Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


luni, 25 iunie 2012

Traind in Lumina si cateva tehnici speciale de meditatie


Traind in Lumina

 carte aparuta in 25-8-2004 – scris de maestrul meu special , Guruji Krishnananda
« Permite ca toata lumea sa ia Lumina. Permite ca toti sa traiasca in Lumina. » 
Aceasta este un ghid pentru viata de fiecare zi, adevaruri de baza, simple linii directoare si tipuri de exercitii pentru o viata Spirituala plina de pace si implinire sufleteasca. Este non-religios si non-sectar.

Traind in Lumina este de a trai in Dumnezeu. A trai in Constiinta Pura. Este de a trai aceasta viata sensibil si complet aici, fara a ne duce la manastiri. In general, noi traim departe de Viata, cautand Spiritualitatea in medii, domenii indepartate, nestiind ca este in noi ; nestiind ca daca ne vom ridica la un nivel de puritate gandurile, emotiile si faptele, ajungem la Dumnezeu. Traind in Lumina este de a avea sentimente, emotii, a gandi si actiona in cel mai inalt si cel mai pur mod. Este de a trai in Constientizarea cea mai Inalta.
Nu exista timp separat pentru a trai in Lumina. Este tot timpul. Nu exista perioada separata pentru aceasta in viata, cum ar fi ca ne vom gasi timp dupa ce ne maritam fiica sau dupa ce ne vom construi casa. Noi nu realizam ca inainte de a ne ridica Cantecul Divin, am putea fi bolnavi sau mortea sa se holbeze la noi.
Traind in Lumina este traiesc Acum, Azi si in Acest moment.

Unele adevaruri cunoscute si necunoscute

Cunoasterea aduce intelepciunea. Intelepciunea ajuta sa traim in mod corespunzator si in pace. Haideti sa intelegem anumite adevaruri care ne fac mai intelepti.
In primul rand, a fost Lumina. Si de la Lumina s-a nascut lumea. Toata Viata a aparut la diferitele nivele ale Creatiei. Noi am fost cu Lumina ca si particule de lumina, numite suflete. Am dorit sa experimentam viata in lumi noi. Noi am venit jos, pe pamant sub indrumarea celor sapte suflete speciale care si-au luat responsabilitatea de a ne ghida inapoi in lumea noastra. Ei au fost numiti mai tarziu, cei Sapte Arhangheli sau Sapte Intelepti sau cum ii mai stim , Consiliul Cosmic al Inteleptilor.
Ei au conceput o tehnica pentru a sterge karma, numind-o meditatie. Multi oameni practica meditatia, curatand karma si mergand inapoi in lumea noastra de Lumina. Si multi altii vin jos. Cei Sapte Intelepti au fost de acord sa-i ajute si pe ei. Cei care nu si-au limpezit karma, s-au nascut iarasi si iarasi, colectand din ce in ce mai multe karme. Stratul de karme a continuat cu ingrosarea fiecarei nasteri si atingand un anumit nivel, si facultatile noastre speciale si cele 13 abilitati de a vedea si comunica cu cei Sapte Intelepti, care nu sunt intr-un trup fizic si au ramas in trupurile astrale, s-au pierdut. Astfel, Consiliul Batranilor au ales un grup de voluntari care ii pot vedea si comunica cu ei, ghidand astfel pe cei care au pierdut contactul cu ei. Au trecut milioane de ani. Activitatea celor Sapte Arhangheli si a asistentilor lor, numiti Intelepti, inca continua. In aceasta scurta istorie a omenirii, exista raspunsuri la intrebari de genul, « Cine suntem noi ? », « De ce suntem aici ? », « Unde vom merge de aici ? » si « De ce ne reincarnam din nou si din nou ? »

Noi existam aici, in acest plan fizic. De asemenea , existam  intr-un plan subtil, in planul Astral, simultan. Acest fapt este de mare importanta deoarece evenimentele apar mai intai in planul Astral si, dupa 72 ore, acestea se manifesta in planul fizic. In timpul acestor 72 ore este posibil sa se modifice sau chiar se pot preveni evenimentele din planul fizic care sunt periculoase, daunatoare, nocive, negative, cum ar fi accidente, boala, etc.
Dar in primul rand, noi trebuie sa devenim constienti de ele. Si cum putem deveni constienti de ele ?
Exista cateva tehnici simple care releva faptul ca anumite evenimente au avut loc in planul astral cu 72 ore mai devreme. Uneori avem premonitia unui incident, accident, cateva sclipiri ale viitorului, evenimente in visele noastre, cum ar fi trairile.
Sa exercitam prudenta despre evenimentele prevazute. Mai mult decat orice, putem medita. Multi nu sunt constienti de faptul ca Meditatia este un instrument puternic care modifica destine. Destinele individuale si ale natiunilor s-au schimbat cu mari eforturi Spirituale.

Odata ce am ales si incepem sa traim in Lumina aici, tot ajutorul vine la noi. Lumina, Dumnezeu, ne ofera cunoasterea si puterea Lui. Prin iluminare ne dam seama ca suntem particule de Lumina, suflete, nu corpurile noastre. Aceasta constatare are loc la nivel de intelect. Dar nu este suficient. Trebuie sa experimentam efectiv ca suntem Lumina. Acest lucru se intampla la nivel de suflet, dincolo de nivelul de intelect, in timpul meditatiilor adanci. Aceasta experienta apoi se manifesta in viata noastra -  in gandurile, emotiile si faptele noastre. Chiar si cateva clipe de a experienta granitele Samadhi-lui, un nivel mai ridicat de meditatie concentrata, sunt suficiente pentru a transforma vietile noastre.
Noi trebuie sa intelegem ca numai Experienta aduce Transformarea. Si lectura, contemplarea si cercetarea ne dau experienta. Dar Auto-Intrebarea , ar trebui sa continue dincolo de intelect, in taramurile mistice. Iluminarea, Realizarea-Dumnezeu si Realizarea-Sinelui sunt in esenta aceleasi. Acestea sunt experientele reale in straturile superioare ale Constiintei. Este Mukti, Eliberarea, eliberarea finala; eliberarea din toate atasamentele. Aceasta este eliberarea din toate robiile acestei lumi, (descarcerarea finala a sufletului din samsara, roata vietii si a pune capat tuturor suferintelor, implicit in a fi suspus la ciclul de moarte repetate si renastere). vezi http://spirituminfinitum.blogspot.ro/2012/03/constiinta-christica-sau-natura-ta.html

Traim partial si nu deplin. Suntem aici, pe acest pamant, de a experimenta diversitatea din Creatie. Trebuie sa experimentam slava lui Dumnezeu intr-un apus de soare, intr-o luna plina, in zborul unei pasari, intr-un poem, melodie sau zambetul unui copil. Experimentarea a tot ce este frumos, natural si plin de viata, este spiritual. Multi dintre noi nu realizeaza acest lucru. Trebuie sa celebram Viata deoarece vine de la Dumnezeu.

Un Intelept este o fiinta radianta. El radiaza Lumina, Iubire, Pace, Putere si Intelepciune in Lumina.  Multi dintre ei au lucrat sub indrumarea celor Sapte Arhangheli sau independenti, si toti fac aceasi munca de ghidare a oamenilor, de a deveni Divini si de a se intoarce la Sursa. Ei ii ajuta si protejeaza , de asemenea, pe toti cei care aleg sa urmeze Lumina. Ei exista in lumile Astrale cele mai inalte si de acolo monitorizeaza viata de pe
pamant cu abilitatile lor extraordinare. Unii dintre ei vin printre noi , luand forma fizica tocmai pentru a ne calauzi spre Lumina.

Un Maistru este acel cineva care ne ia din intuneric si ne indreapta spre Lumina. Maistrul este Dumnezeul insusi. El lucreaza prin maistrii umani care canalizeaza Cunostintele Lui si Energiile. Cand suntem pregatiti, apare Maistrul. Il vom recunoaste pe EL cu perceptiile noastre interioare. Astfel, incepe drumul nostru spiritual, scopul fiind o schimbare radicala in calitatea vietii, astfel incat acesta devine permanent o expresie a Adevarului in eternul ACUM,este spiritual rodnica daca reuseste sa aduca viata fiecareia in ton cu scopul divin, care este de a permite tuturor se se bucure de constient, de starea Dumnezeu.

Cateva linii directoare
Intotdeuna sa pastrati o atitudine pozitiva fata de Viata, fara cartiri, plangeri sau blesteme. Vibratiile pozitive aduc Pace si Lumina. Mereu traieste in Constiinta lui Dumnezeu. Ganditi-va la Lumina din voi. Incercati sa priviti spre Lumina. Vorbiti cu Lumina.Veti fi surprinsi sa aflati ca Lumina va raspunde. Nu va faceti griji cu privire la vreo tehnica. Corespondati cu Iubirea. In Iubire nu sunt necesare tehnici. Spuneti toate intrebarile, indoielile, problemele Luminii. Si ascultati. Noi nu ascultam si vorbim incontinuu. Daca am asculta, am auzii Vocile Tacerilor Vorbind. Noi primim toate raspunsurile, clarificarile si orientarile. Fa un companion din Dumnezeu.

Nu fugi de responsabilitati si nu fi timid la provocarile vietii. Mergand in pelerinaje la manastiri fara indeplinirea indatoririlor si responsabilitatilor noastre , este pura evadare. Aceasta nu este spiritualitate. Conecteaza-te la Lumina din interior si la viata cinstita. Vei obtine tot ajutorul. Nu te baza in intregime pe logica.Multe adevaruri se afla dincolo de cadrele logicii, in taramurile mistice, care pot fi atinse doar prin meditatie. Mediteaza si experimenteaza adevarul si manifesta-le in viata ta.

Puritatea are propria putere. Fii pur in ganduri si emotii. Vibratiile lor creaza armonie in in interiorul si in jurul tau. Ei , de asemenea, te protejeaza.

Nu rani pe nimeni. Aminteste-ti mereu ca ce aruncam vine inapoi la noi multiplicat. Cand ranim pe altii, ne doare pe noi insine mai mult.

Cultiva smerenia. Smerenia ne duce mai aproape de Dumnezeu. Smerenia ne ajuta sa ne predam. Renuntarea este pasul final in drumul spiritual. Atunci cand ne predam, vom deveni una cu Dumnezeu. Atunci, toate problemele noastre vor disparea, toate suferintele noastre dispar si toate intrebarile si indoielile finale. Tot intunericul dispare. Noi traim in Lumina. Noi traim in Dumnezeu.

MEDITATIA
Dumnezeul este principalul obiectiv de meditatie. Asa l-au conceput Inteleptii. Acest lucru trebuie sa fie reamintit in mod clar, deoarece in bazarul Spiritual, exista prea multe aberatii, diluatii si explicatii inselatoare.
Cea mai mare experienta in meditatie ne aduce o intelepciune si o putere interioara enorma, care ne ajuta sa ducem o viata pasnica si corecta. Meditatia mareste puterea de memorie si de concentrare. Meditatia ascute intuitia si arde karma noastra. Acestea sunt doar o parte din beneficii. Meditatia ne transforma, creste calitatea vietii si ne duce spre Dumnezeu.

Cum putem medita ?
Ei bine, aici este o tehnica simpla, dar foarte puternica. Aceasta singura tehnica, in cazul in care este practicat in mod regulat, ne duce la cel mai inalt nivel de Spiritualitate. Dar meditand sub indrumarea unui Maistru, este intotdeuna avantajoasa.

Tehnica
Stai confortabil cu fata spre Nord. Inchideti ochii si relaxeaza-te. Inspira si expera incet, de trei ori. Apoi repeta « OM » in tacere si incet, gandandu-te la o lumina alba stralucitoare in corpul tau, minim 27 minute. Apoi, intinde-te cateva minute si relaxeaza-te.
Cateva sfaturi
Cel mai bun timp pentru meditatie este cu 30 minute inainte de rasaritul soarelui Dar in orice moment este momentul potrivit. Nu exista restrictii. Dar orice obicei care vine in calea progresului spiritual, vor cadea ca niste frunze uscate.
Este comun faptul ca in timpul meditatiei multe ganduri se aduna si ne deranjeaza.Si mintea rataceste. Nu trebuie sa ne facem griji in aceasta privinta. Noi nu ar trebui sa incercam sa ne tinem gandurile departe sau sa incercam sa ne controlam mintea. Aceste incercari ne iau focusarea de la meditatie. Trebuie sa ignoram gandurile si mintea-ratacitoare. In timpul meditatiei, in orice moment, uitam tehnica si devenim constienti de ea, sa nu ne facem griji. Trebuie sa intelegem, ca in acest timp, constiinta noastra se ridica mai sus de nivelurile corpului, mintii, intelectului. De fapt, ar trebui sa fim fericiti si sa continuam practicarea tehnicii din nou.
Meditatia este cel mai mare cadou pentru umanitate.Aceasta este cea mai inalta cale de inchinare la Dumnezeu. Si cea mai buna si etapa finala in calatoria Spirituala.

CATEVA TEHNICI SPECIALE
(Inainte de a merge mai departe trebuie sa stiti cateva informatii esentiale :mai multi cercetatori au raportat faptul ca tehnicile de pranayama sunt benefice in tratarea unor serii de tulburari legate de stres, imbunatatirea functiilor vegetative, amelioararea simptomelor de astm bronsic si reducerea semnelor de stres oxidativ.Practicantii  au raportat ca practica de prayana dezvolta o minte stabila, vointa puternica si hotarare si de asemenea, sustin ca practica pranayama sustinuta extinde durata de viata si imbunatateste perceptia).
Multi profesori de yoga recomanda tehnicile de pranayama sa fie practicate cu grija, iar tehnicile avansate de pranayama sa fie practicate sub indrumarea unui profesor. De exemplu, persoanele cu hipertensiune arteriala trebuie sa efectueze cu prudenta, iar femeile insarcinate sa renunte.) nota traducatorului

Pranayama
Din limba sanscrita « Pranayama «, prana inseamna respiratie ; ayama inseamna extindere, extragere. Deci « Pranayama » inseamna extindere a fortei vitale.  

Stati cu fata spre Est. Inchideti ochii si relaxati-va cateva secunde. Apoi , inhalati respiratie cat mai incet posibil si fara a retine aerul, expirati cat mai lent posibil. Exersati sapte runde de inhalare si expirare. Pranayama poate fi practicat de trei ori pe zi - la rasarit, ora 12 si la apus. Acest exercitiu simplu ne energizeaza sistemul si aduce calm aproape instantaneu. Ori de cate ori suntem agitati si oriunde am fi, daca inspiram si expiram lent, doar de 3-4 ori, agitatia se opreste si calmul se instaleaza instantaneu.

Pranayama Sapte Intelepti
Aceasta tehnica este aceasi cu cea descrisa mai sus, exceptia fiind faptul ca, impreuna cu respiratia , ne imaginam lumina alba intrand in corpul nostru si imprastiindu-se in intregul corp. Aceasta tehnica speciala a fost data de Consiliul Cosmic al Inteleptilor, ea ne aduce Prana subtila care curata sistemul nostru , ne energizeaza  si ne aduce o pace de un grad superior.

Vizualizare
Stati cu fata spre Nord. Inchideti ochii si relaxati-va. Inspirati si expirati lent, de trei ori. Apoi, vizualizati o lumina alba stralucitoare cum umple fiecare celula din corpul dvs. Si incercati sa experimentati aceasta. Practicarea acestei tehnici ne aduce o pace enorma si energii subtile. Intr-un mod similar, dupa sedinta ,inchizand ochii si inhaland si expirand lent de trei ori , ganditi-va la cer si incercati sa experimentati vastitatea sa. Acest simplu exercitiu extinde gandurile si emotiile noastre. Noi nu vom mai gandi sau emotiona in mic, dupa aceea. (la mine a aparut lumina alba stralucitoare, am intrat in ea, o simteam peste tot, de fapt era in mine si eu in ea, stiam ca sunt in Dumnezeu, ochii imi lacrimau de la acea lumina orbitoare si m-am inaltat in ea si pot spune ca am vorbit cu Dumnezeu..a fost o experienta minunata, fabuloasa). n.t.

Tehnica pentru imbunatatirea Memoriei si de Concentrare
Stati cu fata catre Est. Inchideti ochii si relaxati-va pentru cateva secunde.Inspirati si expirati lent de trei ori. Imaginati-va mii de particule de lumina aurii stralucitoare in cap. Incercati sa le experimentati. Exersati timp de sapte minute zilnic, in fiecare dimineata.

Channelling sau Directionare
Stati cu fata spre Est. Inchideti ochii si relaxati-va . Inspirati si expirati lent de trei ori. Imaginati-va cerul deasupra umplut cu lumina puternica. Apoi, aceasta lumina intra incet in corpul dvs prin cap si va bucurati de Pacea si Iubirea pe care le poarta. Dupa un minut sau doua, imaginati-va cum lumina se raspandeste din corpul tau in toate directiile, inclusiv in sus si in jos. Exersati acest lucru, cum ar fi Meditatia, minim 24 minute, sau cel putin 7 minute. Puteti practica acest lucru in orice moment in timpul zilei, ori de cate ori doriti.
Aceasta tehnica ajuta la purificarea si energizarea sistemului corpului, si  mai mult de atat, raspandeste pacea si armonia in jurul vostru. Puteti sa va umpleti camera, casa sau localitatea cu aceste vibratii. Puteti practica aceasta tehnica inainte de a merge la culcare. Channellingul continua chiar si atunci cand dormiti.

Vindecare
Intre 10 si 10.30, noaptea, stati cu fata spre Est. Inchideti ochii si relaxati-va, inspirati si expirati lent de trei ori. Apoi repetati mantra « Om Sapta Rishiya Namaha ». Imaginati-va o lumina de aur care intra in voi prin cap si umple intregul corp sau la partea dureroasa si o vindeca. Exersati zilnic timp de 7 minute pana cand durerea sau boala dispare. Rezultate miraculoase au fost atinse de mai multe persoane prin practicarea acestei tehnici. ( Dupa cate stiu multi dintre voi, am avut leucemie, iar aceasta tehnica a fost o alternativa de vindecare pentru mine) n.t.

Conectarea la Sinele Interior
Ganditi-va la un glob mic, foarte luminos, aproape de inima dvs. si incercati sa comunicati cu el, punandu-i intrebari si ascultandu-l. Veti primi intotdeuna raspunsuri. Dar pentru ca aceasta este o foarte simpla tehnica, de obicei este ignorat de catre oameni. Si ori de cate ori practica acest lucru, ei nu au rabdare sa asculte vocea interioara. Ascultarea cu rabdare este foarte importanta.

Chaya Purusha Darshana
Este o tehnica secreta, care nu se tipareste. Ele sunt date pentru persoane selectiv. Nu oricine poate face acest lucru, neaparat trebuie sa ai o spiritualitate inalta. Deoarece face foarte mult bine, il publicam.
Pe la 9.00 dimineata sau 3.00 dupa-amiaza, stati cu spatele la soare , fixati-va privirea pe gatul umbrei dvs., aproximativ 3 minute. Apoi, ridicati-va privirea  si fixati-l pe un punct in cer. Veti vedea o forma imensa in cer. Observati culoarea. Daca este verde, indica faptul ca dupa 72 ore va veti imbolnavii. Daca veti observa un membru lipsa sau de culoare neagra, indica faptul ca acea parte va fi ranita intr-un accident, dupa 72 ore.
Nu intrati in panica daca vedeti astfel de anomalii. Mergeti acasa sau intr-un loc linistit, stati cu fata spre Est, inchideti ochii si repetati o mantra speciala « Om Brahmane Namaha » de 108 ori. Apoi, practicati tehnica de mai sus si va uitati la umbra dvs in cer. Daca vedeti umbra clara, indica faptul ca boala sau accidentul este evitat sau minimalizat, daca veti gasi aceasi anomalie, repetati Mantra iarasi, si iarasi, pana va gasiti umbra normala.
Cu practica spirituala a « Chaya Purusha Darshana”, putem marii intelepciunea si facilitatile pe care le ofera forma lumii subtile alaturi de lumea fizica. La fel ca si creaturile lumii fizice, putem contacta sufletele puternice ale lumii subtile. In comparatie cu luptele care au loc pe uscat, luptele purtate in aer sunt mult mai intense. Intelepciunea este mai importanta decat munca fizica grea. Valoarea de existenta vizibila a unui atom este inca unul obisnuit atunci cand acest atom explodeaza, se elibereaza energie infinita. Stim cu totii importanta unui suflet invizibil in comparatie cu unul vizibil. Practicile spirituale ale Mantrei care ajuta sa luam contact cu lumea subtila (care influenteaza lumea fizica), este de mare importanta.

Calatorii Astrale
Aceasta este o practica foarte interesanta. Exista mai multe tehnici, unele foarte elaborate. Urmatoarea practica simpla o poate face oricine. Intr-o sambata, doar pe o zi de sambata, mergeti la culcare devreme, astfel ca pe la miezul noptii, sa fiti intr-un somn profund. Inainte de a ne duce la culcare, sa ne gandim intens la o lumina alba stralucitoare in corpul nostru, cam 3 minute. Si sa ne rugam lui Dumnezeu pentru a ne ajuta in calatoria noastra intr-un loc anume ales. Apoi, trebuie sa dormim. Cand ne trezim dimineata, sa incercam sa ne aducem aminte daca am avut ceva experiente , vise, etc..In general este dificil de a reaminti o calatorie astrala. Dar noi exersam in fiecare sambata. Calatorim de fiecare data. Aceasta ramura a cunoasterii este foarte vasta si in acest articol nu se poate scrie chiar tot.

SHAMBALA
Shambala este descris ca orasul Lumina. Oamenii care locuiesc in Shambala traiesc in Lumina. Oamenii au incercat sa-l localizeze si sa-l caute. Dar ei au esuat, deoarece Shambala nu este exact in planul fizic si oamenii de acolo traiesc in corpurile lor de Lumina. Si poate din acest motiv , ei nu au varsta si traiesc pentru vesnicie. Ei urmeaza anumite principii numite « Principiile Shambala », de a trai in conditia spirituala necesara. De acolo sunt aduse principiile care pot fi practicate de catre oricine, de a devenii eligibili pentru a intra in Shambala. Dar noi am intrat in Epoca de Aur , si in scurt timp, intregul glob pamantesc va deveni o lume de Lumina si vom incepe sa traim in corpuri de Lumina. Acum putem practica aceste principii, care sunt foarte simple,si desigur, foarte dificil de a trai, si a crea Shambala in interiorul si in jurul nostru. (o singura data am vazut Shambala, imaginati-va un oras de un alb stralucitor, imaculat, aratand ca si o cetate veche din Grecia antica)n.t.

Principiile de baza a Shambalei :
  • Experimentarea si raspandirea Pacii si a Iubirii. Ne putem imagina o lumina venind din centrul din aproprierea inimii si umpland intregul nostru corp si apoi, incet, gradat, se raspandeste in jurul nostru, in casa, cartier, localitate si in cele din urma acoperind intregul pamant.
  • Respectarea a tot si toate.
  • A recunoaste si experimenta frumusetea si valoarea vietii din jurul nostru in toate fiintele, in natura si in orice. Sa adaugam la frumusete, daca se poate, dar fara sa-l deranjam.
  • A dezvolta putere de vointa prin practicarea unor tehnici simple date aici. A medita dimineata devreme. Apoi sa-si organizeze mental activitatile de peste zi, sa-si faca o vointa puternica prin care sa se intample si a-si concretiza gandurile soptindu-si programul. La sfarsitul zilei, sa verifice cate din ele s-au concretizat. A practica acest lucru zilnic.
  • A pastra secretul obiectivelor spirituale si materiale pana la realizarea lor. Cel putin, sa nu se vorbesca prea mult despre ele pana la realizarea lor. De asemenea , respectarea secretului si confidentialitatii altora .
  • A impinge toate negativitatile care apar in noi, prin vointa puternica si practicand meditatia in mod regulat.
  • A elabora linii de multumire in cautarile vietii materiale. Apoi, sa se acorde o atentie sporita la preocuparile spirituale, fara neglijarea vietii materiale.

TRAIND IN LUMINA
A trai in Lumina este viata in aceasta dimensiune a lumii fizice in Constientizarea Luminii ; in Constientizarea lui Dumnezeu. Aceasta Constientizare umple viata noastra cu Pace, Iubire si Perfectiune, care duce la eliberarea noastra de a ne intoarce la Sursa, la Lumina, la Dumnezeu.
Traind in Lumina ne ajuta sa realizam ca avem de a visa si a lucra pentru lume, nu doar pentru noi insine. Ca avem de a gandi si lucra pentru bunastarea a tot ce e viata. Avem de a realiza si experimenta Unicitatea de Creatie si Creator. Traind in Lumina este adevarata noastra natura, care este in Lumina. SAPTARSHI DHYANA YOGA  este Calea Inteleptilor, a celor sapte Intelepti, care, din planurile superioare ale existentei lor, ne calauzesc sa traim in Pace si Perfectiune. Este Calea Meditatiei si a Pozitivismului. Accentul aici este de instituire a Linistii prin Meditatie, apoi ridicarea Constientizarii noastre la niveluri mai ridicate de Constiinta si extinderea acesteia la experimentarea Iluminarii. Aceasta experienta ne aduce Lumina, plinatate de Intelepciune si Afirmatiile :
  • Toti suntem particule din Unica Lumina, Dumnezeu
  • Iubirea este natura noastra
  • Tacerea este limba noastra
  • Meditatia este calea noastra
  • Aceasta lume este templul nostru
  • Intreaga Creatie este familia noastra
  • Dumnezeul este Mentorul nostru
  • Inteleptii sunt ghizi nostri 

    Un comentariu:

    Victor Catalin spunea...

    Mulţumesc Gy ! Foarte bun articolul, Pace şi Armonie !