aurica?
Daca poti raspunde afirmativ la oricare dintre intrebarile de mai jos inseamna ca ai simtit deja efectele interactiunii campurilor externe de energie cu propria ta aura.
·        In prezenta anumitor persoane te simti vlaguit, fara energie?
·        Asociezi culori cu anumite persoane? (de pilda, „tu cumva apari mereu galben inaintea mea”
·        Ai simtit deja daca cineva se uita intens la tine?
·        Ai simtit o imediata simpatie sau antipatie pentru cineva?
·        Ai perceput vreodata adevaratele sentimente in spatele unor actiuni?
·        Ai simtit prezenta cuiva inainte de a-l auzi sau vedea?
·        Trezesc in tine anumite sunete, culori si mirosuri stari de placere sau disconfort?
·        Devii nervos si iritat in timpul furtunilor cu puternice descarcari electrice?
·        Ai experimentat ca unele persoane te electrizeaza si te incarca cu energie ?
·        Ti s-a intamplat ca ai intepenit sau ai devenit agitat si iritat atunci cand ai intrat intr-o incapere? Ai simtit ca exista camere in care , in unele stai cu placere,iar din altele abia astepti sa iesi?
·        Ti s-a intamplat sa alungi sau sa ignori prima impresie in legatura cu o persoana, pentru ca ulterior aceasta sa se confirme?
·        S-a intamplat ca anumite camere sa-ti para mai confortabile si mai placute decat altele? Simti diferenta intre camere(si aici nu ma refer la mobila,culoare,etc). Ai simtit diferenta intre camera ta si cea a fratilor/parintilor/copiilor?
Aura umana este campul energetic ce inconjoara corpul fizic din toate directiile si este tridimensional. Aura unui om sanatos are forma eliptica, raspandita in jurul corpului (vezi figura de mai sus) - in general  ajunge la aproximativ 2,5 - 3 metri.  Aura anumitor invatati din vechime ar fi ajuns pana la cativa kilometri in jurul corpului - ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care acestia atrageau atat de multi adepti ce-i urmau de-a lungul peregrinarilor lor prin lume. 

Merita sa mentionam aici ca toti marii maestri spirituali ai omenirii sunt pictati in mod obisnuit cu un halo in jurul capului - acea parte din aura pe care aproape oricine o poate vedea cu usurinta. Chiar daca nu putem verifica dimensiunile si intensitatea aurei maestrilor spirituali din Antichitate, este absolut adevarat cu cat este mai vibranta energia ta , cu atat esti  mai sanatos din punct de vedere fizic si spiritual,iar aura se extinde tot mai mult in jurul corpului tau fizic.

Cu cat campul energetic, aural este mai vitalizat, cu atat mai multa energie vei avea pentru a realiza ceea ce-ti doresti sau trebuie sa faci. Cu cat aura ta este mai puternica, cu atat mai putin esti afectat de influenta fortelor exterioare. Campurile aurice slabe sunt cele in care influentele exterioare par sa predomine asupra eului - ceea ce inseamna ca devii mult mai usor de manipulat si ca obosesti foarte repede. O aura slaba naste ganduri  pesimiste, probleme de sanatate, sentimente de neimplinire si de inutilitate care ne afecteaza de multe ori viata de zi cu zi.
Dupa cum vom invata incele ce urmeaza, controlul asupra mediului inconjurator incepe cu controlul propriei noastre energii, iar pe parcurs vom prezenta pe larg metode de intarire si extindere a campului aurei in diverse scopuri. Aura sau campul energetic al omului implica doua aspecte. Ea include energiile corpurilor subtile, asa cum sunt ele descrise in metafizica traditionala.  Aceste corpuri subtile sunt benzi de energie de intensitati diferite ce inconjoara corpul fizic, cu care se intrepatrund. Functia lor principala este aceea de a ajuta la coordonarea si regularizarea activitatilor spiritului in universul fizic – dar nu ne vom ocupa de acest aspect in prezenta lucrare, deocamdata este de ajuns sa le vezi ca parte a campului auric. Aureola este un mod de ilustrare artistica a inteleptilor si misticilor din Antichitate. Emanatiile aurice din jurul capului sunt cel mai usor de detectat. Cu cat  esti mai sanatos si cu cat devii mai spiritualizat, cu atat ,mai  puternica va fi emanatia luminoasa din jurul corpului tau. Aureola este vazuta deseori ca un semn de iluminare spirituala. Cu cat aura este mai puternica si mai vibranta, cu atat esti mai sanatos si cu atat mai putin vei fi influentat si stanjenit de forte exterioare.
Aspectul campului auriu asupra caruia ne  vom concentra prezinta emanatiile energetice ale corpului fizic. Traim intr-o epoca in care stiinta si tehnologia moderna ofera posibilitatea analizarii campurilor energetice ale tuturor fiintelor vii si mai cu seama ale corpului uman. Stiinta moderna ne invata ca orice corp uman este alcatuit din campuri energetice, iar aceste emanatii de energie cuprind campuri electrice, magnetice, sonore, calorice, luminoase si electromagnetice. Unele dintre aceste campuri sunt generate din interiorul corpului, in timp ce altele sunt primite din afara si transformate de catre corp, printr-un proces natural de interactiune intre diferite astfel de campuri. Este un subiect de care ne vom ocupa mai pe larg. Putem intelege acest proces ca un fel de osmoza intre propriile energii si cele din jur – cu alte cuvinte, absorbi energia plantelor, copacilor, florilor, animalelor si chiar a pamantului insusi. O parte din semnificatia si puterea totemurilor naturale – asa cum au fost ele inregistrate in traditia amerindienilor si in alte comunitati din toata lumea – consta in cresterea  propriei energii prin armonizarea cu energia totemului. Cu cat contactul si armonizarea cu totemul era mai mare, cu atat individul isi sporea puterea. Cand vom discuta despre masurarea campului auric,vom vedea ca aura este mai puternica si mai amre cand intram in contact direct cu pamantul sau cu un element natural. Masoara-ti aura cand esti descult si apoi cand esti incaltat -  vei observa o mare diferenta. Energiile din natura sunt usor absorbite si transformate de catre corp. O forma frecventa de vindecare si refacere era trimiterea unui bolnav in concalescenta la maulul oceanului, deoarece mediul respectiv contine cele patru elemente de baza ale vietii: focul soarelui, aerul brizei marii, apa oceanului si, desigur, pamantul. Corpul omului este capabil sa absoarba aceste elemente si sa le transforme in energii vindecatoare , intarind energia intregului sistem – si nu doar sub aspect fizic. Asocierea şi contactul cu aceste patru elementerestabilesc echilibrul individual.
Cu toate acestea,aura nu inseamna doar transformarea energiilor absorbite din natura. Exista si o alta interactiune subtila a corpului cu campurile energetice ceresti. Influentele astrale – deseori descrise in astrologie – sunt de asemenea absorbite si transformate in expresii energetice in interiorul individului. Unele influente planetare pot afecta – chiar in mod evident – o anumita persoana mai mult decat pe altele. Sa nu uitam ca fiecare fiinta are sistemul sau de energie care este unic, iar modul in care acest sistem interactioneaza si lucreaza si lucreaza cu influentele mai subtile din mediul inconjurator difera de la un individ la altul. 
 Prin studiu si o mai atenta observare a propriei persoane iti poti mari capacitatea de perceptie a acestor influente, invatand in acelasi timp cum sa le folosesti in mod creativ si mai folositor. Trebuie sa stii cum interactioneaza campul tau auric cu celelalte forte si energii din mediul inconjurator, sa intelegi felul in care aura ta influenteaza si este la randul ei influentata de energiile persoanelor din jur. Trebuie sa inveti sa recunosti limitele si fortele propriilor tale campuri energetice, sa constientizezi momentele cand trebuie sa intaresti aceste campuri, sa le echilibrezi sau sa le purifici, sa simti cand aura ta isi pierde din energie. Pentru a-ti pastra o buna stare generala de sanatate, fizica sau de alta natura, trebuie sa constientizezi aceste energii subtile la fel cum constientizezi si energiile mai usor perceptibile ale corpului tau. Exista o varietate de campuri energetice care inconjoara si emana din corpul fizic. Acestea includ, dar nu se limiteaza doar la campuri luminoase, electrice, termice, sonore, magnetice si electromagnetice. Ele sunt masurabile in mod stiintific, dovedind ca trupul uman este un sistem energetic.
Caracteristicile aurei

Cresterea capacitatii de percepere si constientizare a aurei incepe cu intelegerea caracteristicilor ei fundamentale.
1. Fiecare aura are propria sa frecventa, care este unica. 
Orice camp energetic este unic in felul sau. Nu exista doua identice intru totul, insa pot exista similitudini. Aurele pot contine campuri sonore, luminoase si electromagnetice, dar forta si intensitatea fiecarei componente variaza de la un individ la altul. Fiecare persoana isi are propria sa frecventa, unica! Atunci cand frecventa aurei tale este apropiata de frecventa celorlalti, se creeaza o legatura naturala:”te intelegi” mai bine cu aceste persoane. Nu este ceva neobinuit sa-i auzi pe altii spunand ca asemenea legaturi sunt semnul existentei unor conexiuni in vietile anterioare -  ceea ce, in unele cazuri, poate fi adevarat. Insa acest lucru reflecta mai curand o similitudine a campului auric, deci o similitudine in frecventa individuala la nivel fizic, emotional, mental si spiritual, indiferent de legaturile din vietile anterioare. Pe de alta parte, exista persoane ale caror campuri aurice pot avea frecvente mult diferite de a propriei tale aure, ceea ce poate determina o recatie instantanee de antipatie fata de o asemenea persoana, o senzatie de disconfort, agitatie, etc. De multe ori, aceste prime impresii subtile pe care le transmiti si le percepi reflecta modul in care aura ta se armonizeaza in frecventa cu cealalta persoana. Asta nu inseamna neaparat ca ceva nu este in regula cu cealalta persoana, ci mai curand faptul ca cele doua campuri energetice nu sunt in rezonanta. Ceea ce initial poate fi o disonanta intre doi indivizi poate deveni ulterior o relatie perfect armonioasa, dupa o convietuire indelungata. Este un fenomen reflectat adeseori in cazurile unor persoane care exemplifica zicala, „contrariile se atrag”.
 Prin exercitiu, poti invata sa adaptezi si sa schimbi frecventa aurei tale, ceea ce te va ajuta sa te integrezi mult mai usor in anturaj si sa stabilesti in mod armonios legaturi cu cei din jur. Este vorba de vechile tehnici de „schimbare a formei", deoarece trebuie sa-ti poti adapta energia aurei la mediul inconjurator si la persoanele cu care vii in contact. Adeseori, aceasta capacitate apare in mod natural, ca o forma primara de autoaparare, pe care ai posibilitatea sa inveti cum sa o controlezi in mod constient, astfel incat sa poti reactiona cu alte campuri mai puternic sau mai slab, dupa cum iti este necesar.
2. Aura ta interactioneaza cu campurile aurice ale celor din jur 

Datorita puternicelor proprietati electromagnetice ale aurei,in permanenta dai si primesti energie. De fiecare data cand intri in contact cu o alta persoana, are loc un transfer de energie: poti transmite din propria ta energie (aspectul electric) sau primi din energia altcuiva (aspectul magnetic). Cu cat sunt mai multe persoanele cu care vii in contact, cu atat mai important esate schimbul energetic. Daca nu constientizezi acest schimb, la sfarsitul zilei te poti trezi cu acumulari enorme de ramasite energetice care iti vor da un sentiment de epuizare si dintr-o data te trezesti asaltat de tot feluri de idei, ganduri si sentimente stranii.  Am avut cu totii zile in care ne simteam de parca am fi luat-o razna. In realitate, aceste trairi s-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu propria ta persoana , fiind mai curand rezultatul energiei acumulate in urma contactului cu cei din jur, in cursul zilei. Fiecare dintre noi am intalnit persoane care prin prezenta lor absorbeau parca toata energia din jur. Vorbind cu ei, la telefon sau fata in fata, te simti obosit, stors de puteri. Cand persoana respectiva pleaca sau inchide telefonul, de multe te simti de parca ai fi primit un pumn in stomac. Acest gen de schimb energetic este faorte nesanatos, deoarece in astfel de momente experimentezi fenomenul de absorbire a energiei din propria ta aura. Exercitiile te vor ajuta sa mentii zilnic echilibrul aurei, pastrand-o vibranta si evitand astfel de interactiuni unilaterale.

3.Campul energetic uman interactioneaza si cu alte campuri energetice, cum ar fi cel animal, vegetal, mineral, etc.
Orice forma de materie, insufletita sau neinsufletita, poseda un camp de energie datorita structurii sale atomice. Campurile insufletite sunt mai puternice si mai lesne detectabile, dar in ansamblu toate pot contribui la fortificarea propriului tau camp energetic. Prezenta in mijlocul naturii iti echilibreaza si iti purifica aura. Exista multa intelepciune in obiceiul sanatos de a imbratisa un copac,deoarece copacii au campuri energetice active, iar interactiunea lor cu campurile energetice umane este foarte dinamica. Fiecare copac are propria sa frecventa, unica, la fel ca si oamenii. Din acest motiv, „imbratisarea" fiecarui alt copac are un efect diferit: daca stai sub o salcie timp de 5-10 minute, poti alunga durerile de cap ; pinii interactionează cu energia umana intr-un mod purificator,absorbind si indepartand sentimentele negative din aura, mai ales sentimentul de vinovatie. (Pinul nu este afectat de acest proces, deoarece el absoarbe respectivele energii negative si le foloseste ca pe un fel de ingrasamant). Cristalele si pietrele s-au bucurat de o reinnoita popularitate in anii 80, datorita proprietatilor lor electromagnetice. Energia eliberata de diferite cristale si roci este absorbita cu usurinta de catre campul aurie al omului. Vom face exercitii pentru masurarea aurei, mai tarziu.
Un bun mijloc pentru a constata efectele cristalelor si ale copacilor asupra aurei este masurarea. Tine un cristal in mana timp de cateva minute sau imbratiseaza un copac pentru un moment, dupa care masoara-ti aura. Compara rezultatul cu o masuratoare anterioara si vei constata ca aura ta si-a sporit dimensiunea. Si aurele animalelor te influenteaza. S-au facut cercetari in mai multe tari cu privire la efectele animalelor de companie asupra persoanelor in varsta si a bolnavilor. Cresterea unui animal de casa s-a dovedit eficienta in scaderea tensiunii, deoarece prezenta animalului echilibreaza aura si stabilizeaza energiile fizice, emoţionale, mentale si spirituale. Influenta totemurilor animalice, despre care am vorbit mai devreme ,intra si ea in aceasta categorie.

4. Cu cat contactul este mai indelungat si mai direct, cu atat mai important este schimbul energetic
Aura ta isi va lasa amprenta pe toate lucrurile din jurul tau cu care interactionezi - adica o alta persoana, o parte din mediul inconjurator sau chiar un obiect. Cu cat contactul este mai indelungat si mai direct, cu atat mai puternica va fi amprenta lasata. Aspectul electromagnetic al aurei este cel care te face sa magnetizezi obiectele si locurile. Daca obisnuiesti sa stai pe un anumit scaun, de exemplu, lasi sn jurul sau urme ale propriei tale energii. Devine scaunul tau. Daca in copilarie ai avut camera ta, stii ca sentimentul pe care ti-1 da este diferit de ceea ce simti in camera parintilor sau in cea a fratelui ori surorii tale. 
Aura ta incarca mediul inconjurator cu o energie similara si in armonie cu propriul tau tip de energie.  Multe persoane nu pot dormi decat in propriul lor pat, deoarece un pat strain nu poseda tipul de energie cu care se simt bine. De cate ori esti nevoit sa-ti schimbi patul in care dormi, iti iei haine noi sau te muti intr-o casa noua, exista o perioada de acomodare in care aura ta magnetizeaza si armonizeaza mediul inconjurator sau obiectul respectiv cu propriile tale frecvente energetice. Paturica unui copil sau papusa favorita se va magnetiza cu energia aurei sale. Jucaria sau paturica absoarbe energie. Atunci cand tine in brate jucaria sau paturica, copilul se reincarca, este felul lui de a se reechilibra si de a restabili contacul cu energia lui. De aceea, dupa o zi plina de activitate, este foarte linistitor pentru copil sa se joace sau pur si simplu sa tina in brate paturica sau jucaria preferata, folosind astfel din rezervele de energie acumulata in obiectul respectiv. Copiii sunt nemultumiti cand papusa sau paturica sunt puse in masina de spalat, pentru ca-si dau seama ca spalatul le va curata de incarcatura energetica acumulata de-a lungul timpului.  Acelasi principiu sta la baza existentei salurilor si covoraselor  pentru meditatie si rugaciune : acestea sunt incarcate cu o anumita frecventa energetica, aceea a meditatiei si a rugaciunii. Astfel, cu fiecare noua folosire in acest scop, energia respectiva se magnetizeaza din ce in ce mai puternic, iar individului ii vine din ce in ce mai usor sa intre si sa ramana in starea de concentrare necesara meditatiei.

Psihometria (citirea vibratiilor existente in obiecte) se       bazeaza pe interactiunea aurei proprii cu obiectul respectiv. Cu cat contactul personal cu un obiect este mai indelungat, cu atat mai puternic obiectul respectiv se incarca cu o energie similara cu aceea a individului. Tinand obiectul respectiv in mana, o persoana senzitiva se poate incarca  la  randul  ei  cu  aceasta  energie,  putand  avea revelatii  cu  privire  la  stapanul obiectului. Cu cat esti mai mult expus la anumite tipuri de energie, cu atat mai mult vei fi influentat de ele şi le vei influenta la randul tau. Daca energia celuilalt este mai  puternica, ea iti va aduce mai usor la rezonanta  propriul tau camp energetic ori va crea mai lesne o legatura cu el - sau invers, daca energia ta este  mai  puternica.  De aceea, presiunile semenilor constituie o influenta puternica. Energiile unui grup intreg sunt mai puternice decat ale unui singur individ. Cu cat este mai strans contactul dintre individ si grup, cu atat mai mult aura  individului  se  va  armoniza cu aceea a grupului,  reflectand doar caracteristicile acestuia. Contactul intim - cum ar fi activitatea sexuala - creeaza o intrepatrundere a energiilor aurice ale persoanelor. In timpul activitatii sexuale, intre cei implicati se desfasoara un schimb de energie aurica extrem de profund, iar legaturile si „reziduurile" energetice pot dura mult mai mult decat in cazul unui contact de ocazie, ele neputand fi curatate si echilibrate cu usurinta. Indiferent care este convingerea ta cu privire la acest subiect, este bine sa stii ca nu exista „sex de ocazie". Astfel, o persoana care traieste in promiscuitate ajunge sa creeze intrepatrunderi de energii provenind de la diverse persoane la niveluri foarte subtile, daca legaturile energetice nu sunt bine controlate si purificate inainte de contactul intim cu o alta persoana. Cu cat contactul cu cei din jur este mai indelungat si mai intim, cu atat mai subtile si mai puternice sunt interactiunile campurilor aurice. Parintii (in special mama) impartasesc cel putin o particica din campul lor aurie cu propriul copil de-a lungul intregii lor vieti. In relatiile puternice exista o intrepatrundere dinamica  si o impartasire  deosebita  a  acestor  energii. O explicatie a fenomenului de doliu dupa moartea cuiva ar fi retragerea energiei individuale pe care persoana decedata o impartasea cu cei din jur. Cu cat relatia cu cel disparut este mai apropiata si mai intima, cu atat mai indelungat este procesul de desprindere a energiilor. Chiar si in familiile unde nu parea ca exista prea multa  apropiere  intervine o senzatie de vid, pe masura ce energia decedatului se desprinde si se retrage din campurile celor ramasi in viata.

5. Aura si schimbarile din cadrul ei - reflecta trasaturile fizice, emotionale, mentale si spirituale ale individului

Culorile, claritatea lor, marimea si forma aurei etc., toate sunt elemente care ofera informatii despre sanatatea si buna dispozitie a individului. Dupa cum vom vedea mai tarziu, e usor sa vezi aura - mai greu este sa interpretezi ceea ce vezi. In general, un camp auriu slab te face mai vulnerabil in faţa influentelor exterioare (vezi figura de mai jos), care pot varia de la sensibilitate la boli pana la dezechilibre  emotionale sau mentale.  Un bun exemplu este mediul din birourile mari. Cand esti odihnit, larma din jur - tacanitul masinilor de scris sau zgomotele diverselor aparate - nu te deranjeaza ; le poti ignora mai usor. Pe masura ce trec orele, si energia ta scade, iar vibratiile aurei se diminueaza. In acelasi timp, devii mult mai sensibil la zgomotele din jur, care incep sa te afecteze: iti penetreaza campul aurie, creand iritare si dezechilibru. Cu cat devii mai constient de acest lucru, cu atat mai usor poti lua masuri pentru a-ti mentine aura echilibrata si protejata.
De fiecare data cand treci printr-o stare emotionala puternica, o schimbare corespunzatoare se produce in aura ta, putandu-i afecta culoarea, forma sau diverse alte aspecte. Acelasi lucru este valabil in cazul reactiilor mentale si spirituale. Activitatile in care te implici se reflecta in propria ta aura.Vei invata cum sa-ti interpretezi perceptiile aurice, indeosebi pe cele asociate culorilor.
Culorile si intensitatea lor pot varia foarte mult de-a lungul zilei. Totul se petrece  in  stransă  legatura cu evenimentele ce au loc in viata ta. De obicei, una sau doua vibratii coloristice sunt mai stabile, reflectand actiuni in care esti implicat pentru o anumita perioada;sunt culori ce pot reflecta durate cuprinse intre o luna si un an.
Intensitatea culorii este ca un fel de barometru de-a lungul evolutiei in acest timp.De exemplu, o abundenta de culoare verde in aura, cu o extindere pana la 1,2-1,8 m in jurul corpului, poate reflecta o perioada de crestere si schimbari cuprinsa intre patru si sase luni. Din nou insa, nu te poti fixa rigid pe o singura interpretare. De-a lungul unei zile pot avea loc mai multe schimbari in culoarea aurei, fiecare vibratie fiind suprapusa tipului de energie in care esti implicat intr-un moment anume al vietii tale. In mijlocul culorii verzi pot aparea diverse alte culori cu intensitati diferite, fiecare reflectand numeroase aspecte ale evolutiei si schimbarii. Din aceasta cauza, interpretarea aurei devine un proces dificil care, in ciuda  tatonarilor si greselilor, va necesita antrenament si folosirea intuitiei.
Exercitiu -Atragerea si respingerea aurei

Este un exercitiu care poate fi executat cu usurinta impreuna cu un prieten.  Este un mijloc foarte bun de a dovedi ca propriul camp energetic ce te inconjoara se intrepatrunde  cu  trupul fizic si-1 afecteaza foarte mult.

1.Cere-i prietenului tau sa stea in picioare cu spatele la tine.
2.Departeaza-te la o distanta de aproximativ 1 m si ridica-ti  palmele ca si cum le-ai sprijini de spatele lui (vezi figura ).
3.Intinde bratele si mainile incet, ca si cum ai impinge un perete invizibil.
4.Dupa ce le-ai intins perfect, retrage-le ca şi cum ai trage spre tine acel perete invizibil.
5.Repeta miscarile. Impinge - trage - inainte - inapoi. Executa miscarile lent si concentreaza-te asupra lor.
6.Efectuand aceste miscari, actionezi prin impingere si tractiune asupra aurei prietenului tau. Drept urmare, vei vedea corpul sau leganndu-se  inainte  si inapoi.  Cand faci miscarea  de impingere, corpul prietenului se va inclina spre inainte, in timp ce miscarea de tractiune il va determina sa se incline spre inapoi.
7.Prietenul cu care faci acest exercitiu trebuie sa stea cu spatele la tine pentru a nu vedea miscarile pe care le faci si astfel sa fie influentat de ele in mod inconstient.
8.Uneori, balansarea corpului ce se produce in timpul acestui exercitiu nu poate fi usor perceputa de catre participanti, caz in care  poti recurge  la o a treia  persoana , pe  post  de observator, care sa stea la o distanta de 1,5-3 m in lateral, astfel incat sa va vada din profil. Miscarea corpului ca rezultat al actiunii asupra aurei va fi usor de perceput.
9.Schimbati. Pune-1 pe prietenul tau sa actioneze asupra aurei tale. Apoi ia tu insuti locul observatorului. Aminteste-ti ca te afli la inceputul unui proces prin care urmaresti sa-ti confirmi realitatea campului auric ce inconjoara corpul uman.
10.Uneori este bine ca in fata prietenului a carui aura este supusa actiunii tale sa stea o alta persoana, care sa-1 prinda, in caz ca balansul imprimat de impingerea aurei l-ar face sa cada.
Deoarece aura este o parte dinamica a intregului sistem energetic, miscarile de impingere si atragere asupra ei determina balansarea corpului fizic spre inainte si inapoi.

Cum sa simti aura ?
In privinta aurei, majoritatea oamenilor pot fi impartiti in doua categorii: o parte nu cred in existenţa campului auric, iar ceilalti considera ca ar putea exista un astfel de camp energetic, dar nu cred ca poate fi vazut. Din fericire,suntem in masura sa dovedim ca aura exista si poate fi vazuta.
In general, oamenii vad si simt doar ceea ce le este necesar sau folositor pentru ei insisi si  viata lor imediata, individuala. Astazi oamenii sunt foarte nestiutori in privinta functiilor si energiilor corpului fizic. Exista mentalitatea ca, de vreme ce avem doctori, de ce sa ne mai pierdem vremea cu asemenea lucruri? Dar in felul acesta cedezi altcuiva propriile tale responsabilitati si o mare parte din controlul si puterea ta interioara. Cand te comporti cu atata usurinta fata de propriul tau corp fizic si energiile sale, nu-i de mirare ca ajungi sa creezi prejudicii majore energiilor mai subtile ale vietii.
 Acest capitol isi propune sa-ti dezvolte constiinta si puterea de perceptie  a  campurilor de  energie subtila care te inconjoara, ajutandu-te  astfel sa simti  si sa vezi emanatiile  energetice ale corpului. Te va ajuta sa intelegi influentele lor asupra ta. Dar, pentru a reusi, este necesara practicarea perseverenta a acestor exercitii.
Exercitiile sunt organizate intr-o forma progresiva. La inceput sunt mai simple, ajutandu-te sa incepi sa simti si sa experimentezi cateva dintre energiile aurice mai subtile.  Pe  masura  ce avansezi, vei ajunge nu numai sa simti, ci si sa vezi efectiv aceste energii.
Din pacate, cand vine vorba despre aura, de multe ori ne confruntam cu dificultati  provenind  din sistemul de credinte al persoanei. Indiferent de argumentele stiintifice,  daca cineva  nu  crede in existenta unor astfel de energii, sarcina de a deschide drum spre o noua realizare poate fi dificila. Majoritatea oamenilor cresc complet  nestiutori sau cunoscand  prea putine lucruri despre energiile subtile ale vietii. Pentru ei, astfel de experimente sunt pur si simplu rezultatul imaginatiei. Aceste exercitii vor ajuta la distrugerea acestor bariere de ganduri si idei limitate. Ele vor trezi din nou si vor extinde acele abilitati subtile care s-au inchis in timpul copilariei; in acelasi timp, iti vor mari sensibilitatea, dezvoltandu-ti capacitatea de vizualizare a aurei.Rezultatele acestor experimente se vor face simtite in momente ce difera de la o persoana la alta. Cuvantul-cheie este  perseverenta.
La inceput, unele exercitii vor avea mai mult succes decat altele. Nu te lasa descurajat de eventualele nereusite in primele incercari de a experimenta si vedea aura. Ca in cazul deprinderii oricarei abilitati, este nevoie de timp si practica. 
Tine minte: este natural ca fiecare dintre noi sa poata vedea aura! 
Capacitatea de a realiza acest lucru exista in noi in stare latenta.  Trebuie sa incepi  prin a  exersa, incet si constant, acele abilitati di acei muschi care nu sunt folositi. Dac insisti si nu te descurajezi, eforturile iti vor fi incununate de succes ! Desi exercitiile pot fi distractive si placute, nu uita ca scopul lor este foarte serios. A invata sa vezi aura este o responsabilitate fata de tine insuti si fata de cei din jur. Abordeaza exercitiile cu seriozitate si gandeste-te mereu ca te angajezi in desfasurarea unui proces pe durata intregii tale vieti, un proces continuu de autoperfectionare.
Initiezi un proces care te va ajuta sa te cunosti pe tine insuti si pe cei din jur intr-un mod foarte intim. Nu uita ca patrunzi intr-un domeniu care conduce la perceptii sacre, asa incat trateaza intregul proces cu un respect deosebit. Pentru a obtine efectele dorite in urma  practicarii exercitiilor,trebuie sa dobandesti abilitatea de a te concentra relaxat. Daca fortezi prea mult, exista riscul de a nu mai putea progresa. Invaţa cum sa meditezi si sa-ti relaxezi corpul inaintea exercitiilor. O scurta relaxare progresiva inaintea oricarui exercitiu are un efect benefic deosebit. Acorda-ti cateva momente, inchide ochii si respira adanc, din  diafragma. Concentreaza-te asupra  fiecarei parti a corpului, incepand cu picioarele.   Trimite mental senzatii de caldura, de relaxare spre respectiva parte a corpului, pe care incearca sa o vezi, sa o simti, sa ti-o imaginezi. Apoi deplaseaza-ti concentrarea spre  partea  superioara a corpului, parcurgand fiecare grup muscular important, pana in crestetul capului.
Practica acest exercitiu cu rabdare - nu te grabi, inchide ochii si respira adanc, ritmic.  Pentru o mai usoara atingere a starii de relaxare, poti asculta muzica linistitoare sau cu sunete ambientale. Cu cat te concentrezi mai mult asupra fiecarei parti a corpului, cu atat vei fi mai relaxat - si cu cat esti mai relaxat, cu atat mai bine te vei putea concentra - si cu cat te poti concentra mai bine, cu atat vei deveni mai sensibil fata de energiile subtile care te inconjoara. Relaxarea creeaza, o conditie hiperestezica - devii hipersensibil. Daca ai fost vreodata smuls dintr-o reverie sau dintr-un vis de soneria unui telefon sau de un zgomot puternic, cunosti aceasta senzatie. Cand esti relaxat - intr-o stare de constienta modificata simti energiile din afara cu mai multa intensitate. Sunetul telefonului pare mai strident. Mirosurile sunt mai puternice. Lumina si culorile devin mai stralucitoare. Din acest motiv, \deoarece iti amplifica abilitatile perceptive,  relaxarea te va ajuta sa sesizezi mai usor  energiile subtile ale aurei.
Chakrele sunt puncte de tranzitie pentru toate energiile din interiorul corpului,care intra sau ies din el, ajutand la distribuirea energiilor necesare functiilor fizice, emotionale, mentale si spirituale.
Cele sapte chakre majore sunt centrele cu cea mai mare activitate electromagnetica din  campul auric. Mainile si picioarele sunt alte puncte cu o activitate intensa. Energiile aurice subtile sunt mai usor de detectat in aceste zone.
Exercitiul nr. 1- Cum sa simti energiile subtile
In acest exercitiu vei invata cum sa devii mai sensibil la emanatiile subtile care-ti   inconjoara corpul fizic. Este un exercitiu pe care-1 poti executa de unul singur, dar si   impreuna cu un prieten. Mainile sunt puncte in care se concentreaza o mai mare cantitate de activitate energetica. Exista o serie de astfel de puncte repartizate pe suprafata intregului corp, dintre care sapte sunt asociate traditionalului sistem al chakrelor.  Emanatiile energetice sunt mai puternice in jurul acestor zone ale corpului. Totusi ,mainile pot deveni foarte sensibile la energiile subtile care-ti inconjoara corpul, putand fi folosite   atat pentru a percepe aceasta energie, cat si pentru a o proiecta in afara. Este o abilitate cunoscuta sub numele de „atingerea regelui" - vindecarea prin pase deasupra corpului, prin atingere eterica sau terapeutica.
Vei incepe exercitiile cu mainile, deoarece ele constituie cel mai usor mijloc de detectare a energiilor subtile ale aurei. Pe masura ce sporesti receptivitatea intr-un domeniu, sensibilitatea generala va creste in mod proportional.
1. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila. Pentru inceput, efectueaza un exercitiu de relaxare - te va ajuta foarte mult.
2.Freaca mainile energic timp de 15-30 secunde, pentru a activa senzorii din palme.
3.Intinde mainile in fata, la aproximativ 30-45 cm, cu palmele fata in fata. Pastreaza o distanta de 60 cm intre maini.
4. Apropie incet mainile una de cealalta. Apropie-le cat se poate de mult, fara sa se atinga.
5.Retrage-le incet pana la o distanta de aproximativ 15 cm. Repeta aceasta miscare lenta  de apropiere si departare. Pastreaza un ritm constant si lent.
6.Pe masura ce efectuezi acest exercitiu, fii atent la senzatiile pe care le ai. S-ar putea sa simti o presiune care creste. Sau poti avea si alte senzatii - de mediu vascos, de exemplu, sau furnicaturi, presiune ori chiar de materie densa care se naste intre mainile tale. S-ar putea sa ai senzatia de caldura sau de frig. De asemenea, poti avea chiar o senzatie pulsatorie.
7.Timp de cateva minute, incearca sa definesti ceea ce simti. Nu-ti pune problema daca totul este sau nu rodul imaginatiei tale. Nu te ingrijora daca ceea ce simti difera de perceptiile altora -este un lucru normal. Adu-ti aminte ca aura ta are propria-i frecventa, asa incat poate crea senzatii diferite. Conteaza doar ceea ce simti tu.
8. Acest exercitiu te ajuta sa-ti dezvolti puterea de concentrare. De asemenea, constituie si o dovada a faptului ca energia nu se opreste la nivelul pielii. Ai putea sa notezi intr-un carnet senzatiile si experientele pe care le ai in cursul exercitiului, pentru a le putea compara cu ceea ce vei simti mai tarziu, pe masura ce-ti vei dezvolta aceasta abilitate - te va ajuta sa vezi cum progresezi in experimentarea energiilor subtile care te inconjoara.
9. Dupa ce ai efectuat acest exercitiu, vei vrea sa mai faci un pas. Indoaie bratul mai lipsit de putere. Tine palma bratului mai  puternic deasupra bratului indoit, la aproximativ 30-45 cm.
10. Coboara incet palma spre antebrat. Fii atent la tot ceea ce simti. Cat de mult te-ai apropiat de antebrat pana sa incepi sa simti energia emisa de acesta? Aminteste-ti ca poti   simti  presiune, caldura, racoare, vascozitate etc. Va fi ceva foarte asemanator cu ceea ce ai simtit cand ai apropiat palmele una de cealalta -poate nu cu aceeasi intensitate,   dar destul   de puternic. Daca nu simti nimic, repeta exercitiul incet. Gandeste-te ca esti pe cale sa-ti   trezesti din nou capacitatea de a constientiza existenta energiilor subtile din jurul tau. Miscarea de apropiere si departare a mainilor determina energia din jurul lor sa se acumuleze intre palme, facand-o astfel sa fie mai usor de perceput. Palmele devin mai sensibile la energiile subtile. Pe masura ce palmele devin mai sensibile,le poti folosi si   pentru detectarea energiilor aurice care emana din alte parti ale corpului. Aceste senzatii se pot manifesta sub forma de caldura, presiune, furnicaturi etc.

Exerciţiul nr. 2 - Cum sa trimiti si sa simti forme de energie


O veche axioma oculta spune: „Gandul este urmat de energie. De fiecare data cand te gandesti la ceva, formele tale de energie aurica iti vor urma gandul. Aura ta isi ajusteaza frecventa in functie de gandurile pe care le ai. Daca te concentrezi asupra unei intalniri importante, aura ta va adopta frecventa unei vibratii serioase, corespunzatoare ocaziei. Daca te gandesti la concediu, in momentul plecarii, aura ta se va fi ajustat la o frecvenţa mai relaxată. Daca inveti cum sa-ti percepi si sa-ti controlezi aura, vei putea deveni mai constient de formele de energie mentala pe care le proiectezi si pe care le primesti de-a lungul zilei. Esti expus in permanenta influentei unor campuri energetice exterioare, care-ti pot afecta campul auric si echilibrul. Aceste energii pot lua diverse forme, de la suparare si enervare pana la impulsul de a cumpara ceva. Pot fi energii de caldura si prietenie sau, dimpotriva,   de manipulare. Cu cat devii mai sensibil la propria ta aura, cu atat mai mult vei putea sa recunosti si sa controlezi caror energii le permiti accesul in si din campul tau auric.
Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat sa paseasca intr-o camera si sa simta ca tocmai s-a intamplat ceva, o cearta sau o bataie. Camera iti da o „senzaţie" aparte; aerul pare mai dens şi mai tensionat. Devenim noi insine un pic nelinistiti. Exista multe asemenea reziduuri si proiectii energetice care nu sunt atat de usor detectabile, dar care te pot lesne influenta si afecta daca nu-ti sporesti atentia si sensibilitatea in a le percepe.
In exercitiul urmator te vei antrena in sporirea gradului de constientizare a modului in care energiile exterioare pot actiona asupra ta. Pe masura ce-ti dezvolti sensibilitatea aurica, vei putea sa blochezi acele energii care te streseaza si sa le directionezi pe cele vindecatoare.
1. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila. Relaxeaza-te timp de cateva minute. Poti tine ochii inchisi in timpul acestui exercitiu, dar nu este obligatoriu.
2.Tine o mana deschisa cu palma in sus. Indreapta degetul aratator al celeilalte maini catre palma deschisa, la o distant de 8-15 cm.
3.Respira adanc, incet, de cateva ori. In timp ce respiri,imagineaza-ti cum energia se acumuleaza in mana cu degetul aratator intins.
4.Dupa cateva minute, incepe sa rotesti incet degetul aratator, in cercuri mici. Vizualizeaza-le asemenea unui flux de energie in spirala ce iese din deget si atinge palma deschisa a celeilalte maini. Vizualizeaza aceasta spirala energetica. Nu te gandi ca totul ar putea fi doar imaginatie - concentreaza-te sa exersezi  pentru a-ti dovedi tie insuti ca energia iti urmeaza intr-adevar gandurile.(asa am reusit sa materializez marul verde energetic).
5.Fii atent la ceea ce simti in palma deschisa. La fel ca si in exercitiul anterior, senzatia poate varia de la o persoana la alta. Poti simti formandu-se un cerc de caldura sau poti simti un mediu dens, presiune sau furnicaturi in forma unui mic cerc in podul palmei. Uneori, daca inchizi ochii in acest moment, ai  putea sa-ti amplifici claritatea senzatiei. Cu cat proiectezi si concentrezi mai mult energia cu ajutorul mintii, vizualizand-o iesind din degetul aratator, cu atat senzatia va deveni mai  puternica.

Dupa ce ai efectuat exercitiul folosind podul palmei, incearca din nou,dar de data aceasta asupra antebratului gol.Vizualizeaza energia si trimite-o in mici spirale catre antebrat.Fii atent la ceea ce simti. In timp si cu multa practica, vei observa ca senzatia ramane in   general aceeasi, difera doar intensitatea. Prin astfel de exercitii inveti cum sa recunosti acele manifestari subtile care iti anunta prezenta unei influente exterioare asupra campului tau energetic.
7.Exercitiul poate fi efectuat si impreuna cu o alta persoana. Stai in picioare in spatele partenerului si intinde mana spre el, la cca 15-30 cm distanta. Trimite incet energie prin mana catre spatele partenerului, la fel cum ai procedat cu propriul brat.Foloseste forme geometrice simple, cum ar fi cercuri, patrate , triunghiuri etc. Cere-i partenerului sa incerce sa simta ceea ce desenezi pe spatele lui fara sa-1 atingi. Repeta miscarea. Concentreaza-te in timp ce proiectezi energia.
8.Cere-i partenerului sa incerce sa simta si sa identifice forma pecare o desenezi asupra lui. Fii atent la ceea ce simte si compara cu propriile tale senzatii din exercitiile anterioare.
9.Treptat, mareste distanta. Cat de mult te poti indeparta de brat si totusi sa simti cercurile ? Pana la ce distanta poate sta cineva in spatele tau, proiectand forme energetice asupra ta, si totusi sa le poti identifica ? Exista vreo diferenta cand distanta se mareste ? Fii atent la raspunsurile pe care le dai, deoarece aceste exercitii iti maresc sensibilitatea generala fata de energiile subtile si efectele lor asupra aurei tale.
10.Coboara-ti incet mana catre antebrat. Fii atent la tot ceea ce simti. Cat de mult te poti apropia de antebrat pana sa incepi sa simti energia pe care acesta il emana ? Aminteste-ti ca senzatia pe care o ai poate fi de presiune, caldura, racoare,vascozitate etc. Va fi ceva foarte asemanator cu ceea ce ai simtit intre palme la primul exercitiu. S-ar putea sa nu aiba aceeasi intensitate, dar vei simti. Daca nu, repeta exercitiul,incet. Gandeste-te ca esti pe cale sa-ti trezesti din nou capacitatea de a constientiza existenta energiilor subtile din jurul tau.

Exercitiul nr. 3
- Detectarea intruziunilor aurice
Efectuand acest exercitiu, iti amplifici sensibilitatea fata de energiile exterioare care ating, interactioneaza cu sau patrund in campul tau auric. Vei avea nevoie de un partener.
1.Fa un scurt exercitiu de relaxare, dupa care stai in picioare cu spatele la perete, cu ochii inchisi.
2.Partenerul se afla in partea opusa a camerei.
3.El trebuie sa paseasca incet, fara zgomot, spre tine, pana cand il poti simti intrand in spatiul tau auric. Trebuie sa se deplaseze incet, facand o pauza dupa fiecare pas.
4.Tine ochii inchisi si simte incaperea doar cu mintea si cu aura ta. Ai putea sa-ti pui vata in urechi si sa te legi la ochi, astfel incat sa nu primesti nici un fel de indicatie sonora sau vizuala. Concentreaza-te asupra felului in care simti camera inainte de inceperea exercitiului. Observa orice schimbare pe care o percepi in timpul desfasurarii acestuia.
5.Cat de mult trebuie sa se apropie partenerul tau pentru a-1 putea simti ? Ce senzatii ai ? Poti simti cand partenerul se deplaseaza intr-o parte sau alta a camerei ? Adauga inca o persoana sau doua. Le poti simti mai usor energiile daca se misca impreuna ?
6.Este un exercitiu bun pentru antrenament si in acelasi timp distractiv. Nu ezita sa-1   adaptezi si sa-i aduci modificari. Fixeaza un punct la 2-2,5 m in fata ta inainte de a incepe. Inchide ochii si concentreaza-te asupra punctului respectiv. Posi sa simti cand partenerul trece peste acea linie invizibila ?Ce senzatie ai ? Dar daca doua persoane pasesc in acelasi timp peste linia respectiva? Cea ce ai invatat pana acum este faptul ca fiinta ta se extinde dincolo de corpul tau fizic. Iti amplifici sensibilitatea fata de propriul tau camp auric - iar pe masura ce-ti dezvolti aceasta capacitate, va creste si perceptia ta vizuala.

~ continuarea cu exercitii pentru vizualizarea aurei ~ http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2012/11/vizualizarea-aurei.html





Niciun comentariu: