Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


vineri, 30 martie 2012

Al 3-lea ochi



Ceea ce trebuie stiut inainte de saltul in cealalta dimensiune

« Al 3-lea ochi » a devenit intre timp expresia cea mai des utilizata in cercurile ezoterice. Ca si in cazul legendarei energii Kundalini si aici avem de a face cu numeroase idei gresite.

Incepatorul care porneste pe drumul ezoteric, se intalneste cu conceptii, ca:
aura, chakre, energia-Kundalini si « al treilea ochi ». Ca ce fel de explicatii si definitii primim la toate aceste concepte de catre invatatorul care a avut odinioara succes ,cateodata i se ridica parul din cap omului.
Cine aude prima oara definitia « al 3-lea ochi » , ii trece prin minte filmul « Odiseea », unde am putut vizualiza aparitia ciclopilor, uriasii cu un singur ochi in mijlocul fruntii.
Cateodata si ezotericii asa isi inchipuie « al 3-lea ochi », chiar s-a intamplat ca la oftalmologie o persoana sa-si doreasca sa-si puna inca o lentila in plus pentru al 3-lea ochi – ca sa vada mai bine.

Ce este al 3-lea ochi ? Care este semnificatia ei ? Cu ce scop a fost creat, care ii este functia si cum se formeaza ?

Capul uman prin cele doua chakre, chakra fruntii si chakra crestetului, obtine energie.  Chakra crestetului are contact direct cu hipofiza, legandu-l de glanda pineala. De fapt ce functie si sarcina are hipofiza creierului uman, cerceatorii si medicii nici la ora actuala nu stiu precis.
Este un fapt cunoscut ca omul fara hipofiza nu este viabil ( nu are capacitatea de a trai) !!!
Deci, glanda pineala – hipofiza- prin chakra crestetului , beneficiaza direct de « aprovizionare » de energie. Chakra fruntii insa nu este in legatura directa cu hipofiza. Am putea spune ca asta este starea normala (vezi poza nr.1).

Cu toate acestea, atunci cand intre chakra fruntii si hipofiza se creaza un canal direct, si astfel energia din chakra crestetului si energia din chakra fruntii se intalnesc in glanda pineala, atunci se dezvolta capacitati de viziune, de clarviziune, si in acest caz vorbim de « al 3-lea ochi » (vezi poza nr.2).
Prin « al 3-lea ochi » intelegem un ochi spiritual,imaginar, care este capabil sa receptioneze, sa capteze semnale vizuale despre un om sau mai multi oameni, sau din trecutul, prezentul si viitorul unei natiuni intregi. Exista oameni carora inca  de la nastere le functioneaza « al 3-lea ochi » si exista oameni carora pe parcusul vietii li se dezvolta, si natural sunt multi oameni carora deloc nu se deschide.

Care sunt avantajele celui de « al 3-lea ochi » ?

Ca cineva dispune de « al 3-lea ochi », nu inseamna ca este in stare sa-l si foloseasca, deci, in functie de constiinta omului, avem diferite nivele:

1.nivel : impresii intuitive, asa numitele presimtiri, banuieli

2.nivel : vederea unei imagini dintr-o situatie din trecut, prezent sau din viitor in legatura cu un om, sau mai multe persoane

3.nivel : vederea unor imagini ,situatii din trecut, prezent sau din viitor in legatura cu un om, sau mai multe persoane

4.nivel : capacitate de vedere constienta a unor imagini ,situatii din trecut, prezent sau din viitor in legatura cu un om, sau mai multe persoane

5.nivel : Omul stie ! Dumnezeu este ca un organism infinit si noi suntem o celula din EL.Suntem scanteia divina din EL. Astfel omul dispune de toate informatiile necesare. Aici, accentul este pus  pe « necesar », care inseamna ca nu stie si nici nu trebuie sa stie totul, doar atat cat este necesar omului sau oamenilor.

Pana la al 4-lea nivel omul are capacitatea de a evolua, prin practica poate trece nivelurile, isi poate corecta, imbunatati, maturiza propriile capacitati. Fiecare om are posibilitatea sa invete clarviziunea si dezvoltarea celui de « al 3-lea ochi », dar exista foarte putini invatatori spirituali si vindecatori care sunt in stare sa deschida « al 3-lea ochi », activarea chakra fruntii si a canalului hipofizic. Pentru aceasta este nevoie de o capacitate speciala si un permis special. Invatatorii spirituali au nevoie de o fiinta de ordin superior, ca « nas », care da capacitatea initierii si raspunde de deschiderea celui de « al 3-lea ochi » si supravegheaza, ca acel om, caruia i s-a deshis « al 3-lea ochi », pe parcursul invatarii sa nu devina prea incordat.

Atentionare

Daca cineva nu doreste sa treaca prin nivelele de dezvoltare, ci doreste sa i se deschida « al 3-lea ochi », ar face bine sa se informeze inainte. Aici includem intrebarea, care este numele fiintei spirituale care isi asuma raspunderea deschiderii. Deci acei invatatori si vindecatori care nu stiu sa raspunda la aceasta intrebare ,si chiar se uita nedumeriti la auzul intrebarii, e mai bine sa-i evitam. Mai bine sa fie valabil motto-ul « mai bine toti sa caute mai departe si sa intrebe de mai multe ori, decat mai tarziu sa luptam cu necazurile ». Cativa sarlatani iau bani frumosi pentru aparenta deschidere a celui de « al 3-lea ochi ». La asta atat putem spune – jos mainile !  Intr-adevar, invatatorii si vindecatorii capabili si legitimi,nu cer bani, cu toate ca pentru cursuri si vindecari cer bani, deoarece trebuie sa traiasca si ei din ceva. Toate aceste afirmatii  sunt valabile si pentru cei care au capacitatea si posibilitatea activarii energiei-Kundalini.


Cititi si despre glanda pineala: http://spirituminfinitum.blogspot.com/2012/03/glanda-pineala.html               



2 comentarii:

Victor Catalin spunea...

Multumesc ! Foarte bun articolul, Pace si Lumina !

Anonim spunea...

articol lamuritor pt mine care si eu eram f curioasa dar cum spune parintele cleopa ;rabdare rabdare rabdare multumesc de luminare