<*toate drepturile rezervate*>
Drag Vizitator!
Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !
luni, 28 aprilie 2014
Trezire spirituala
<*toate drepturile rezervate*>
Incerc sa raman fericit, dar nu pot...de ce?
<*toate drepturile rezervate*>
sâmbătă, 26 aprilie 2014
Trezirea la Iubire creează iubire
Când te uiți prin ochii fricii, lumea este plină de teamă, suferinţă, necazuri, probleme. Cu toate acestea, în mod miraculos, prin ochii iubirii, aceeași lume se transformă în iubire. Cum se poate aşa ceva?
Trezirea la Iubire
Gândurile tale orientează privirea ta. Privirea creează lumea în care trăiești. Împreună, privirea noastră colectivă creează lumea pe care o împărtășim.
Un mod mai simplu de a spune acest lucru: numai ceea ce poţi vedea este real pentru tine. Prin urmare, numai la ce acorzi atenție (cu privirea) este real.
Când acorzi atenție iubirii - iubirea creste în lume. Când acorzi atenție temerilor - teama crește.
Aceasta invită în mod natural la întrebarea:
Vrei să spui că ar trebui să ne întoarcem privirea de la suferință? Ne spui să ignorăm problemele din lume?
Desigur, nu. Și cum ai putea - pentru atunci când observi suferință, privirea ta este pe suferința.
Iată ce trebuie să faci:
Uită-te la suferințele și necazurile, și problemele care îţi afectează atenţia... prin ochii iubirii.
Când faci acest lucru, vei vedea miracolul privirii prin iubire.
Îndrăgostiţii se înconjoară cu această vibraţie înaltă a iubirii, dorind ca toţi oamenii să fie asemenea lor.
Propagând unde de iubire în lume, vei schimba modul tău de a privi lumea şi schimbându-ţi vibraţiile tale, ajungi să influenţezi, să schimbi lumea.
"Dumnezeu este iubire ; şi cel ce trăieşte în iubire trăieşte în Dumnezeu şi Dumnezeu în el. (Ioan 4:16)"
<*toate drepturile rezervate*>
joi, 10 aprilie 2014
Învăţături ezoterice
luni, 7 aprilie 2014
Puterea de vindecare a culorii albe
O scurta poveste a modului in care culoarea alba va poate imbunatatii bunastarea.
In urma cu peste 300 de ani, un domn cunoscut sub numele de Isaac Newton medita despre lumina si calitatile sale. Ne place sa-l imaginam la biroul lui, tinand o prisma si aproape accidental, dispersand o raza clara de lumina solara care se filtreaza printr-o fereastra deschisa. In acest context romantic sau in alta parte, Newton a reusit sa disperseze un singur fascicul de lumina si sa descopere adevarul.
Lumina alba pura este de fapt suma a sapte culori stralucitoare intr-un curcubeu: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Cu alte cuvinte ...
Albul aduce deplinatate, unitate, uniune, pace intre diferite unitati.
Nuantele afecteaza starile de spirit. Culoarea in special, a avut cea mai lunga relatie cu pacea in natura, societate, arhitectura, istorie, cultura si medicina alternativa. Haideti sa le vedem.
Natura
In afara de culoare, in mod natural elementele albe impartasesc o alta calitate comuna, un sentiment de liniste. Luati in considerare norii, zapada si uneori nisipul. Cu exceptia iernii canadiene, iti poti imagina orice sunete deranjante care ies din aceste trei elemente? Sau mai degraba ai un sentiment de liniste si calm?
Societatea
Societatea occidentala asociaza albul cu pacea, puritatea si posibilitati. In America de Nord si mai multe tari europene, traditia asociaza miresele cu rochii albe, in reprezentarea puritatii lor. De asemenea, ne referim la noi inceputuri ca o pagina alba, o panza alba sau orice alta suprafata goala. Pentru noi, albul este suma posibilitatilor infinite.
Arhitectura
Culorile afecteaza modul in care percepem spațiul. Culorile deschise reflecta lumina si fac sa simtim spatiile mai mari, in timp ce culorile inchise absorb lumina cu rezultat de efect opus. In arhitectura si decor, se aplica culoarea alba pentru a umple o cameră cu lumina, spatiu, aer si un sentiment general de calm si bucurie. Albul este, de asemenea, prin excelenta culoarea muzeului si peretilor galeriei in care neutralitatea si calitatile calmante permit atentiei sa se concentreze pe piesele afisate si spectatori.
Istorie
In timp ce tarile afiseaza cu mandrie steagurile lor colorate de sute de ani, steagurile albe au fost universal recunoscute ca un simbol al pacii de-a lungul secolelor. Porumbeii albi au fost simboluri religioase de dragoste si pace in iudaism, crestinism si paganism de la inceputul timpurilor. Faraonii egipteni purtau coroane albe. Persanii antici credeau toti zeii imbracati in alb. Si favoritul nostru, vechii si inteleptii greci purtau alb in pat pentru a asigura vise placute.
Vindecare
Cromoterapia este o ramura a medicinei alternative care se concentreaza pe puterea de vindecare a culorilor. Exista sapte chakre in corpurile noastre, fiecare reprezentat de una dintre cele sapte culori care combinate devin albe. Cu alte cuvinte, albul este culoarea perfecta, reprezentand echilibrul perfect si armonie intre corp, minte si suflet.
<*toate drepturile rezervate*>
miercuri, 2 aprilie 2014
Două pietricele albastre
Cele două pietricele ştiau că sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte aflate în parîu şi să lăudau de dimineaţa pană seara: Noi suntem copiii cerului! “ strigau, cand una, cînd cealaltă, pietrelor obişnuite aflate in preajmă. Păstraţi distanţa! Noi avem sangele albastru! Nu avem de-a face cu voi!”
De fapt erau două pietricele insuportabile şi arogante, care işi petreceau zilele gandindu-se numai la ceea ce s-ar fi întîmplat cu ele cand cineva avea să le descopere. “ Desigur – işi spuneau – vom fi puse intr-un colier impreună cu alte pietre preţioase, aşa cum suntem şi noi. Şi visau împreună: Vom fi pe coroana reginei Olandei sau în inelul prinţului de Galia. Ne aşteaptă o viaţă frumoasă: case luxoase, baluri, petreceri. Vom ajunge pană la capătul lumii.”
Intr-o bună dimineaţă, pe cand razele soarelui se jucau pe luciul apei cristaline, un om s-a aplecat, şi-a intins mana şi a cules cele două pietricele albastre.
Cele două pietricele erau nespus de fericite: “ Ura! – au strigat. Am plecat! Ce timpuri bune ne aşteaptă!” S-au simţit cele mai norocoase pietre din lume. Nu aşteptau decat ca visurile lor să se transforme in realitate.
Au fost puse intr-o cutie, împreună cu alte pietre colorate. “Rămanem aici pentru puţin timp “, şi-au spus, fiind sigure de frumuseţea şi valoarea lor neîndoielnică. Totuşi lucurile au fost altfel decat bănuiseră. Cele două pietricele au fost zdruncinate încoace şi încolo. Mereu au schimbat cutiile, au fost puse pe cantar şi pipăite insistent de maini aspre. Au rămas în cele din urmă singure, parcă uitate, intr-o cutiuţă.
Mai tirziu, insă, o mană le-a luat şi le-a aşezat cu necuviinţă pe un zid, in mijlocul altor pietre, pe o suprafaţă de ciment foarte lipicioasă. “ Hei, fii mai delicat, strigau cele două pietricele albastre, suntem pietre preţioase “. Drept răspuns, cate o lovitură de ciocan le-a fixat definitiv.
Revoltate au inceput să strige: “ Neciopliţilor, nepricepuţilor, bădăranilor, voi nu inţelegeţi cat suntem de importante?”
Cele două pietricele albastre ameninţau, plîngeau, implorau. Dar n-a fost de nici un folos. Tot prizoniere în zid au rămas. Dezamăgirea şi amărăciunea le-a întunecat cu reflexe viorii.
Timpul trecea încet iar cele două pietricele nutreau un singur gand: să fugă. Dar cimentul era tare şi imposibil de convins să le elibereze. Au zărit însă un firicel de apă ce se prelingea pe acolo şi l-au rugat: “ Strecoară-te sub noi, te rugăm, şi desprinde-ne de pe acest zid nenorocit!”
Apa nu s-a lăsat mult rugată. Nu era nevoie de insistenţă căci era bucuria ei să se strecoare sub ziduri şi să distrugă cat mai mult. A trecut la lucru şi, uşor-uşor, a reuşit să se strecoare şi să fărame cate puţin cimentul. După cateva luni de perseverenţă cele două pietricele au putut să se mişte. Intr-o noapte umedă şi rece cele două pietricele au căzut pe pămint, eliberate în sfirşit din acea inchisoare insuportabilă. “ Suntem libere “– au strigat amandouă in culmea fericirii.
Insă, jos fiind, au putut vedea zidul in care fuseseră fixate, acea puşcărie înaltă în care şi-au petrecut atîta timp. Şi, privind spre acel zid, nu mică le-a fost mirarea: lumina lunii ce străbătea printr-o fereastră lumina un mozaic superb. Mii de pietricele viu colorate şi aurite formau chipul Sfintei Fecioare Maria. Era cea mai frumoasă imagine pe care cele două pietre o văzuseră vreodată. Dar ceva ii lipsea… Faţa, chipul bland şi dulce al Mariei, avea ceva neobişnuit. Părea oarbă, căci ii lipseau ochii.
Oh, nu, au exclamat amindouă, dînduşi seama de grozăvie. Ele fuseseră tocmai ochii Maicii Domnului. Işi imaginau acum cat de bine se potriveau acolo, cat de frumos trebuie să fi strălucit şi cat de mult trebuie să fi fost admirate de oameni. Regretau acum fapta lor nesăbuită dandu-şi seama ce nechibzuite au fost.
Dis de dimineaţă a ajuns acolo omul care făcea curăţenie in biserică şi, din neatenţie, a călcat pe cele două pietricele aflate la pămant. Supărat, le-a dat deoparte cu piciorul. Apoi, fiind incă intuneric, nu le-a deosebit bine şi le-a strîns cu mătura pentru a le arunca la gunoi impreună cu praful şi alte pietre neînsemnate.
Concluzie:
Istoria celor două pietricele albastre are un sfirşit trist, pentru că ele nu au inţeles un mare adevăr. Se inşelau văzînd în sine ceea ce nu era adevărat, fugeau de realitate rătăcind prin visuri. Din această cauză nu au descoperit frumuseţea şi bogăţia pe care o primiseră de la Dumnezeu. La fel ca şi ele, fiecare dintre noi are un loc al său in lume bine stabilit de Dumnezeu: unul poate fi ales pentru a fi un meşter bun, altul pentru a fi preot, iar o fată pentru a fi mamă a multor copii. Să nu uităm că fiecare dintre noi este aşezat de Dumnezeu acolo unde ii este locul şi că tocmai in acel loc, randuit de Dumnezeu, este cel mai frumos şi mai potrivit să fie. Accepta schimbarea cu bratele deschise cand iti iese in cale. Vei fi mult mai fericit daca vei incerca sa te ridici pe valul schimbarii decat sa-l simti cum vine peste tine si te zdrobeste.
<*toate drepturile rezervate*>