Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


miercuri, 12 septembrie 2018

Călătoria sufletului spre Tărâmul lui Dumnezeu

"... este adevărat că centrul de control este sufletul, sau unitatea de conștientizare, sau conștiința omului, ceea ce se numește pur și simplu Eu, sau cauza. Direcționează acțiunile corpului și a mediului prin sisteme de relee emoționale. Funcția totală al Eu-lui, sufletul, este estimarea efortului. Acesta este secretul profund al călătorilor spirituali, agenți ai lui Dumnezeu, vehicule pentru Spiritul Divin pe care anticii o știau atât de bine.

Pitagora a fost unul dintre cei care era mai mult decât bine priceput în misterele magilor. El a învățat că este inutil pentru orice inițiat să se concentreze asupra chakrelor sau a centrilor coloanei vertebrale, dar și-a instruit discipolii să iasă prin partea superioară a capului (vârful capului) și să obțină controlul asupra corpului și a mediului de la distanță. Partea superioară a capului este punctul în care sinele uman se îmbină cu spiritul.

 A.Bailey: "Centrul lotusului cu mii de petale din vârful capului devine extrem de activ. Aceasta este centrul sintetic al capului și suma totală a tuturor celorlalte centre. Stimularea centrilor pe tot corpul este paralelă sau dublată de vivificarea (însuflețirea) concurentă a lotusul cu mii de petale.

Putem să ne gândim la acesta ca la un punct nemișcat sau centru în jurul căruia se învârte toată viața. Acesta este situat în partea de sus a sushumna și brahma nadi. Este punctul de emanație și dizolvare, ca și în involuție și evoluție.
Sushumna este un cuvânt sanscrit care înseamnă "foarte plin de har" sau "natură" și este, de asemenea, și numele nadi-ului central din corp. Anatomic, sushumna curge pe axa centrală a corpului prin măduva spinării.
Sushumna nadi este cel mai important nadi al corpului astral (emoțional).Atunci când prana curge liber prin sushumna, yoghinul poate ajunge la minte; totuși, atunci când impuritățile există în cealaltă nadis a corpului, prana nu este capabilă să curgă liber prin sushumna.Nadi sushumna conectează Muladhara chakra (rădăcina) la Sahasrara chakra (coroanei) și este calea pentru ascensiunea energiei kundalini de la baza coloanei vertebrale în sahasrara. 
Este considerat ca un canal central pentru fluxul de prana pe tot corpul si uneste toate celelalte chakre din corp. Fuzionarea lor este rezultatul creșterii evolutive. Când energiile kundalini au trecut mai departe de-a lungul canalului spinal eteric, ei intră în contact cu focul manas-ului, care radiază din centrul gâtului - de unde trebuie să se construiască podul eteric către focul spiritului, în cap, înainte de eliberarea ei. Copiii foarte mici au un loc moale în acest loc, unde deschiderea nu s-a închis.
Trebuie doar să observăm ochii și expresia copiilor pentru a ști că sunt mai aproape de spirit decât adulții. Pe măsură ce punctul se închide, copilul devine mai lumesc în perspectivă și expresie. Cei care doresc să fie inițiați în Conștiința Supremă sau în Împărăția interioară trebuie să devină ca și copii mici. 
Aceasta înseamnă că deschiderea trebuie să rămână la partea superioară a capului,la fel ca moalele capului ale unui copil. Această deschidere în partea de sus a capului este simbolizată în "Calea îngustă". Acesta e numele dat ușii mici, semnificative, dar bine păzite,intrarea la locul unde vine corpul-spirit și iese din sinele fizic. Explicația călătoriei sufletești este că învățătorul este sufletul fiecărui om, totuși el nu este sufletul fiecărui om, pentru că atunci când ne întrupăm - purtăm o mulțime de bagaje mintale când intrăm în această lume. 

Dar, pe măsură ce omul călătorește pe drumul spre Tărâmul lui Dumnezeu, în cele din urmă ajunge la poarta primei lumi cosmice. Aici este oprit, deoarece există o serie de obstacole pe care el și-a creat pentru sine, pe care trebuie să le depășească înainte de a trece prin poartă. Aceasta nu este o sarcină ușoară în viața spirituală pe care am luat-o; acesta este începutul căii spre călătoria către acele lumi îndepărtate ale universului cosmic al lui Dumnezeu. Trecem prin perfecționarea sufletului cu ajutorul acelor călători spirituali, care stau mereu lângă noi, așteptând apelul de asistență. Mintea și inima oricărei persoane care dorește să călătorească spre lumile interioare va trece prin pragul sau ușa sinelui interior și va fi supus purificării necesare cu ajutorul maestrului. Trebuie să lăsăm deoparte totul și să avem încredere totală în el. Trebuie să oprim tremuratul minții prin teroare.Toate atașamentele trebuie să cadă din mintea noastră și să lase doar un lucru pentru noi, iubirea pentru învățătura interioară, o iubire pentru lumina și sunetul lumilor cosmice. 
Dar de ce este el nemulțumit de tot? Aceasta se datorează faptului că totul este în locul său adecvat, iar activitatea atomului viu este în ordine divină, chiar până la chirpirea crichetului. Prin urmare, el privește pe toți ca pe un întreg sau pe unitate, în spațiu și timp, din și întorcându-se la fântâna divină. 
Apoi ajungem într-o stare de ființă care este fără sentimente sau gândire. Se aude un zgomot puternic, asemănător cu cel al tunetului, și o voce, nu o voce fizică,va vorbi din liniștea interioară.Dumnezeu, sau oricum EL este numit, apare sub forma de lumină și sunet. Acest sunet sau voce vorbește neofilului prin vocea interioară, dar aparent din afara luminii, spunându-ne că este Dumnezeu și totul este o expresie a Lui. Fiind divinitatea vie a fiecărui plan, El trebuie să fie preocupat de viața pe fiecare plan (nivel).Dar de ce este EL indiferent de întreg? Aceasta se datorează faptului că totul este în locul său adecvat, iar activitatea atomului viu este în ordine divină, chiar până la sunetul înalt. Prin urmare, EL privește pe toți ca pe un întreg sau unitate, de-a lungul spațiului și timpului, ieșind și întorcându-se la fântâna divină. El este detașat și indiferent de om, pentru că omul, ca spirit individual sau suflet, ceea ce noi numim Tuza, se va întoarce din nou în cel mai înalt tărâm al cerului într-o zi. 
Rezultă că arta și practica călătoriei sufletești trebuie să aibă loc.Trebuie să înțelegeți atunci că ghidul spiritual are atitudinea grijii iubitoare a tatălui față de copilul său. Fiecare suflet care atinge perfecțiunea poate mărturisi acest lucru.

Cei care au ajuns la granițele primei lumi, au bătut pe ușa pragului și au simțit groaza de a ieși în necunoscut, trebuie să învețe că curajul și credința în ei înșiși este răspunsul. În acest secol am dezvoltat conceptul de bază de a acorda prioritate securității corpului și minții, lăsând sufletul într-o stare nesigură. Filosoful francez Descartes a spus: "Gândesc,deci exist." Aceasta este o afirmație adevărată a lumii materialiste, dar este în opoziție directă cu toate științele spirituale. Sigur că arta călătoriei sufletești poate dezintegra instantaneu aceste concepte materialiste și poate aduce adevărata cunoaștere supranaturală a tuturor lucrurilor dincolo de lumea științelor fizice. 

Călătoria sufletului, separarea spiritului de corp, este un aspect al științei spirituale care nu trebuie să fie lăsat deoparte. Are loc, inconștient, în timpul somnului. La cei neinițiați sau cei care nu cunosc călătoria sufletului, sufletul, în general, părăsește corpul prin plexul solar sau zona stomacului. Pentru cei care folosesc tehnica astrală, sufletul părăsește corpul prin glanda pineală sau ceea ce se numește ochiul spiritual.Alte locuri unde părăsește sufletul corpul sunt: spatele capului, numit medulla alungită; lotusul cu mii de petale și, în sfârșit, centrul inimii, cunoscut de hinduși ca Anahata. 

Traseul timpului este un alt factor pe care doresc să-l explic pe scurt. În timp ce în acest corp sau în mantalele sale exterioare până în 5D, unde toate corpurile sunt lăsate și nimic nu rămâne decât sufletul pur, găsim ceea ce noi numim traseul timpului. Este traseul trecutului, prezentului și viitorului pe care fiecare viață individuală este trăită în timp ce se află în planurile inferioare. Suntem pe acest traseu al timpului fie că ne place sau nu. Dar odată ce ajungem la o înțelegere a acesteia și putem înțelege prezentul sau momentul - acea parte a traseului în care trăim acum - ajungem să înțelegem că noi toți trăim realitatea lui Dumnezeu, în acest moment, nu în viitor, nici în trecut, ci acum! Aceasta este esența lui Dumnezeu! Dumnezeu este! Prin urmare, dacă trăiți în prezent, veți fi în esența întregii realități și nu trebuie să vă gândiți la viitorul vostru. Isus a subliniat acest lucru în Predica Sa de pe Munte: "Nu vă gândiți la ceea ce mâncați, nici ce beți,nici la mâine, căci Dumnezeu vă dă toate lucrurile de care aveți nevoie".
Aceasta trăiește în momentul prezent al vieții voastre.
Puteți face acest lucru trăind în afara corpului fizic, dar trebuie să vă proiectați în lumile cerești pentru a scăpa de traseul timpului. Odată ce sunteți capabili să vă manipulați corpul spiritual, puteți să vă întoarceți înapoi pe traseul timpului și să corectați multe probleme care v-au deranjat. Aceasta face parte din procesul de control al ieșirii corporale. După ce ați învățat un anumit grad de control, încercați acest lucru cu privire la orice problemă care vă poate deranja.

 <*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: