Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


joi, 13 aprilie 2017

Tristetea Iubirii Cosmice


crown-of-thorns-mia-tavonatti picture

L-ai vazut pe Hristosul viu, suferind crucifixul? Oare ai fost acolo atunci? S-a uitat la tine? Ai fost socat de durerea singuratatii si a tristetii? L-ai vazut murind si ai fost martor la acel moment din clipa mortii Lui cand cerul a devenit sumbru si intunecat?
Daca tu sti toate aceste lucruri, atunci trebuie sa sti ca faptul pierderii sentimentului prezentei tale a durat doar cateva secunde,deoarece sentimentul urmator a fost un sentiment de nebunie care macinand creierul te va conduce pana la groapa: pentru ca daca atunci ai fost acolo, atunci si acolo, in ce calitate ai fost prezent? Atunci cand ai stat fata in fata cu Isus, si El s-a uitat cu ochi tristi in ochii tai, oare atunci tu te rugai pentru El, sau ai facut parte dintre cei care au batut cuiele in palmele Lui? Si oare tu ai plans, sau in mana ta a fost buretele cu otet?

Indoiala constiintei: stiind ca ai fost impreuna cu EL, si nestiind de partea cui ai participat...

Tristetea iubirii cosmice

Iata cateva versuri emotionante la intrarea intr-o biserica din Salgotarja.

Sa citim impreuna, poate vom descoperi de ce Hristosul intrupat este atat de trist:

















Imi ziceti Invatator, dar nu ma intrebati!
Ma chemati Lumina si nu ma vedeti!
Ma numiti Calea, dar ma ocoliti...
Imi ziceti Viata,si de mine fugiti!
Imi mai ziceti si Intelept, atunci de ce nu ma intrebati!
Ma numiti Adevarul, si va indoiti de mine!
Ma stiti Milos si totusi nu aveti incredere in mine!
Daca odata veti pieri pe vecie,
Nu ma invinuiti pe mine.”…


Intr-adevar, o clipa ramanem fara cuvinte, si ne rusinam de noi insine! 

Oare cine nu ar dori sa experimenteze imensa Putere care sta in spatele acestor randuri si cuvinte. Aceasta iubire fara margini. Deoarece avem de a face cu Hristosul Cosmic, gandindu-ne la EL, suferintele noastre incep sa se atenueze, iar durerea sa dispara.

Desigur, pentru vindecarea fizica si spirituala ar putea fi neajuns, dar pentru experimentarea realitatii prezentei Iubirii Cosmice aici si acum, chiar si atat este de ajuns.

Rudolf Steiner acorda o derogare, si explica, faptul de al vedea pe Isus Hristos pe cruce, si ca omul contemporan sa retraiasca acest lucru cat mai intens astazi este cadoul natural de sfarsit de mileniu, de gratie, a Dimensiunilor Inaripate apropiate omenirii.
Si asta nu inseamna ca acea persoana - care experimenteaza acest lucru – atunci a stat in apropierea crucifixului cu cei Putini, ci inseamna ca respectivul, in opinia intelectului superior, a devenit constient. Sufletelor constiente a miilor si zecilor de mii de oameni este o experienta necesara sa vada pe Hristos suferind pe cruce,sa-l vada murind, sa se constientizeze in ei, in sinele lor, ca cerul s-a intunecat, pamantul s-a cutremurat, si flacari au iesit pe sub daramaturi.

Confirmand cele de mai sus, Rudolf Steiner a prezis in lucrarile lui, ca acesta stare va surveni la sfarsitul ultimului deceniu al secolului XX, intentionand sa indice faptul ca persoana respectiva, asumandu-si responsabilitatea , crucea propriei vieti, a ajuns intr-o statie importanta a calatoriei vietii.



<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: