Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


duminică, 26 februarie 2017

10 boli transmisibile pe calea spirituala
10 boli transmisibile pe calea spirituala
Daca ne uitam in jur, vedem ca si in viata spirituala sunt la fel de multe labirinte ca si in orice alt domeniu al vietii. Intr-adevar noi credem ca daca o persoana a meditat timp de cinci ani, sau practica yoga de zece ani, atunci el este mai inaltat decat ceilalti? In cel mai bun caz el este un pic mai constient la problemele lui – un pic.Acest gand m-a determinat sa scriu despre dezvoltarea unei bune judecati a cailor spirituale confuze din ultimii 15 ani – cum ar fi putere, iluminare, guru, scandaluri, psihologie, nevroze. Aici putem include si motivatia neclara din lipsa cunoasterii a persoanelor doritori de dezvoltare spirituala.
In timpul calatoriilor mele, m-am intalnit cu multi profesori spirituali si sute de practicanti. Aproape m-a doborat perceperea, recunoasterea cum punctele de vedere spirituale, trairile sufletesti, experientele sufletesti si viziunea asupra lumii sunt “infectate” intr-o maniera insidioasa si abia perceptibila de erori conceptuale. Aceste erori isi au radacina in atitudinea imatura si in confuzia intelegerii noastre a principiilor spirituale.
Am adunat o lista cu zece boli transmisibile pe cale spirituala – lista nu are un caracter exhaustiv, dar merita sa oferim o atentie cuvenita in vietile noastre:

1. Spiritualitate instantanee

Intr-o cultura unde sunt apreciate viteza, efectuarea multipla a lucrurilor, rezultate imediate, exista o mare sansa ca spiritualitatea sa devina spiritualitate instantanee. Acest lucru nu este nimic mai mult decat o viziune colectiva despre eliberarea usoara si rapida a suferintei umane din existenta. De un lucru putem fi siguri: transformarea spirituala niciodata nu este rapida!

2. Spiritualitate falsa

A ne comporta, vorbi, imbraca,exact cum ne inchipuim un om spiritual. Spiritualitatea astfel imitata are la fel de mult de a face cu spiritualitatea reala ca si un material imprimeu de leopard cu pielea de leopard original.

3. Motivatie confuza

Desi dorinta noastra pentru crestere spirituala este pura si adevarata, de multe ori se amesteca anumite nevoi, cum ar fi iubirea, apartenenta undeva, dorinta de a umple golul interior,acea imagine ca urmand o cale spirituala vom scapa de suferinte, precum si acea nazuinta de a fi mai speciali, mai buni, chiar de a fi cei alesi.

4. Identificarea cu experienta spirituala

Eu-l se identifica cu experienta spirituala, si credem ca noi insine suntem acel lucru cu care ne-am intalnit in timpul experientei. In cele mai multe cazuri, aceasta stare nu va dura mult timp, dar se poate prelungii la cei care se cred pe ei insisi un om iluminat si / sau activeaza ca si profesori spirituali.

5. Ego-ul spiritualizat

Aceasta apare atunci cand personalitatea unui om egocentric este sprijinit de ideile si conceptele spirituale, astfel consolidandu-se in continuare ego-ul. Rezultatul in acest caz este o structura de personalitate “antiglont”, deoarece atunci cand ego-ul se spiritualizeaza , ne delimitam, pur si simplu ne taiem de influente noi, de ajutor, de opinii, de parerile constructive. Devenim inaccesibili, blocandu-ne astfel de cresterea spirituala – desigur toate acestea in numele spiritualitatii.

6. Masele autoproclamate ale invatatorilor spirituali

In zilele noastre functioneaza multe scoli spirituale si varsa incontinuu oameni care cred despre ei insisi ca sunt maistrii iluminati, al caror nivel de constiinta reala ramana mult in urma. Functioneaza ca o banda rulanta spirituala: vino, preia focul, simte si tu, si bumm, te-ai iluminat, de acum incolo si tu esti in masura sa-i iluminezi pe ceilalti in acelasi mod. Problema nu sunt invataturile , ci faptul ca acesti invatatori se dau drept maistrii spirituali.

7. Mandria spirituala

Apare atunci cand un practicant, ca urmare a mai multor ani de munca asidua ajunge la un anumit nivel de intelepciune, iar acest rezultat este utilizat pentru a se izola de la alte experimente suplimentare. Sentimentul de superioritate este, de asemenea, o cale spirituala de raspandire a bolii, si ea se manifesta prin ideea ca noi suntem mai buni, ne consideram mai intelepti decat altii, pentru ca noi suntem spirituali.

8. Spirit de grup, cunoscut sub numele de boala ashram

O comunitate spirituala stabileste standarde adecvate de gandire, vorbire, imbracaminte. Acele persoane si comunitatile care au fost infectate cu spiritul grupului, resping pe acei oameni care prin atitudine si situatii , nu respecta regulile nescrise ale grupului.Revin cu precizarea ca nu este vorba de grupurile de pe facebook.

9. Senzatia de ales

Credinta ca grupul nostru este mai avansat spiritual, mai iluminat, mai aproape de Adevar – cu alte cuvinte mai bun decat celelalte grupuri, si nu ma refer aici la grupurile de pe facebook ☺ . Exista foarte multe grupuri raspandite pe tot globul, unele sunt discrete ,abia stim cate ceva despre ele, alte grupuri, din contra, sunt foarte “mandre” si cunoscute. Dar, exista o mare diferenta atunci cand o persoana isi gaseste calea cea mai potrivita, invatatorul, comunitatea, sau gaseste Singura Cale Adevarata.

10. Virusul mortal: “eu am ajuns la destinatie”

Aceasta boala este atat de grava incat poate fi fatala pentru dezvoltarea, cresterea noastra spirituala. In credinta ca noi deja am ajuns la destinatia finala a calatoriei noastre spirituale. Odata ce aceasta credinta intra in mintea noastra, evolutia noastra se termina.

In conformitate cu invataturile lui Marc Gaffni
“Esenta iubirii este acceptarea”, asa ca esenta iubirii de sine este auto-acceptarea. Poti iubi cu adevarat doar un om pe care efectiv il vezi clar – inclusiv pe tine insuti.”


Cred ca punctul critic in orientarea caii spirituale este sa recunoastem tulburarile de personalitate si autoamagirea. Pentru acest lucru avem nevoie de o cantitate buna de simtul umorului si de sprijinul prietenilor adevarati. Atunci cand ne lovim de obstacole pe drumul nostru spiritual, de disperare, de indoiala si deprecierea stimei de sine, trebuie sa avem incredere in noi insine si in ceilalti, ca intr-adevar aducem o schimbare in lume.


<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: