Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


luni, 7 aprilie 2014

Puterea de vindecare a culorii albe




O scurta poveste a modului in care culoarea alba va poate imbunatatii bunastarea.

In urma cu peste 300 de ani, un domn cunoscut sub numele de Isaac Newton medita despre lumina si calitatile sale. Ne place sa-l imaginam la  biroul lui, tinand o prisma si aproape accidental, dispersand o raza clara de lumina solara care se filtreaza printr-o fereastra deschisa. In acest context romantic sau in alta parte, Newton a reusit sa disperseze un singur fascicul de lumina si sa descopere adevarul.
Lumina alba pura este de fapt suma a sapte culori stralucitoare intr-un curcubeu: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Cu alte cuvinte ...
Albul aduce deplinatate, unitate, uniune, pace intre diferite unitati.
Nuantele afecteaza starile de spirit. Culoarea in special, a avut cea mai lunga relatie cu pacea in natura, societate, arhitectura, istorie, cultura si medicina alternativa. Haideti sa le vedem.

Natura
In afara de culoare, in mod natural elementele albe impartasesc o alta calitate comuna, un sentiment de liniste. Luati in considerare norii, zapada si uneori nisipul. Cu exceptia iernii canadiene, iti poti imagina orice sunete deranjante care ies din aceste trei elemente? Sau mai degraba ai un sentiment de liniste si calm?

Societatea
Societatea occidentala asociaza albul cu pacea, puritatea si posibilitati. In America de Nord si mai multe tari europene, traditia asociaza miresele cu rochii albe, in reprezentarea puritatii lor. De asemenea, ne referim la noi  inceputuri ca o pagina alba, o panza alba sau orice alta suprafata goala. Pentru noi, albul este suma posibilitatilor infinite.

Arhitectura
Culorile afecteaza modul in care percepem spațiul. Culorile deschise reflecta lumina si fac sa simtim spatiile mai mari, in timp ce culorile inchise absorb lumina cu rezultat de efect opus. In arhitectura si decor, se aplica culoarea alba pentru a umple o cameră cu lumina, spatiu, aer si un sentiment general de calm si bucurie. Albul este, de asemenea, prin excelenta culoarea  muzeului si peretilor galeriei in care neutralitatea si calitatile calmante permit atentiei sa se concentreze pe piesele afisate si spectatori.

Istorie
In timp ce tarile afiseaza cu mandrie steagurile lor colorate de sute de ani, steagurile albe au fost universal recunoscute ca un simbol al pacii de-a lungul secolelor. Porumbeii albi au fost simboluri religioase de dragoste si pace in iudaism, crestinism si paganism de la inceputul timpurilor. Faraonii egipteni purtau coroane albe. Persanii antici credeau toti zeii imbracati in alb. Si favoritul nostru, vechii si inteleptii greci purtau alb in pat pentru a asigura vise placute.

Vindecare
Cromoterapia este o ramura a medicinei alternative care se concentreaza pe puterea de vindecare a culorilor. Exista sapte chakre in corpurile noastre, fiecare reprezentat de una dintre cele sapte culori care combinate devin albe. Cu alte cuvinte, albul este culoarea perfecta, reprezentand echilibrul perfect si armonie intre corp, minte si suflet.




<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: