Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


joi, 13 martie 2014

Renuntarea la miturile si convingerile invechite



Cum renunti la miturile si convingerile invechite - cum faci saltul la o viziune care imbratiseaza fiinta umana in mediul ei planetar? In societatile contemporane exista mai multi factori care pun piedici trecerii la o viziune mai buna. Felul cum sunt crescuti copiii le reduc capacitatile de invatare si creativitate; felul in care tinerii traiesc lupta pentru supravietuirea materiala duce la frustrare si resentimente. La adulti, acest lucru duce la o varietate de comportamente compensatorii, datatoare de dependenta si compulsive. Rezultatul consta in perpetuarea oprimarii sociale si politice, a competitiei nemiloase pentru resurse si piete, a intolerantei culturale, a infractionalitatii si a lipsei de preocupare fata de mediu. A trai unii cu altii, nu unii impotriva altora, a trai intr-un mod care nu le fura altora sansa la viata, a ne pasa de soarta saracilor si a neputinciosilor, ca si de soarta naturii, toate acestea necesita o perspectiva mai matura - o crestere interioara semnificativa.


In lumea actuala, adevarata crestere interioara nu se obtine usor; totusi, unii oameni au obtinut-o. Unii dintre ei au trait experiente care le-au transformat viata. Astronautii, spre exemplu, au avut privilegiul de a privi Pamntul din spatiul cosmic; ei au vazut o lume pretioasa, fara granite, caminul tuturor oamenilor si al tuturor vietatilor. S-au intors schimbati. Si-au dat seama cat de meschine si de superficiale sunt disputele pentru privilegii si puteri, cand traim pe o planeta splendida, unica in acest colt al Universului. 

O alta experienta care transforma viata si modul de a gandi este cea a intoarcerii de pe pragul mortii. Oamenii care au avut o experienta in apropierea mortii revin la viata cotidiana cu o constiinta profund schimbata. Nu se mai tem de moarte. Dobandesc pacea launtrica, au empatie fata de ceilalti, un respect profund fata de natura si nutresc o apreciere reinnoita fata de miracolul existentei.
Experientele religioase si spirituale profunde sunt si ele propice pentru cresterea interioara. Oamenii care practica intens meditatia sau rugaciunea stiu ca diferentele dintre oameni, din cauza sexului, rasei, culorii, limbii, convingerilor politice sau credintelor religioase, nu inseamna ca sunt separati unii de altii. Ei isi dau seama ca William James a avut dreptate: suntem precum insulele marii - separati la suprafata, dar legati unii de altii in adanc. Exista niveluri ale existentei la care nu doar comunicam unii cu altii, ci ajungem sa facem parte unii din altii.

Exista si cai mai accesibile spre crestere interioara. Ne putem deprinde sa ajungem la o mai buna unificare a corpului cu mintea. Cei mai multi dintre noi am pierdut contactul cu propriul corp. Suntem mereu preocupati si ocupati cu sarcini si aspiratii, cu sperante, temeri si griji. Ne folosim corpul asa cum ne folosim masina sau computerul: ii dam comenzi sa ne duca unde vrem sa mergem si sa faca lucrurile pe care le vrem facute. Traim in mintea noastra, cu prea putin timp si dorinta de a trai cu intregul corp. Ne pierdem pamantul de sub picioare.

Ancorarea in propriul corp este primul pas; el trebuie urmat de un altul. Stresurile si presiunile existentei ne influenteaza si viata afectiva, care necesia, la randul ei, atentie. Nu ca am pierdut contactul cu trairile noastre afective - suntem prea constienti de ele o mare parte din timp. Dar sunt adesea trairile afective gresite. Sentimentele negative, precum furia, ura, frica, anxietatea, suspiciunea, gelozia, dispretul si indiferenta, domina curusl vietii in societatea moderna. Aceste sentimente rezulta din experiente de o viata, predominant negative. Cu unele exceptii, chiar si educatia din copilarie se bazeaza pe intariri negative precum pedeapsa si amenintarea esecului. Trairile afective pozitive, precum iubirea si afectiunea, sunt cele care ne conserva familia si cercul de prieteni, dar de multe ori, aceste aspecte ale vietii sunt sacrificate sub presiunea muncii si a luptei pentru existenta. Trairile afective pozitive pot fi activate in contextul relatiilor de dragoste si afectiune cu cei din jurul nostru si, de asemenea, pot fi generate de contactul cu natura: contemplarea seninatatii unei pajisti insorite sau a unui lac linistit, a frumusetii unui apus de soare, a imaginii maiestuaose a unui munte sau a puterii formidabile a marii pe timp de furtuna.

din cartea "Transformarea cuantica la nivelul creierului global" de Ervin Laszlo




<*toate drepturile rezervate*> 

Niciun comentariu: