Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


joi, 24 septembrie 2015

Sărbătoarea Arhanghelului Mikhaël


Lectură plăcută și sărbători de 7 zile cât se poate de conștiente și de minunate să avem!
Gândul zilei de miercuri, 29 septembrie 2010
Arhanghelul Mikhaël – sărbătoarea sa, la începutul toamnei
„În Vechiul testament, Mikhaël e arhanghelul care, în fruntea oștilor cerești, câștigă toate victoriile. Iar în Noul testament, în mod deosebit în Apocalipsă, el este cel care, la sfârșitul timpului, va pune la pământ balaurul.Se mai spune că, atunci când a murit Moise, diavolul a vrut să pună mâna pe trupul său, iar Arhanghelul Mikhaël i s-a opus, ca să i-l smulgă. Numeroase tablouri și icoane îl ilustrează pe arhanghel cu o balanță în mână, cântărind faptele oamenilor, după moartea lor: pe un taler sunt adunate faptele rele, iar pe celălat cele bune. În acest timp, diavolul e prezent, gata să ia omul în împărăția sa infernală și este furios, scrâșnește din dinți, atunci când vede că Mikhaël adaugă pe cântar o ultimă faptă bună ce va face ca balanța să se încline de partea binelui.Sărbătoarea Sfântului Mihail se află în semnul Balanței, la începutul toamnei. Toamna e anotimpul recoltelor: se adună fructele, se aruncă cele care sunt stricate și sunt păstrate cele care sunt sănătoase. La fel ca în cazul pomilor, Iisus spunea că oamenii se cunosc după roadele lor. Într-un fel, se poate spune că fiecare recoltă este o judecată."Omraam Mikhaël Aïvanhov
Doar Arhanghelul Mikhaël e capabil să învingă acest egregor. Trebuie să ne bizuim pe el. Cu ajutorul armatei sale, el va reuși ceea ce noi l-am implorat de mult timp pe Creator. Arhanghelul va intra în acțiune și știe cum să procedeze. Acțiunea sa a fost prezistă în Apocalipsă și în toate cărțile sfinte. E necesar să ne unim cu acest Arhanghel și să-i mulțumim că face această lucrare uriașă de a lega balaurul și a-l închide pentru o mie de ani, ca să elibereze omenirea. Dumnezeu nu i-a dat Arhanghelului ordinul de a suprima sau ucide balaurul. I-a spus doar să-l lege. În spatele acestui fapt se găsește o inteligență foarte mare. Oamenii vor fi eliberați de singurul care o poate face, deoarece el este mâna dreaptă a Domnului.
În timpul acestor zile de sărbătoare pe care tocmai le-am trăit, conștiința voastră a fost conectată la Arhanghelul Mikhaël, în această dimineață?
Eram conștient, vigilent asupra tuturor acestor lucruri. Cum putem să beneficiem de toate aceste lucruri despre care tocmai am vorbit? Veți întreba de ce nu v-am prevenit mai devreme de toate aceste fapte, ca să fiți conștienți în timpul acestor sărbători? Nu am făcut-o pentru că n-ar fi servit la nimic; nu se știe să se trăiască în mod conștient măcar o zi, darmite șapte zile. O zi e deci suficientă pentru voi.
Nu mai admiteți această formulă: «Dar pentru că toată lumea gândește așa», pentru că, dacă o veți face, veți capitula. Gândiți-vă că nu suntem singurii care gândesc bine și că există mereu și alții care gândesc la fel. Rămânând fideli luminii, devenim puternici ca o stâncă. 
pt materialul de mai jos, link nesalvat și nemaigăsit după...

Extras dintr-o conferință dată de Omraam Mikhaël Aïvanhov în 1958, în seara zilei Sfântului Mihail, în fața unui mare foc de la Bonfin (Franța). Patru luni mai târziu, el pleca în India, pentru a rămâne un an: el urma să stea câtva timp în Himalaya pentru a medita; să întâlnească maeștri spirituali, printre care marele Babaji; să cutreiere numeroase sate și orașe, pentru a-i cunoaște pe oameni și stilul lor de viață; să schimbe idei cu yoghini, sfinți, oameni politici și ființe din toate clasele sociale.

„Azi e sărbătoarea Sfântului Mihail, protector al Franței și al tuturor copiilor lui Dumnezeu. El este cel care va juca cel mai important rol în curățarea pământului. Acesta e Arhanghelul care a primit ordinul de a lega în lanțuri egregorul numit balaurul; egregor format din multe ființe de pe pământ ce au contribuit la răspândirea unor forțe distrugătoare uriașe. Aceste forțe sunt adunate într-un rezervor în care s-au vărsat toate activitățile acestor ființe, într-un monstru ce a luat numele de balaur sau șarpe. Acest balaur e cel care seduce toate națiunile, îi rătăcește pe copiii lui Dumnezeu și provoacă toate nenorocirile din lume. Acest egregor are o putere atât de mare și de extraordinară, încât oamenii nici măcar nu-și pot face o idee. În trecut, numeroși cavaleri îndrăzneți și curajoși, plini de abnegație, au întreprins lucrarea uriașă de a se război cu balaurul. Cu toate acestea, până în prezent nimeni nu a reușit să-l învingă, căci puterea lui depășește orice imaginație. Dumnezeu însuși a vrut să-l trimită pe Arhanghelul Mikhaël, pentru a-l învinge în sfârșit pe balaur, deoarece forțele oamenilor sunt limitate, iar balaurul reprezintă o comunitate de nedescris.


Întrucât azi e sărbătoarea Sfântului Mihail, trebuie să înțelegeți că nu întâmplător ea pică în septembrie. În realitate, ea a început de pe 22 septembrie. Ea durează de o săptămână, fără a se fi dezvăluit. Atunci când Soarele ajunge în punctul echinocțiului de toamnă, care este foarte important, sunt declanșate numeroase energii. Acest punct este un nod formidabil al echilibrului, pe care îl ține Arhanghelul Mikhaël, cu ajutorul căruia cântărește toate entitățile și creaturile. 
Arhanghelul e înarmat cu o sabie luminoasă și ține în mână balanța. I s-a atribuit acest atribut deoarece Soarele intră în primul grad al Balanței și inaugurează astfel un nou ciclu de triere și discernământ. Este un ciclu de despuiere, de eliberare, de sosire a noului. În acest moment fructul se desprinde din coaja lui. 
Sămânța cade dincolo de granițele ei, spre a fi mâncată sau conservată. 
Astfel tradiția a menționat faptul că ciclul guvernează detașarea sufletului uman ce părăsește corpul fizic. Sufletul scapă de învelișul lui. În momentul în care fructul e copt (fructul omului), acesta nu trebuie să cadă din nou pe pământ, ca sămânța, ci să-și ia zborul spre înalt.

Moartea, părăsirea corpului fizic este o urcare spre înălțimi. Sufletul este luat de Arhanghelul Mikhaël și cântărit în balanța sa. Sabia taie legăturile ce țineau ființa legată de pământ, iar cu balanța ea este cântărită și clasată în cutare sau cutare regiune: rai sau iad. Simbolul Soarelui care intră în Balanță nu este altceva decât Arhanghelul Mikhaël (sau Mihail). Arhanghelul Mihail este duhul lui, este inteligența Soarelui. Este o putere a lui Dumnezeu, dintre cele mai luminoase. 

Așadar, atunci când Soarele intră în Balanță, Arhanghelul Mikhaël intră în acțiune. Este o perioadă nouă, totul devine trist, în aparență, e toamnă, frunzele cad. Fără toamnă n-ar exista primăvară. Primăvara nu e decât punctul opus punctului echinocțial al Balanței. Ea corespunde Berbecului. 
Sărbătoarea Sfântului Mihail a început acum o săptămână. Întreaga natură sărbătorește această dată. Îngerii, Arhanghelii, toate forțele naturii și ale Mamei Divine sunt invitate la această sărbătoare. Pe 22 septembrie are loc un festin extraordinar. 

Oamenii ignoră ceea ce se întâmplă în natură și foarte puține ființe sunt invitate să ia parte la acest festin. Îmi veți da crezare, dacă vă spun că, pentru prima oară, am fost invitat să particip la el, pe 22 septembrie ? E un lucru de nedescris. Acolo am făcut cunoștință cu ființe splendide. Gândiți ce vreți. Cerul a autorizat șapte zile pentru aceste manifestări de bucurie colectivă, iar oamenii le sărbătoresc după aceea, când totul e deja mișcat, schimbat, ordonat și clasat. N-ați văzut ce vreme a fost de o săptămână? 
Câtă luminozitate a domnit, în special în a treia zi a sărbătorii; nu-i mai puteai rezista, atât de multă se revărsa și scânteia. Nu ați știut ce se întâmpla în dimineața acestei zile, pe stâncă.
 Acestea sunt lucruri foarte subtile, pe care nu le poți simți decât atunci când conștiința e trează, pentru a le capta. Cum sărbătorește omenirea Crăciunul, Paștele, Sfântul Ioan și Sfântul Mihail? O știți. Cu miei, curcani, pui, vin. Adică cu o grămadă de mâncare, ce-ți permite să te îmbuibi și să te dedai la nebunii. Sfântul Mihail privește din cer și spune: „Ce-mi aduc sărbătorile lor stupide? Oare așa trebuie marcată această aniversare, făcând hărmălaie, tâmpenii și mâncând prea mult? Biata omenire!" Așa sunt sărbătorite lucrurile. 

Toate ființele care sunt conștiente și care știu că sărbătorile marchează perioade astrologice, că ele sunt momente în care asupra omenirii se revarsă forțe formidabile, înțeleg că aceste forțe trebuie captate, pentru a putea trăi mai bine și pentru a înțelege mai bine. În loc să se conecteze la energiile cosmice, conștiințele ordinare se conecteză la lucrurile cele mai stupide.


Poate că conștiința unora dintre voi. Trebuie să vă conectați la acest Arhanghel toată ziua, să-l lăsați să intre în voi, să-i cereți protecția, forțele sale și posibilitatea de a deveni lucrător împreună cu el, pentru a-i consolida victoria. Este prezis că lumina va triumfa asupra tenebrelor și așa va fi. De ce să nu participăm la acest eveniment? 
Copiii lui Dumnezeu care vor rămâne înscriși printre cei care îl vor fi ajutat pe Arhanghelul Mikhaël au participat toți și vor participa la luptă. Ei vor fi răsplătiți și vor primi sărutul Îngerului focului. Acest sărut nu-i va arde, ci îi va lumina. Gândiți-va toată ziua la asta. Gândiți-vă astăzi la aceste lucruri – eu m-am gândit toată săptămâna și am pus în mișcare multe lucruri, despre care nu vă pot vorbi.


Multe evenimente se desfășoară de o săptămână. Sunt tentat să vă spun mai multe și să vă explic cum va coborî Arhanghelul Mikhaël până pe pământ, ca să-și facă lucrarea. Dar nu mă veți crede. Mulțumiți-vă ca întreaga zi să vă gândiți la Arhanghel și veți vedea ce veți primi. 
Alte ființe decât noi creează noile ceruri și noul Pământ. 
Toți cei care nu și-au cristalizat în ei o filosofie de care să se poată fixa pe care care să o întărească zi de zi, vor fi măturați. Maestrul spune: „Înainte de sfârșitul secolului, noul Pământ va fi instaurat, Epoca de Aur va fi sosit." Dar cum să-i transformi pe oamenii din prezent? Vor fi măturați și asta e tot. În ce mă privește, nu vreau să fiu mai milostiv decât Cerul. Nu știu dacă noi vom fi printre cei aleși. Dumnezeu e cel care ne va clasa. Eu nu fac decât ceea ce trebuie să fac. Nu vă spun decât ceea ce mi s-a spus să vă spun și, vorbindu-vă, știu ce trebuie să gândesc despre mine. Când revenim în lumea obișnuită, nu mai acceptați filosofia ei, ci fiți blindați puternic în lumină.

Astăzi pregătiți-vă să faceți un exercițiu minunat. 
Fratele nostru, Îngerul aerului, va fi mulțumit dacă cântăm în vânt. 
El se va angaja să răspândească ideile și cântecele noastre în întreaga lume. 
Vă avertizez, nu glumiți cu ceea ce v-am dat anul acesta. 
Nu abandonați ceea ce ați învățat, căci lumea invizibilă vă va considera foarte responsabili și nu vă va mai da nimic, dacă nu vă comportați just.” (extrasul mai continua cu povețe și dojeni adresate discipolilor prezenți la acea conferință.)

Echinocțiu de toamnă 2015
Iată ca am ajuns din nou la un echilibru, acum fiind vorba de unul evaluator, un echilibru matur, care ar trebui să ne permită să acţionăm eficient şi constant, pentru următoarele şase luni. Echinocţiul de toamnă este unul dintre cele patru momente importante ale anului, care se referă la o aranjare a timpului şi spaţiului după alte coordonate decât cele umane. De fapt sunt momente de o mare subtilitate, care trec dincolo de ritualurile practicate în mai toate culturile.
Cumva el ne sugerează un fel de ritm, pe care fiecare trebuie să-l adapteze la propria existenţă şi o cadenţă necesară salturilor permanente; oricum este departe de mine gândul că aceste momente ale anului reprezintă cicluri. Ele pot fi privite aşa doar raportându-ne la două axe din cel puţin trei, căci în acest fel ne limităm doar la o activitate pe orizontală.
A treia coordonată, se referă la felul în care fiecare dintre noi se află poziţionat pe spirala evolutivă, infinită de altfel şi extrem de personală, unică, chiar dacă la o primă privire acest lucru pare doar o sintagmă.

Cumva la echinocţiul de toamnă, suntem la un moment de raportare la cele trei axe, la un moment de decizie prin analiză, a unui nou pas, viitor, pe direcţia multidimensională.
În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie la ora 11.20, el ne indică transformarea ca ingredient evolutiv obligatoriu, aceasta se face prin renunţarea la ceea ce nu ne este necesar, la eliminarea a tot ceea ce este nociv, toxic şi ne parazitează Viaţa (aici trebuie spus că acest cuvânt semnifică pentru fiecare în parte ceva specific – dar cu siguranţă prin acest cuvânt înţeleg tot ceea ce ne face să vibrăm, să ne exprimăm creativ, la nivel de suflet, de spirit sau duh, oricum s-ar numi; dar cu siguranţă sentimentul este de maturitate, acea maturitate care ne face să depăşim sentimentul ancestral de moarte ciclică). Cred că este important acţiunile noastre trebuie să devină intense pentru a descoperi lecţia formei pline de Sens, trebuie să înţelegem situaţiile de viaţă ca experienţe particulare, necesare pe drumul mântuirii. Şi mântuirea nu înseamnă suferinţă, aşa cum am fost obişnuiţi să credem, ci eliberarea de dogme, de judecăţi, de cârje şi ambiţii.<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: