Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


miercuri, 6 iulie 2011

Forta gandului

Uneori iti este dat in viata sa intalnesti anumiti oameni, sa citesti anumite carti, sa vezi anumite filme. De multe ori, oamenii sunt cei care pot avea un impact major asupra ta si de multe ori forta unui individ te poate face sa-ti revizuiesti modul de a gandi sau de a face lucrurile. Fiecare din noi in interiorul sau este un mic cautator al adevarului, al impliririi, al abundentei sau al fericirii. Imi place sa calatoresc, sa cunosc oameni, traditii, culturi, idei. Una din calatorii m-a marcat datorita unui om cu adevarat autentic. Un leader spiritual, un om de afaceri, un tata fericit, un om implinit. Ioan mi-a povestit cum a inceput afacerea, mi-a povestit de fetita lui, de modul cum isi petrecece timpul liber si cum isi conduce propria afacere.

- Ceea ce gandim noi devin actiuni iar toate gandurile noastre circula libere prin univers, mi-a spus Ioan
- Da, este vorba de „legea atractiei”, i-am spus eu
- Doar in oarecare masura, legea atractiei spune ca tu atragi in viata ta ceea ce gandesti, eu vorbesc de altceva si anume de „legea omnipotentei”!
- Si cum ar fi legea omnipotentei, am intrebat eu?
- Legea omnipotentei inseamna ca gandurile tale, nu te schimba doar pe tine, ii schimba si pe cei din jur si chiar intregul univers! Niciun gand pe care-l trimiti in univers nu ramane fara raspuns. Fie primesti tu ceva in schimb, fie primeste altcineva.
- De unde stii aceste lucruri?
- Marian, unele lucruri pot sa ramana invaluite in mister. 
- in regula. Povesteste-mi, l-am provocat eu.
- Ne trec zeci de mii de ganduri prin minte in fiecare zi. Unele cercetari arata ca am avea undeva la 60 000 de ganduri zilnic, majoritatea din ele inconstiente! Uneori gandurile au o legatura cu prezentul, alteori cu viitorul, uneori cu trecutul, iar alteori nu le gasim niciun sens si nicio pozitionare temporala. Avem impresia ca gandurile noastre sunt simple ganduri ele neavand niciun efect clar. Este numai o impresie. Din nou, cercetarile au aratat fara dubiu ca atunci cand gandim emitem anumite unde care ies in afara corpului nostru! intrebarea ar fi unde se duc aceste ganduri? La o distanta mai mare sau mai mica? influenteaza ele intr-un fel mediul sau nu? Ne influenteaza pe noi si pe cei din jurul nostru?
- Cred ca ne influenteaza, i-am raspuns eu
- Poate uneori ai stat langa o persoana care era trista! Nu de putine ori ai ramas si tu cu aceasta stare de tristete, alteori o persoana vesela ti-a transferat aceasta stare. Cand folosesc termenul de gand nu am in vedere gandirea rationala sau logica ci am in vedere tot ceea ce poate simti, gandi si imagina un om. La fel, intri intr-o incapere si simti o tensiune fara macar sa observi nonverbalul oamenilor, pur si simplu simti. A ne imagina ca ceea ce gandim nu are un impact asupra mediului incojuratoar poate fi o premisa buna, numai ca este mai putin demonstrabila. Mai degraba sunt suficiente dovezi ca oamenii pot comunica si dincolo de ganduri. De cate ori nu vi s-a intamplat sa stiti exact ce o sa se intample? De cate ori nu ati avut acelasi gand cu persoana de langa voi fara macar sa schimbati doua cuvine?

Sunt in totalitate de acord! 

Ioan isi continua povestirea.

Numeste universul oricum doresti: Divinitate, Dumnezeu, Energie sau altcumva. Poate iti va veni greu se crezi insa fiecare gand al fiecarui om nu ramane izolat in carapacea trupului. El merge in univers, deschide anumite canale de comunicare si intalneste alte ganduri. Noi nu doar trimitem ganduri in Univers ci si primim! Atunci cand primim un gand il numim o idee buna, o idee rea, inspiratie sau intr-un alt fel. Un grup de cercetatori japonezi au cercetat comportamentul unor maimute. Cateva din ele au fost invatate sa spele cartofii inainte de a-i manca. Pe masura ce au fost invatate mai multe maimute, in acelasi areal, maimute care nu vasusera nciodata ca acei cartofi au inceput sa fie spalati au inceput sa le spele si ele. Interesant nu-i asa?

Intr-un anumit sat, oamenii gandesc intr-un anumit fel, intr-un anumit oras la fel. Intr-o anumita tara la fel. Ar fi usor sa spunem ca la mijloc este vorba numai de ceea ce vedem insa este vorba de mai mult, este un mental colectiv constituit din forta gandului acelei comunitati! Omul poate fi definit prin ceea ce este, ceea ce face si ceea ce are. Ceea ce face si ceea ce are este determinat in mare masura de ceea ce este, de ceea ce simte si d imagineaza. Practic ceea ce facem si ceea ce avem este o proiectare a interiorului nostru in exterior. Uneori aceasta incercare de suprapunere a interiorului pe exterior nu este un fericita in sensul ca exista disonante, iar motivul pentru care se intampla acest lucru este ca nu ne-am clarificat in ceea ce priveste interiorul nostru.

- Poti sa fii putin mai precis? Iti sunt relativ clare ideile nu-mi dau seama exact unde vrei sa ajung 

Ioan continua: mai concret, forta gandului opereaza sub imperiul legii omnipotentei. Leagea omnipotentei spune ca ne putem influenta destinul din forta gandului utilizand doua cai simple:

Prima cale – Manifestarea legii omnipotentei in actiunile noastre

Orice gand pe care-l avem, la nivel neurologic, creeaza anumite conexiuni care ne pot sprijini sa avem un anumit comportament. Schimband modul in care gandim ne putem schimba actinile si ceea ce vom face. Mintea este asemenea unei gradini care trebuie cultivata si ingrijita. Cu cat vom da atentie mai mare buruienilor si ne vom plange de existenta lor cu atat mai mult atunci cand va veni vremea recoltei nu vom culege mai nimic. Buruienile trebuie smulse imediat pentru a da voie sa creasca ceea ce ne-am dorit ca mai apoi sa rodeasca. Multi oameni adora sa traiasca incojurati de buruieni si au un sistem bine pus la punct pentru a mentine aceasta stare. Ei cauta adepti si se conving singuri ca este mai bine asa.. Foarte posibil sa fie mai bine asa!

Cu totii ne dorim ca visele noastre sa devina realitate, insa cum ar putea deveni ceva realitate daca nu este nici macar visat. Gandul pe care-l ai se poate materializa in multe cazuri, poate intr-o forma diferita, poate uneri deloc, poate uneori mai mult decat ti-ai imaginat. Gandul pe care-l ai este samanta care va rodi mai tarziu. Nu toate semintele vor fi roditoare la fel cum nu toate gandurile vor duce neaparat la ceva bun. Gandul pe care-l sadesti in mintea ta poate pune pe pilot automat mai multe din zecile de mii de ganduri care-ti trec prin minte zilnic. Gandul pe care-l ai daca are la baza o dorinta puternica ar putea acapara aproape in toatalitate cele 60 000 de ganduri zilnice. Practic, ai avea o armata de ganduri la dispozitie care va cauta cai pentru ca gandul tau sa devina realitate. Gandurile pe care le ai produc anumite trasformari in interiorul tau, provoaca anumite stari care vor conduce la noi ganduri sau la noi actiuni. 

Trebuie sa fim atenti pentru ca gandurile noastre se manifesta in forma pura ele nu fac distinctie intre bine si rau, intre pozitiv si negativ. De exemplu atunci cand ai o teama cum ar fi aceea de a vorbi in public, pe masura ce te gandesti mai mult la acest lucru, pe aceeasi masura iti va creste teama. Gandul trebuie sa fie precis, perfect focalizat pe ceea ce-ti doresti, nu pe ceea ce nu-ti doresti.

Este totul clar pana aici?

Mai clar de atat nu se putea, povesteste-mi de a doua cale!

A doua cale – Manifestarea legii omnipotentei in gandurile noastre
Spuneam mai inainte cum orice gand pe care-l avem ne poate influenta ceea ce facem si ceea ce avem. Este un simplu lant de cauzalitate. Mai mult insa, orice gand pe care-l avem este conectat la Univers. Noi trimitem permanent ganduri in univers. Trimitem in univers bucurie, iubire, invidie, furie, incredere, mila, compasiune, daruire, contributie, etc. Gandurile pe care le avem rezoneaza de asemenea cu alte ganduri din univers, se cioncnesc, se intersecteaza sau rezoneaza. Asemenea undelor radio, gandurile noastre circula nestingherite prin univers. Creierul nostru nu are doar capacitatea de a trimite ci si de a receptiona. Aici intervine cu adevarat forta gandului. Atunci cand trimitem un gand deschidem un canal de comunicare care va fi folosit de univers pentru a ne trimite ganduri. Atunci cand trimitem bucurie, Universul va gasi o cale de a ne trimite bucurie prin acest filtru. Atunci cand trimitem ideea de a castiga bani Universul ne va trimite solutii, iar atunci cand ne gandim la saracie si probleme Universul ne va trimite saracie si probleme. 
Universul nu gandeste in locul tau, iti da posibilitatea sa primesti exact ceea ce ceri, ce-ti doresti sau ce gandesti. Sunt oameni care spun ca cei care au bani sunt raoi si trimit in univers invidie. Ce vor primi de la univers? Doar idei ca au dreptate si astfel banii se vor tine departe de ei. Iubind oamenii asa cum sunt, bucurandu-te daruind si ajuntand vei primi intotdeauna mai mult. Uneori universul mai face un pas si aduce in preajma ta oamenii de care ai nevoie sau lucrurile de care ai nevoie exact la momentul potrivit. De multe ori oamenii aceia erau chiar acolo numai ca nu ia-I vazut.
- Cu alte cuvinte gandurile noastre nu ne influeanteaza doar pe noi? ii influenteaza si pe ceilalti? Sau, cum imi dau seama exact de ideile pe care le primesc inapoi, daca sunt bune sau nu? am intrebat eu.
- Aici nu avem de-a face cu logica, uneori ideile pe care le avem parca nu ai nicio legatura cu realitatea. Mesajele primite nu au intotdeauna claritatea necesara. De exemplu, daca te vei gandi la o afacere, cel mai probabil cateva mii de oameni vor primi simultan aceeasi idee. Doar doi - trei o vor pune in aplicare, restul se vor plange. Universul comunica cu o viteza uimitoare. Atunci cand spui ca esti inspirat ai primit un gand. Gandurile pe care le primesti nu au o logica, uneori primesti gandul ca trebuie sa faci ceva diferit astazi, alteori primesti gandul ca trebuie sa incerci o idee de afacere, alteori ca trebuie sa suni cativa prienteni. A incerca sa deslusesti acest mecanism nu merita efortul decat dupa ce ai actionat. Uneori abia dupa ce actionezi iti dai seama care a fost scopul sau sensul. Exact asa s-a intamplat cu afacerea mea. M-am trezit intr-o dimineata ca trebuie sa fac asta. Nu aveam nimic, nici bani, nici relatii, nici economii. Pe masura ce am dat ideii teren sa se dezvolte au aparut solutii si oportunitati una cate una.

In acest malaxor puterea gandului si legea omnipotentei presupune ca tu sa-ti deschizi cat mai multe filtre catre univers. Deschide filtrul bucuriei, contributiei, abundentei si iubirii in primul rand. Avand aceste filtre deschise vei fi pregatit sa primesti oportunitati, bucurii si iubire. Fiecare clipa este o ocazie de a trimite un gand potrivit cu ceea ce-ti doresti. Vei vedea cum vei primi inapoi. Sa nu fii surpins pentru ca de obiecei poti primi mult mai mult decat te-ai astepta!

Ceea ce simti, gandesti si imaginezi conform primei cai se va traspune in viata ta. Armonizandu-ti gandirea iti armonizezi viata si relatiile cu cei din jur. Uneori este de ajuns sa trimitem un gand de bucurie sau iubire catre o persoana si lucrurile se rezolva ca prin magie. Iar, conform celei de-a doua cai tot ceea ce gandesti este trimis simultan si in univers si deschide filtre pentru ca tu sa primesti mai mult. 

Un sceptic ar putea sa spuna ca este imposibil, pentru ca nu crede ca trimitand anumite ganduri poti primi aceleasi ganduri. Este foarte posbil ca in cazul acestui sceptic leagea omnipotentei sa aiba cea mai mare aplicabilitate. El nu crede si universul ce-i va trimite? Dovezi si solutii ca are dreptate! Este un paradox minunat care-ti poate aduce mai multa implinire si mai multa bucurie in viata ta.

Poate ai dovezi in viata ta ca lucrurile stau asa cum sunt descrise sau poate ai dovezi contrarii!

Felicitari, in ambele cazuri demonstrezi omnipotenta ta ca individ in acest maret Univers! - Ioan, ce alte lucruri ai mai invatat in calatoriile tale?
- Marian, aplica legea omnipotentei timp de cel putin doua saptamani si foarte curand ne vom reintalni! 
- Esti mai puternic decat pari si iti imaginezi!

Scris de Marian Rujoiu
Manager Extreme Training
www.traininguri.ro
www.marian-rujoiu.ro

Niciun comentariu: