Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


duminică, 10 iunie 2012

Sapte pasi

Sapte pasi pentru a va elibera de dominatia ego-ului - Wayne W. Dyer

Sapte sugestii, care sa va ajute sa transcedeti ideile adanc inradacinate in legatura cu importanta de sine. Toate acestea sunt menite sa va impiedice sa va identificati, in mod fals, cu ego-ul plin de sine.

1. Nu va mai simtiti ofensati.
Comportamentul celorlalti nu reprezinta un motiv sa nu mai functionati cum trebuie. Ceea ce va ofenseaza, nu face altceva decat sa va slabeasca. Daca va aflati in cautarea ocaziilor in care sunteti ofensati, le veti gasi la fiecare pas. Este lucrarea ego-ului vostru, care incearca sa va convinga ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. Puteti insa deveni oameni care apreciaza viata, potrivindu-va astfel cu Spiritul universal al Creatiei. Nu puteti atinge puterea intentiei, fiind ofensati. Bineinteles ca actionati pentru eradicarea ororilor din lume, care isi au originea in masiva identificare cu ego-ul, dar ramaneti in pace. Dupa cum ne aminteste „Cursul in Miracole”: Pacea este Dumnezeu, voi care sunteti parte din Dumnezeu nu aveti cum sa fiti acasa, decat in pacea lui. Fiintarea este a lui Dumnezeu, voi care sunteti parte din Dumnezeu nu puteti fi acasa, decat in pacea lui. Fiind ofensati, creati aceeasi energie distructiva care v-a ofensat de la inceput si asta conduce la atac, contra-atac si razboi.

2. Renuntati la dorinta de a castiga.
Ego-ului ii place foarte mult sa ne imparta in castigatori si perdanti. Urmarirea cu obstinatie a victoriei, reprezinta un mijloc foarte sigur de a evita contactul constient cu intentia. De ce? Pentru ca, pana la urma, este imposibil sa castigi de fiecare data. La un moment dat, tot va fi cineva mai rapid, mai norocos, mai tanar, mai puternic si mai destept – si atunci va veti intoarce la a va simti nevrednici si neinsemnati.
Voi nu sunteti castigurile sau victoriile voastre. E posibil sa va placa competitia si sa va distrati intr-o lume in care a castiga inseamna totul, dar nu trebuie sa ramaneti acolo, in gandurile voastre. Nu exista perdanti, intr-o lume in care avem cu totii aceeasi sursa de energie. Tot ce puteti spune, intr-o anumita zi, este ca v-ati aflat la un anumit nivel, in comparatie cu nivelele celorlalti din ziua respectiva. Dar astazi este o alta zi, cu alti competitori si cu noi circumstante de avut in vedere. Sunteti tot aceeasi prezenta infinita, intr-un corp care este cu inca o zi (sau cu zece ani) mai batran. Renuntati la nevoia de a castiga, nemaifiind de acord cu ideea ca opusul lui a castiga, este a pierde. Asta este teama ego-ului. Daca astazi corpul vostru nu actioneaza intr-un mod castigator, nu conteaza, atata timp cat nu va identificati complet cu ego-ul vostru. Fiti obsrevatorul, cel care urmareste si se se bucura de toate, fara sa fie nevoie sa castige niciun premiu. Fiti impacati si acordati asta cu energia intentiei. Si ironia este ca, desi nu veti observa, vor aparea cu atat mai multe victorii de felul acesta in viata voastra, cu cat le urmariti mai putin.

3. Renuntati la nevoia de a avea dreptate.
Ego-ul este sursa multor conflicte si disensiuni, pentru ca va impinge in directia cautarii greselilor celorlalti. Atunci cand sunteti ostili, va deconectati de la puterea intentiei. Spiritul creativ este bland, iubitor, receptiv si lipsit de furie, resentimente sau amaraciune. Daca renuntati la nevoia de a avea dreptate, in discutiile voastre si in relatii, este ca si cum i-ati spune ego-ului: Nu sunt sclavul tau. Vreau sa adopt blandetea si resping nevoia ta de a avea dreptate. De fapt, ii voi oferi acestei persoane o sansa de a se simti mai bine, spunandu-i ca are dreptate si multumindu-i pentru ca m-a indreptat in directia adevarului.
Atunci cand renuntati la nevoia de a avea dreptate, sunteti capabili sa va intariti conexiunea cu puterea intentiei. Dar tineti minte ca, la randul sau, si ego-ul este un luptator hotarat. Am vazut oameni care au pus capat unor relatii – de altfel. frumoase – din cauza ca au ramas agatati de nevoia de a avea dreptate. Va cer cu insistenta sa renuntati la nevoia generata de ego, de a a avea dreptate, oprindu-va in mijlocul unei dispute si intrebandu-va: Vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit? Atunci cand alegeti starea fericita, iubitoare, spirituala, conexiunea la intentie vi se intareste. Aceste momente conduc, pana la urma, la extinderea noii vostre conexiuni la puterea intentiei. Sursa universala va incepe sa colaboreze cu voi, la crearea vietii pe care se intentiona sa o traiti.

4. Renuntati la nevoia de a fi superior
 A fi cu adevarat nobil, nu inseamna a fi mai bun decat altcineva. Inseamna a fi mai bun decat erai inainte. Ramaneti concentrati asupra evolutiei voastre, avand o constiinta constanta a faptului ca nimeni de pe planeta nu este mai bun decat oricare altul. Cu totii ne tragem din aceeasi forta creatoare a vietii. Cu totii avem misiunea de a realiza esenta care ne este destinata – si ne este disponibil tot ce avem nevoie, pentru a ne implini destinul. Nimic din toate acestea nu este posibil, daca te vezi ca fiind superior altora. Este o vorba veche – dar, fara indoiala, adevarata – ca suntem cu totii egali in fata lui Dumnezeu. Renuntati la nevoia de a va simti superiori, vazand cum Dumnezeu se desfasoara in toti. Nu ii evaluati pe ceilalti, pe baza felului in care arata, a realizarilor, a posesiunilor si a altor indicatori ai ego-ului. Atunci cand proiectati sentimente de superioritate, asta primiti inapoi – ceea ce conduce la resentimente si, in cele din urma, la sentimente ostile. Aceste sentimente devin un vehicol ce va poarta din ce in ce mai departe de intentie. Cursul in Miracole se refera la aceasta nevoie de a fi speciali si superiori. A fi special conduce intotdeauna la comparatii. A fi special se bazeaza pe o lipsa vazuta in altcineva si pastrata prin cautarea si mentinerea la vedere, a tuturor lipsurilor care pot fi percepute.

5. Renuntati la nevoia de a avea mai mult.
 Mantra ego-ului este mai mult. Oricat de multe ati realiza si ati dobandi, ego-ul va insista ca nu e de ajuns. Va veti afla intr-o permanenta stare de efort sustinut, eliminand posibilitatea de va atinge vreodata telul. Cu toate acestea, in realitate l-ati si atins. Si modul in care alegeti sa folositi acest moment prezent al vietii voastre, reprezinta propria voastra alegere. Ironia este ca, atunci cand va opriti din a dori mai mult, primiti din ce in ce mai mult din ceea ce v-ati dorit in viata. Dearece va detasati de nevoie, vi se pare mai usor sa dati si voi mai departe, deoarece intelegeti cat de putin aveti nevoie, pentru a fi satisfacuti si impacati.
Sursa universala este multumita cu ea insasi, se extinde constant si creaza viata noua – niciodata nu incearca sa se ataseze de creatiile sale, din propriile motive egoiste. Ea creaza si elibereaza. Atunci cand renuntati la nevoia ego-ului de a avea mai mult, va unificati cu acea Sursa. Voi creati, atrageti catre voi si eliberati, fara sa cereti mai mult decat va iese in cale. In postura de om care apreciaza orice ii iese in cale, invatati lectia foarte puternica pe care a predat-o Sf. Francisc din Assisi: ...daruind vei dobandi. Permitandu-i abundentei sa curga in jurul vostru si prin voi, va aliniati la Sursa voastra si garantati ca aceasta energie va continua sa curga.

6. Renuntati sa va identificati pe baza realizarilor voastre
 Acesta poate fi un concept foarte dificil, daca va ganditi ca voi sunteti realizarile voastre. Dumnezeu scrie toata muzica, Dumnezeu canta toate cantecele, Dumnezeu construieste toate constructiile, Dumnezeu este sursa tuturor realizarilor voastre. Aud ce tare protesteaza ego-ul vostru. Oricum, ramaneti acordati la aceasta idee. Totul vine de la Sursa! Voi si cu mine suntem una! Voi nu sunteti acest corp si realizarile sale. Sunteti observatorul. Observati totul si fiti recunoscatori pentru capacitatile pe care le-ati acumulat. Acordati insa intreg creditul puterii intentiei, care v-a adus in existenta – si din materializarea careia faceti parte. Cu cat aveti mai putina nevoie de a vi se recunoaste meritele pentru realizarile voastre si cu cat ramaneti mai conectati la cele sapte fete ale intentiei, cu atat sunteti mai liberi sa realizati si cu atat mai multe ocazii va vor iesi in cale. Atunci cand va atasati de aceste evenimente si credeti ca voi singuri faceti toate lucrurile respective, va indepartati de pacea si reunostinta fata de Sursa voastră.

7. Renuntati la reputatie.
 Reputatia voastra nu sta in voi. Prin urmare, nu aveti niciun control asupra ei. Daca vorbiti cu 30 de oameni, veti avea 30 de reputatii. A va conecta la intentie inseamna sa va ascultati inima si sa va purtati, bazandu-va pe ceea ce va spune vocea interioara ca este scopul vostru aici. Daca sunteti prea preocupati cu modul in care veti fi perceputi de toata lumea, atunci va deconectati de la intentie si le permiteti opiniilor celorlalti sa va ghideze. Aici e lucrarea ego-ului vostru. Este o iluzie care se aseaza intre voi si puterea intentiei. Nu e nimic ce nu puteti face, cu exceptia cazului in care va deconectati de la sursa de putere si va lasati convinsi de faptul ca scopul vostru este acela de a le dovedi celorlati, cat de priceputi si de superiori sunteti, cheltuindu-va energia in incercarea de a va construi o reputatie imensa printre alte ego-uri. Faceti ceea ce aveti de facut, doar pentru ca va indruma astfel vocea interioara, cea care e mereu conectata la si recunoscatoare fata de Sursa voastra. Ramaneti atenti la scop si detasati-va de rezultate, asumandu-va responsabilitatea pentru ceea ce este in voi – caracterul vostru. Lasati ca reputatia sa v-o dezbata altii – asta nu are nimic de-a face cu voi. Sau, dupa cum spune titlul unei carti: Ce crezi tu despre mine, nu este treaba mea!


Niciun comentariu: